Ahojte, ako u Vás prebiehal samovolný potrat v 8.tydni ? Ja som mala silne krvacanie a v priebehu hodiny zo mna vypadli obrovské zrazeniny a bolo ich veľa. Teraz už iba krvacam trochu a sem tam vyjde ešte nejaka zrazenina. Žiadny plodový obal ani tkanivo som si nevšimla.
Este stale to mohol byt iba hematom a plod este ostal v maternici
Potratila som v 9 tyzdni a bol jasne viditelny plodovy vak aj s plodom..mozno este nie si po kompletnom...treba to na sone skontrolovat
@janewithane hematom som mala, mal 2,3 cm. Tieto kusy sliznice a zrazením boli veľké ako dlaň a bolo ich viacero...mohol to byť hematóm, keď to bolo takto masívne ?
@rachel36a prepáč za hnusnú otázku, ale ten plodový vak bol cca aký veľký ?
Tu sú v tabuľke veľkosti vaku podľa týždňov:
https://minikar.ru/sk/prayers/chto-takoe-zhelto...
8. tt - 4,5 mm
Hlavne nestresuj, môže byť aj ze sa tehotenstvo prestalo vyvíjať skôr ako v 8tt takze to vsetko bolo super maličké. A nie u každého vyjde plodovy vak vcelku. Chod si to dat skontrolovať potom ako prestaneš krvácať.
V 8tt musel vyjst aj plodovy obal.moj bol asi 5x5 ciry priehladny aj s embryom..nemohol vyjst do wc s tymi zrazeninami ze si si to nevsimla?behni doktorovi on to uvidi
@saxana000 5x5 cm ?
Cca 5 cm prvy krat, druhy krat bol este vacsi...
Ano cca5 na vysku a 5 na sirku..
Niektore kusy vystelky boli ovela vacsie ako dlane..
@saxana000 áno zo mňa šli obrovské zrazeniny a tiež sliznica maternice alebo teda vystielka vo veľkosti dlane...ale žiadny plodový obal
Zbehla by som k lekarovi na sono..mohol sa prasknut a vyjst aj po kusoch s vystelkou..
@saxana000 bola som stále tam je, prosím ťa ako si to zvládla, myslím ten samovolný potrat a nie teda kyretáž. Mňa moja dr posiela na kyretáž a plaší ma veľmi veľkými bolesťami, krvacanim a utekaním na pohotovosť.
Mne sa samovolny nespustil ani raz z dvoch, je to tak pre telo ovela šetrnejšie - nebala by som sa ho len treba byt pripraveny aby si sa nezlakla a tak..Preto idem riesit misoprostol v ruzinove, nechcem znova kyretáž. Drz sa
Prvy den bol najhorsi silne krvacanie a bolesti.ked vysiel plodovy obal bolesti okamzite ustali.krvacanie postupne slablo trvalo cca tyzden potom uz bolo vsetko ciste..
@janewithane Ďakujem, aj ja zvažujem túto metódu. Prosím ťa koho tam mám kontaktovať ? Podobne aj ty sa drž
@saxana000 ďakujem, mám pred tým rešpekt a stále niesom rozhodnutá či počkám alebo to mám riešiť. Chcem obvolať aj jednodňové kliniky a tiež zisťujem aj aké je to s tabletkou
Vzdy je lepsie ked sa vycistis sama a vyhnes sa zakroku.po tyzdni som normalne bola s malou na plavani..a paradoxne aj na psychiku mne to lepsie padlo hoci som sa toho velmi bala ale teraz spatne myslim ze horsie by bolo nechat sa uspat este tehotna a zobudit sa.prazdna....ale ak sa to same nerozbehne urcite smer lekar..ak sa budes chciet nieco spytat kludne mi napis spravu
Napis spravu 🙂
@saxana000 Ďakujem, ja som už prestala aj špiniť a nič sa nedeje :( už je to týždeň aj pol, pochybujem že sa to už spustí samé...bolesti nemám, aj to špinenie prestalo...jedine mam strašne nafúknuté brucho...budúci týždeň musím už volať dr....tebe sa to kedy spustilo ?
Ja som brala utrogestan na udrzanie.ale kedze srdiecko na kontrole uz nebilo nemalo zmysel ho dalej uzivat v ten piatok vecer uz som si ho nedala a v sobotu rano som zacala hned krvacat
@janewithane môžem sa opýtať kde sa dá v Ružinove zohnať tu tabletku ?
Niekto tu pisal ze v 8tt je plod taky malicky ze nemusi byt vidiet.
Ja som potratila v 9tt dvojicky a vysli zo mna uz pomerne velke 2 plody vo vakoch, jeden vak mal cca 5 cm
@joannita To muselo byt strasne vidiet a zazit.
@maminkadeticiek no bolo to uz davno atak mi to uz pride ok, ale veru vtedy, po asi 10 rokoch snazenia a xy IVF to bol celkom masaker....
@martikabrindzak cez ambulanciu c.53 sa to riesi. Ak chces viac info napis spravu
@janewithane písala som
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
To je maličké, to si tam nemusíš vôbec všimnúť medzi tými zrazeninami...