Máte skúsenosti s materinou dúškou na vyvolanie pôrodu?

tvks
12. mar 2013

ahojte mamicky dnes som pocula ze na zrychlenie alebo na vyvolanie porodu je materina duska velmi dobra ze sa da kupit v lekarni.Mate niekto skusenosti?Dakujem

monika1308
12. mar 2013

@tvks mne na vyvolanie pôrodu nepomohlo absolútne nič, tak radšej neskúšaj hlúposti a nechaj to na prírodu alebo lekárov, veď máš ešte čas do termínu... netreba to súriť skôr, bábo väčšinou samo vie kedy má prísť na svet.

ekinkala
12. mar 2013

@tvks ahoj tak na vyvolanie porodu ti zarucujem ak spravis toto tak do niekolkych hodin porodis daj si teplu sprchu asi 15min a potom chod schodami 3 poschodia hore dole asi 3 krat ale pomalicky vklude ne ze ich vybehnes hore dole v klude dychat a ist hore dole mne to pomohlo do niekolkych hodin som rodila a super porod trval 2 hodky skuuus

danka2105
12. mar 2013

@tvks Neviem ako materina duska, ale od cca 36tt sa zvykne pit maliníkový čaj ( čaj z ostružiny malinovej ), ta stimuluje maternicu a uvolnuje porodne cesty. No z vlastnych skusenosti ti mozem povedat, ze mne nepomohlo nic, ani caj, ani kupel, ani sex, ani schody....rodila som vyvolavackou, ale zato porod som mala velmi rychly a skoro bezbolestny. Ci to bolo tym cajom neviem.

vlnka81
12. mar 2013

@tvks no neviem kto ti to poradil, ale ja osobne neodporucam. ked som bola tehotna tak na mna sla chripka a kedze som to nechcela riesit panadolom tak som si navarila liter caju z mater. dusky - ako som to zvykla vzdy robit. Zrazu som chytila akoby astmaticky zachvat, nevedela som vobec dychat, myslela som ze sa udusim. pomohlo len ked som sa odtrepala na balkon kde bolo pod nulou a chodila som hore dole na cerstvom vzduchu. asi dve hodiny (potom uz po obyvacke, len prve min boli kriticke) som musela chodit a z zhlboka dychat. hrozne to bolo. kedze som kvoli nevolnostiam klesla na 44kg tak som nevladala ani chodit a to ma musel manzel po obyvacke "doprevadzat" lebo keby som si sadla tak sa udusim. vidim ze si uz v 38tt a asi mas toho poriadne dost. ale skus este pockat.

tvks
autor
13. mar 2013

@danka2105 a da sa ten caj kupit aj bez predpisu?

danka2105
13. mar 2013

@tvks Jasne, maju ho v lekarni 😀

aadriannaa
20. aug 2016

Iba pridam svoju skusenost pre niekoho do buducna ... materina duska - mama je bylinkarka a pred porodom mi odporucala pit tuto bylinu, kt.mi aj sama nazbierala, vraj sa pije najma kvoli lahsiemu porodu.. maly je tak kludny v bruchu, ze uz teraz prenasam a nezabera nic...aktivna som az az, sex je tiez a teple sprchy tiez. Cize je to asi individualne. Taktiez mi doporucila v tretom trimestri pit vela medovky, aby bol pokojny... sice som pila, ale po pravde sa riadim tym, co mi ako chuti a ked mam chut, tak si dam. Tak uvidime... ja by som sa byliniek nebala, ale vsetkons mierou a hlavne - kazdy organizmus je iny.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre