Vaše skúsenosti s placentárnou insuficienciou?

levika26
26. máj 2020

Ahojte dievčatá.. Píšem už viac menej zo zúfalstva.. Mam za sebou 2 portréty.. Po prvom mi zistili poruchu zrazanlivosti.. Dali mi fraxik.. Potrat 16tt. Pri druhom to bol 22tt.. Pričom z 18 TT sa zistilo že už je to zle.. Žiadna plodová voda.. Neprekvena placenta atď.. Bola som na viacerí h vyšetreniach ešte kým babo žilo a jeden lekár mi povedal ze ak by som brala anopyrin od začiatku tehu.. Nemuselo sa to stať.. Teraz som isla na ďalšie hematologicke vyšetrenia a tam mi Dr. Povedala ze chyba môže byť aj inde ako v mojej krvi.. Ma ti niekto skúsenosť s potratom v takom vyššom štádiu tehotenstva?

kiki68
26. máj 2020

@levika26 ja beriem skrz toto Thromboass, je to ako anopyrin. Riedi krv a pomaha placente. Co je dobre vysetrit su placentarne hormony a prietoky ihned v 12tt. Da sa to na kombi teste. Mne to odhalili takto a ihned nasadili profylaxiu. Na kazdej poradni raz za dva tyzdne kontrola prietokov a placenty. Thromboass sa berie bud do 34 alebo 36 tyzdna. S tym ze keby to neni ok tak dieta ide ihned od 30tt vyssie von. Teraz v 35tt zSe odbery na placentarne hormony

kiki68
26. máj 2020

Inak vobec nemusis mat problem v krvi. Mozes byt ako ja, ze mas chorobu trofoblastu ( tiez som mala dva potraty v skorom stadiu) a z toho insuficienciu placenty. Ze to telo nevytvara tie hormony a samo by to nepotiahlo. Ale ako vidis sa sa to dotiahnut na knap celkom do konca. Drzim To velmi palce, babatko si zasluzis

levika26
autor
26. máj 2020

A ako to prišli na to ze máš tu trofoblastu? Na akom vyšetrení?

kiki68
26. máj 2020

@levika26 mne na to prisli po druhom potrate, kopec molarnych buniek, cele prezrate v 11tt. Takze tam sa odpichli a v 13tt mi na kombi teste vysli aj napriek dopingu utrogestanom nizke hodnoty placentarnych hormonov a tych prietokov. Mojmu sa nieco nezdalo a tak nas poslal do toho centra na diagnostiku. A to mi zachranilo krk. Ako nasadili lieky tak vsetko slapalo ako hodinky. Moje telo z nejakeho dovodu nevie utiahnut samo tvorbu placenty. Ze preco netusime. Asi geneticky nieco skryte. Moja babicka ale tiez rodila predcasne a dieta malo cez 1600g v 35tt . Na tu dobu zazrak , ze mama prezila. Zachranilo ich to, ze sa narodila v Prahe a tam uz boli inkubatory. Takze mama 3 tyzdne v inkubatore.

levika26
autor
27. máj 2020

@kiki68 mne po druhom potrate nezistili nič.. Histologia bola v poriadku.. Len ma znovu poslali na hematologiu.. Bola si na nejakom inom vyšetrení okrem hematologie predtým ako si 3x otehotnela? Ci všetko sa potom riešilo až počas tehotenstva? Ja mam strašný strach znovu otehotniet..

kiki68
27. máj 2020

@levika26 vsetko sa riesilo az v tehu. Lebo ja som tretie tehu otehotnela v Rakusku a v rakuskom systeme. V tom predoslom som behala z Viedne na gyndu v Bratislave. Lenze tam bol medzi tymi tehu 6 rocny odstup. A v Rakusku som nasla aj gyndosa vyborneho. Problem nastal, ze zo Sk strany mi nevydali ani vypis z karty a tak sme to patlali za behu. Hlavne gyndos si vsimol urcite fyzicke znaky na mne a ked vedel ze bola choroba trofoblastu tak aj ihned jednal. Podla mna ma zachranili jeho skusenosti.

levika26
autor
27. máj 2020

@kiki68 aha.. Tak to máš iné.. Ja sa budem musieť spoliehať na lekárov tu.. Nasla som si už nového Dr ktorý má viac skúseností s prípadmi ako na.. Tak snáď. Ale zatiaľ nemám odvahu ísť do toho zas.. Čakám za výsledkami z hematologie.. Ci sa ešte niečo ďalšie zisti.. Lebo vraj po gynekogickej stránke som úplne v poriadku..

kiki68
27. máj 2020

@levika26 tak potom nasadit anopyrin ihned ako vies ze su dve ciarky, it’s listovu, tehu vitaminy, utrogestan a hor sa do toho . Anopyrin budes mat do konca 36tt. Ale ako hlavne aby si to psychicky davala, neboj ked budes pripravena poznas to. A hned v 12tt zistit placentarne hormony. Dobry lekar to spravi len taky fukot. A vobec sa neboj toho keby Ta niekto strasil, ze anopyrin ublizi babatku, je to blbost. Neublizi, zachrani dva zivoty. Drzim palce

levika26
autor
29. máj 2020

@kiki68 tak mne robili nejaké vyšetrenie hormónov.. Ale až keď bolo zle.. Niekedy v 18tt a na základe toho sa zistilo že už nieje šanca na záchranu.. Vola sa to tuším sflt.. Porovnanie hormónov ci ako.. Moje hodnoty bolo 800 co vra je extrémne zle.. Bohužiaľ na slovensku robí toto vyšetrenie len jedna nemocnica.. Dr. Dosedla.. A vtedy mi už nevedeli pomôcť.. Bežne ma moj doktor nevedel poslať na také vyšetrenie.. Asi si myslela niečo také hm?

kiki68
29. máj 2020

@levika26 to robili aj mne neskor a aj teraz ten komplet hormonov. To prve je v ramci Oscar kombi testu, hodnota 3 hormonov a k tomu nejake hodnoty prietokov to je v 12tt na screeningu. Tam zistili ze treba ihned nasadit ten Thromboass. Neviem ci Ti tento kombi test robili, tiez nie kazdy gyn ho robi. Lebo to ma nejaky program a musi to byt nakalibrovane a mat skolenia a bla bla. Vo Wien to robi 6 centier iba ten kombinovany test.

levika26
autor
25. jún 2020

@kiki68 ahoj tak toto sú moje diagnózy z hematologie.. Vraj ma brat už teraz anopiryn a ak otehotnieť ísť hneď na hematku a budú mi upravovať dávky..

kiki68
25. jún 2020

@levika26 ano to robia s anopyrinom ked treba. A robia dobre. Lebo to treba ihned podchytit

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre