Úrad práce a možnosť odmietnuť ponúknutú prácu

2. feb 2020

Prosím vás chcem sa spýtať. Keď sa na ÚP vypisujú papiere ohľadom práce, ktorú chce človek robiť. Ak to zúžim na minimum, môžu ma poslať aj na iné miesto alebo len na tú úzku konkr. oblasť (aj čo sa týka km aj vykonávanej práce, resp. profesie), ktorú si uvediem v žiadosti? Potom môžem také miesto, ktoré tam nemám uvedené odmietnuť bez toho aby ma vyradili?

stefi_k
2. feb 2020

Možu ta poslat kamkolvek, prvorade na take pozicie, ktore sú pre teba vhodne ale ked nič nemaju tak kamkolvek.

evittam
2. feb 2020

A záleží od toho ci mas male deti.

autor
2. feb 2020

@evittam Mám, ale mám aj muža, ktorý vie vyzdv.zo škôlky, školy. Len ja som dala výpoveď, aby som si sama našla lepšie platené a vhodnejšie miesto a nemám záujem aby ma posielali z blata do kaluže. Tak preto sa pýtam, lebo to by nemalo význam.

pribinak
2. feb 2020

Moja známa bola rok na úrade, nikde ju neposielali, stačilo raz za 2-3 mes doniesť vytlačené z netu, že si podala niekde žiadosť.
Inak sa správajú k ľuďom, ktorí sú na úrade bez prace každý chvíľu a inak k takým, ktorú si tam 1-2x
Daj si tam svoju špecializáciu.
Po roku od registrácie si považovaná za dlhodobo nezamestnaní a tých už posielaju kade-tade

lussyl5
2. feb 2020

Môžu ťa poslať kamkoľvek,to čo tam vypisuješ je iba orientačné pre nich.Ak odmietneš ponúknutú prácu môžu ťa vyradiť,jedna možnosť je že ten pohovor na ktorý ťa pošlú nejako uhráš aby ťa nezobrali alebo sa neeviduješ vôbec budeš dobrovoľne nezamestnaná budeš si musieť platiť zdravotku ale do nebudeš nútená zobrať hocičo.Ak si skončila v práci lebo hľadáš "lepšie miesto " tak v tom ti UP nepomôže,porieši ti akurát zdravotku a podporu či sociálnu dávku len s tými pohovormi to budeš musieť nejako uhrať.

autor
2. feb 2020

Ďakujem za odpovede.