Epidurálka - za a proti

27. júl 2020

Dámy blíži sa mi termín pôrodu , vybavila som si poučenie o epiduralke - keby náhodou😄. Za vás áno či nie ? Neviem sa rozhodnúť a bojím sa že počas už bude neskoro. Ak ste si dali , mali ste po pôrode kvôli epi nejaké komplikácie ? Ďakujem.

dominka63
27. júl 2020

Za mňa áno pri prvej to bola záchrana lebo som sa nevládala od bolesti ani nadýchnuť pri druhom už som šla na istotu a super porod

barbie1981
27. júl 2020

Aj za mňa áno, úľava od bolesti, urýchlenie pôrodu a žiadne komplikácie po podaní neboli.

lauriema
27. júl 2020

Ahoj ja mam 3 deti epi som nemala ani raz,pretoze som to nikdy nestihla a moja gyn. ma odhovarala ale ak sa dá uľaviť od tej strašnej bolesti tak prečo nie

vilma7
27. júl 2020

2x som rodila, ani raz som si nedala pichnúť. Za mňa NIE. ta bolesť sa prežiť dá, ja som to ale chcela precítiť tak, ako voľakedy.

klarissa25
27. júl 2020

Za mna nie...

lucinka1988
27. júl 2020

Nemala som ju, bola som prvorodička, prirodzený pôrod bez nastrihu a poranenia. Bolo to síce bolestivé a zdĺhavé, ale prirodzené a presne tak som to chcela. Takže za mňa nie!!

deniska2706
27. júl 2020

Za mňa tiež nie . Prvýkrát som rodila 17 hodín, bolo to príšerné ale dala som to . Druhýkrát by som si tiež nedala pichnúť

iveta143
27. júl 2020

za mna tiez nie, chcela som prezit porod "naplno" 🙂

simsalabim
27. júl 2020

Ano! Ani zub si nedam osetrit bez injekcie, aj znamienko mi vyberali po umrtveni... pri prvom porode bol epidural luxus, o ktorom rozhodoval lekar, nedali mi ho a vytrapila som sa hrozne. Pri druhom sa uz dal po zaplateni zvolit a bolo to omnoho lepsie.

cecilia29
27. júl 2020

Ja som 2x rodila a 2x som nemala. (Nechcela som a ani by nestihli) Chcela som to precitit 🙂 poorodila som velke deti 3700g - na prvu kontrakciu a 4420 (cca 5 min. tlacenia). Da sa to zvladnut 🙂 zalezi aky mas prah bolesti, podla toho sa zariad

maris5
27. júl 2020

Za mna ano. Po par hodinach som uz bola unavena, nevladala som ani na nohach stat. Doktorka, ze ci to dame bez epi. Uz dom chcela aj suhlasit, ale za nou stala porodna asistentka (ktora sa o mna starala) a ta krutila hlavou a potichu naznacovala, ze si ju mam dat pichnut. Bolo to spravne rozhodnutie, ulavilo sa mi a nabrala som sily. Inak, mam vysoky prah bolesti.

dzus
27. júl 2020

Uľaví od bolesti ale mne zastavila kontrakcie nevedeli co s malou chvala bohu ked odznela zacali este vecsie

nikiki29
27. júl 2020

Za mňa nie... ak by pôrod trval extrémne dlho tak mooožno potom pri vyčerpaní by som uvažovala.

vikusjk
27. júl 2020

Zalezi asi ako zvladas bolest a hlavne ako sa psychicky nastavis. Pri ozaj zdlhavych porodoch, ked je zena vycerpana, uz aj lekari odporucaju epi, aby to vobec fyzicky zvladla. Ja osobne som rodila bez a teda okrem nastrihu ma lekarka dotrhala, lebo mala sa zasekla na plieckach a dr ju oboma rukami vytiahla, tak si to vies presstavit, hodinu ma potom sila. Ale znova by som isla bez.

vilma7
27. júl 2020

Ja mám nízky prah bolesti, lepšie povedané okrem bolesti zubu, občasného (raz za 15 rokov), žiadne iné bolesti nemám, ani migrénu, ani pri menzese...a to som teda mala obavu že ako to dám, a úplne v pohode. Tá bolesť patrí k tomu, nám na predporodnej priprave epi ani neodporúčali.

