Kŕčové žily a cisársky rez

24. máj 2022

Ahojte ženy, ste tu také, ktoré ste rodili sekciou aj napriek krcovym žilam(extrémnym)? Ako dlho ste sa zotavovali? Myslela som, že budem rodiť cisárskym (prvé dieťatko som rodila akútnou sekciou) , no dosť ma porodnicka vystrašila, že tie žily sú aj vnútri brucha.....a mňa desí predstava , že či nevykrvacam preboha 😱má niekto skúsenosť? Zatiaľ je maličká v polohe priečnej, takže to vyzerá na sekciu.

dskjhfdlkdjhl
24. máj 2022

Mam dve sekcie za sebou a aj pomerne slusne krcove zily. Ja som mala vzdy dojem, ze na krcove zily je horsi prirodzeny porod, ale mozno som si to zle myslela. V kazdom pripade, ja som obe sekcie zvladla bez problemov so zilami.

pininka1
24. máj 2022

Tiez ich mam, v lavej nohe od brucha, cez cele stehno az dole a rodila som trikrat sekciou, vsetko ok, v poslednom tehu som si pichala clexane aj po porode potom.

autor
24. máj 2022

@pininka1 a keď boli žily horšie, napr. Pri druhom tehu, neboli bolesti po cisáraku väčšie ?

autor
24. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl a pri druhom cisáraku neboli bolesti väčšie ?

dskjhfdlkdjhl
24. máj 2022

Neviem ake bolesti myslis, ja som po oboch hned velmi dobre fungovala, este v porodnici som uplne bez problemov chodila vystreta. Zaklad je cimskor sa rozpohybovat.

autor
24. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl áno po prvom som aj ja hneď fungovala. Ale teraz mi porodnicka povedala,že je dosť možné, že keďže mám kŕčové žily určite aj v bruchu ,tak mám rátať s väčšími bolesťami . Preto by som chcela vedieť skúsenosti...nakoľko pri prvom bábätku som nemala ani zďaleka také žily 😱

pininka1
25. máj 2022

Prave naopak, najhorsi bol prvy ked som este nemala krcove zily. Mna do teraz absolutne ani neboleli, keby ich nebolo vidiet ani neviem ze ich mam. Ale teraz uz ma dost zacinaju boliet nohy a casto ma pod kolenom palia, tak si to idem dat na jesen vybrat.

dskjhfdlkdjhl
25. máj 2022

Tak ja som mala krcove zily aj pri prvej, aj pri druhej sekcii a kedze pri druhej som uz vedela, ako vyzerali tie zeny, ktore viac po sekcii lezali ako chodili a ako som po tej prvej vyzerala ja, tak som uz bola tak nejako lepsie pripravena. Ziadne problemy so zilami som nemala a to mam jednu zilu od brucha pod koleno, dost vyraznu.

autor
25. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl a po pôrode sa aspoň trošku upravili žily?

autor
25. máj 2022

@pininka1 a po pôrode sa aspoň trošku upravili tie žily?

dskjhfdlkdjhl
25. máj 2022

Takto, ja som mala zily aj pred otehotnenim a mozno patrim k tym stastnym, ani jedno tehotenstvo/porod mi ich nezhorsili-samozrejme, na chvilu mozno vyzerali horsie, lebo som aj bola tazsia s tym velkym bruchom, ale potom sa to vratilo do rozumneho stavu. Vekom sa mi to trochu zhorsilo (mam 50r), ale fakt nie vyznamne. Proste som tie zily mala geneticky darovane, bohuzial.

autor
25. máj 2022

@dskjhfdlkdjhl no ja to isté...zdedila som ich..mpred 3 rokmi som ich aj operovala....bolo dobré, ale v tomto tehu sú tri krát horšie ako pred operáciou.

dskjhfdlkdjhl
25. máj 2022

No, ale to moze byt kludne aj tym, ze si ich uz mala operovane. Mna prave viac zien upozornilo, ze ta operacia nemusi mat trvaly efekt, takze preto som sa ja este neodhodlala. Sice sa mi moje nozky nepacia, tie zily ich spatia, ale bala som sa ich dat operovat. A urcite teraz aj viac vazis, ako ked nie si tehotna, to su vsetko tlaky na zily.

dskjhfdlkdjhl
25. máj 2022

Ale isto som mala zily vyraznejsie v tehotenstve aj ja. Len po porode (a najma, ked som zhodila kila) sa to upravilo na takmer povodny stav, takze aspon v tomto smere som sa ja nemohla stazovat, ked uz ta genetika bola taka "stedra".

pininka1
25. máj 2022

Nie, stale rovnako. Ale ja mam aj vnutorne a tie nevidim, ale vraj su horsie

zubrienka1
25. máj 2022

Mam aj vnutorne krcove zily, pri sekcii to viac krvacalo... ale vyriesilo sa to jednou tranfuziou. Ja som vsadila na zazmluvnenie porodnika, vybrala som si najlespieho operatera, co mi odporucili.

autor
25. máj 2022

@zubrienka1 áno ,určite si dohodnem najlepšiu primárku na sekcie 🙂 ale vravela mi, že potom to budú väčšie bolesti skrz tých žil....pociťovala si po pôrode väčšie bolesti ako keď si tie žily nemala? Alebo si rodila len raz, tak nevieš porovnať ? 🙂

zubrienka1
25. máj 2022

Rodila som 3x, prve 2 porody som mala prirodzene a treti som mala sekciu, lebo krpec bol koncom panvovym. Tak to neviem porovnat... A ano bolelo (nebudem klamat, ze to bolo v pohode) to ako svina... ale zase niet sa comu cudovat, ked mas prerezanych 7 vrstiev. Neboj zvladnes to. Tiez som sa bala, ze vykrvacam. Ale jedna pani dr. ma ukludnila, ubezpecila, ze to zvladnem a prezijem.

rita0123
16. jún 2022

Mamičky ja som chcela ísť cisárskym a sterilizaciu ale bolo mi povedane že to takto nefunguje že keď som robila tri deti normálne že nemusím ísť ani sekciov že keby čo nastalo mám pro sebe nosiť žiadosť na sterilizáciu a peniaze ale že pôjdem normálne rodiť ale ja. Nechcem vyžiadala som si ten cisársky a sterilizaciu a kvôli nohám kŕčových žíl mám dosť hrozne a bolestivé a nezvladam bolesť padám do kolien a ja nevie. Ako mám ísť rodiť normálne štvrtý krát prosim poraďte mi kto má skúsenost

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre