Podpora po rodičovskej

11. aug 2021

Ahojte! Prosím vas, vedeli by ste mi poradiť akú šancu mam na to, aby som po rodičovskej dovolenke dostala podporu, nakoľko sa nechcem vrátiť do zamestnania? Môj problém je taky, ze som minule niečo čítala, že nemám nárok na podporu, pretože som počas RD pracovala na dohodu. Išlo o cca roky a pol, kde som dostávala cca 100 eur v čistom. Rodičak mi konci koncom septembra. Dá sa to ešte nejako zachrániť, napríklad tým, že si vyčerpám dovolenku alebo ze by som sa u známeho vo firme zamestnala na mesiac, kým mi skončí rodičak? Neviem, či to s tým súvisí, ale materskú som mala. Ďakujem.

draik
11. aug 2021

Ak máte dostatok dní poistenia, nárok mať budete. Akurát bude výška podpory nízka, ak išlo o klasickú dohodu s nízkym zárobkom.

klarissa25
11. aug 2021

Nárok budeš mat ale určite nie na maximálnu.. ale bude sa ti počítať z tej dohody

autor
11. aug 2021

@draik ved práve, že by som nechcela takú nízku. Ze ci sa to nedá nejako ovplyvniť nejakým pracovným pomerom aspoň na mesiac. Takže, tým ze som pracovala som si pokazila celú podporu. 🙄

autor
11. aug 2021

@klarissa25 a nevieš prosím ta, či sa to nedá nejako ešte ovplyvniť do konca septembra?

majusqa77
11. aug 2021

treba mat skoncenu dohodu a aj PP zaroven s RD. ziadne cerpanie dovo po, ani nastup do prace. podpora sa bude potom pocitat z prijmu z TPP pred MD/RD, viac neziskas

autor
11. aug 2021

@majusqa77 ďakujem. Dohoda je ukoncena. Dovolenku by mi mohli preplatiť, tam sa viem dohodnúť v pohode. Ale nasla som aj toto na nete, či sa to zmenilo? Je to z roku 2020.

didka1232
11. apr 2024

Dobrý deň chcela by som sa informovať v mojom prípade čo ma čaká .
V mojom zamestnaní som už nadbytočná čiže je tam výpoveď zo strany zamestnavatela ..nárok mám na 3mesiace odstupného. 1mesiac odmenu ..plus mám 35 dní dovolenky .
Bohužiaľ sa nechceli dohodnúť že si vycerpam 1-2dni dovolenky a ostatok preplatiť ..aby mi vyšla max.podpora .
RD mi končí 9.5 a do konca mája mi čerpajú dovolenku 16 dní . 19 dní dovolenky mi preplatia
Chcem sa spýtať či to vynde alebo nie ?
V jednej páske dostanem 16 dní cerpanej dovolenky odstupné 3mesiace a 1mesiac odmenu a 19 dní preplatenej ...
Som s toho už taká unavená lebo neviem čo ma čaká po RD . Ďakujem.