vikybotka
27. júl 2020

Prvorodicka bez epi 3 h nepravidelne kontrakcie, no neviem si to predstavit s ňou 😄 a hlavne ten záchvat emócií ako sa to skončí a dajú ti drobca. Precitila som to celym telom taky pocit ako nikdy v živote ❤️ no myslím si že keď má žena niekoľko hodinové pomaly až dňové kontrakcie tak je to najlepšia voľba 🙂

barboragaborova23
27. júl 2020

Za mňa nie

sisaka
27. júl 2020

@simsalabim opravu zubov, či vyber znamienka nemôžeš porovnávať s epiduralom. Tie prvé dve ovplyvnia len teba, epidural ovplyvňuje aj dieťa.
Ja som si epidural nedala práve koli dieťaťu. Epidural ma negatívny vplyv na priebeh pôrodu a aj na samotné dieťa a to bolo pre mna dôležité pri rozhodovaní

marlent
27. júl 2020

Ja som nemala...chcela som ale nedalo sa...
Za mna urcite ano naozaj som sa natrapila

pribinak
27. júl 2020

Za mna áno. Najmä ak zle znášas bolesť.

elizuella
27. júl 2020

Ja som nechcela, ale tiez som mala odporucanie, pre istotu. Nebolo treba., mna to moc nebolelo. Rozhodnes sa na mieste podla sily kontrakcii.

pribinak
27. júl 2020

@vilma7 to máš vysoký prah a nie nízky. Nízky mame my cintlavky ľudovo povedané, takí čo znesú veľa, teda dobre tolerujú bolesť, majú vysoký prah bolesti

erinka90
27. júl 2020

Ja som si ju dala pichnut, bola som prvorodicka, 17 hod.porod, mala som dost, ta ulava bola ako dar z nebies. Mam nizky prah bolesti. Velke babatko som mala, 45 minut ma sil dr, a okrem lokalneho znecitlivenia mi pichli aj 3. davku epi, a uz ma nebolelo nic.

sashka22
27. júl 2020

Za seba určite nie. Mám za sebou 2 pôrody, deti cez 4500g, bez zásahov tretích strán. Pri epi Tvoje telo ' stratí' kontakt s bábätkom, pre niekoho možno je epi luxus no pre prirodzený pôrod je veľmi dôležité vedieť, v kt. časti Tvojho tela sa už bábätko nachádza. Neboj sa, telo Ti nadávkuje všetko tak ako potrebujete s bábätkom.

simuskaaa123
27. júl 2020

Ja som mala.. Len pichli mi ju po cca 10 hodinách kontrakcii a do hodiny som porodila.. Šitie som cítila extrémne, až sprej zabral.. A potom celý večer tocaky, zle mi boo, ešte o malú som sa bala že. Mi padne..

simkids
27. júl 2020

poucenie mas vybavene, to ci si ju uz das alebo nie, sama uvidis, nie je to tak, ze prides a povies dajte mi ju 🙂 darmo teraz o tom rozmyslas, uvidis podla situacie ako sa budes citit. Epi si budes davat, ked to uz nebudes zvladat a porod bude napriklad v nedohladne. Epi sa nedava na samotny porod, ale na ulavenie od bolesti predtym. Zabera cca na dve hodiny, ja som mala dve davky a rodila som bez ucinku epi.

evuska32
27. júl 2020

Ja som nemala ani pri jednom, pri prvom mi nedovolili (maly mal obtocenu pupocnu šnúru okolo ruky) a pri dcere som si povedala, ze dala som to raz dam aj druhy. Ale je pravda, ze mi dali nejaky oblbovak do infuzie s oxytocinom.

zuzka1117
27. júl 2020

Za.mna úžasná vec, veľmi mi pomohla , žiadne negatíva som nenašla

majusska202
27. júl 2020

Pri prvom som nemala a nelutovala som. Pôrod bol v pohode aj bolesti som zvládla. Pri druhom dodnes ľutujem ze som nemala nastala komplikácia a tie bolesti a celkovo bolo hrozne. Keby mam tretie tak už volám do nemocnice nech ma pri dverách čakajú s nou 😂

zuzka1117
27. júl 2020

@vikybotka tak trojhodinove kontrakcie, to je luxusný pôrod.
Ja som mala napríklad kontrakcie 23 hodín a naozaj mi epiduralka veľmi pomohla aspoň si oddýchnuť

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre