Pôrod bez epidurálky

2. nov 2022

Ahojte dievčatá. Chcem sa opýtať.. U nás nemocnica neponúka pri pôrode epidural ale len čosi na tlmenie bolesti a rajsky plyn (ten nechcem). Tak by ma zaujímalo čo sú tie analgetiká na tlmenie bolesti a či sú účinné.

miskamicha
2. nov 2022

Mne podali akurat guajacuran...nic nezaberalo😁 prezila som aj bez epiduralu. Nezvazujes nemocnicu niekde inde?

autor
2. nov 2022

@miskamicha niee, u nás je vraj dobrá porodnica len toto ma tak zaskočilo.. A chcem mať na blízku muža po pôrode

sandyan
2. nov 2022

Mne ponukali rajsky plyn , odmietla som. Vraj to nema az taky ucinok. Prezila som si to bez vsetkeho 🙂 z akeho si mesta?

fiafia
2. nov 2022

Ja som nemala nič a som tu 😁 síce v tej chvíli som si nemyslela že to prežijem no dala som to ☺️

annm81
2. nov 2022

Neviem odpovedať na tvoju otázku o analgetikách, ale ja som napr. s rajským plynom bola extra spokojná. Využila som ho nejakú krátku chvíľu pred samotným tlačením. Bolesti som síce cítila naďalej, ale subjektívne sa mi zvládali omnoho jednoduchšie. Pri tlačení mi ho nedovolili používať, ale v tej fáze už žena bolesť vníma nejako podvedome a je to teda už omnoho ľahšie zvládnuteľné ako pred tlačením.

lenka2710
2. nov 2022

Ja som tiež nemala nič a dala som to 😁

kate_cs
2. nov 2022

Ja som nemala epidurál ani pri jednom, lebo som nechcela a pri druhom som nemala vôbec nič a úplne v pohode sa to dalo zvládnuť. Nemenila by som. Celé tehotenstvo si dávaš na seba pozor, žiadne lieky, nič a potom pred pôrodom dieťaťa lieky a oblbováky už nevadia? Neviem, ja som nechcela.

jaond19
2. nov 2022

Tri porody som mala dobrovolne bez epiduralu, nechcela som mat nic pichnute v chrbte a riskovat pripadne migreny po porode (som na ne nachylna). Kazdy porod bol iny ako priebehom, dlzkou, tak aj intenzitou bolesti. Ale nemenila som, verila som si, doverovala personalu a hlavne telu. Za mna - nastavenie psychiky bolo mojim epiduralom 🙂 vela stastia.

tomikejt
2. nov 2022

Mám za sebou dva pôrody bez epiduralu. To zvládneš neboj. Ja som sice mala k dispozícii rajský plyn ale ten zaberal len na pár sekúnd, a nezabral na bolesť, akurát som bola ubolena ale usmiata 😅

ziarifka
2. nov 2022

Rajský plyn z mojej skúsenosti odporúčam pri následnom šití. Silno som krvácala a anestézia, ktorú mi pichali, vôbec nezaberala. A aj tie samotné vpichy dosť boleli. Nakoniec mi dali rajský plyn, sama som si regulovala intenzitu, šitie bolo bezbolestné a 5 min po skončení som bola úplne "triezva ". Malú na tých pár minút držal manžel. Ináč by ma šili zaživa.

autor
2. nov 2022

Ďakujem za odpovede 🙂 jasné že by to šlo aj bez toho ale ja som prvorodička, ja si neviem predstaviť tú bolesť tak sa pýtam pre prípad že čo keby.. 🙂 a som z Rožňavy

kukulienka999
2. nov 2022

Ahoj, zvládneš to aj bez všetkého, mna čaká druhý porod a nechám tomu voľný priebeh, ako aj pri prvom (prvy bol bez všetkého)

autor
2. nov 2022

@kukulienka999 a aký bol? 🙂

kukulienka999
2. nov 2022

V mojich očiach som si nič lepšie nemohla želať..od začiatku kontrakcii to celé aj s pôrodom trvalo cca 4hodiny( ja som ale už ležala v nemocnici na čakačke, mali mi vyvolávať pôrod kvôli prenasaniu na druhý deň, ale mne sa o 1:00 spustil pôrod samovoľne) do 3:00 som si myslela že sú to poslickovia a ležala som,dalšiu hodku som zbierala odvahu zavolať niekoho a stále som si nebola istá, či to je pôrod, lebo kontrakcie neboli pravidelne a bola hlboká noc všade ticho, nechcela som rusit 😁o 4:45 som tu bolest nezvládala už som popravde ani nevnímala aké intervaly začali, bolo to naozaj intenzívne teda zavolala som na sestričku, bola nahnevana čo vymýšľam, že až po vizite idem rodiť, naliehala som na kontrole od spodu a už to začalo, otvorena na 10, rýchle pobaliť veci a utekať na salu. Mne sa popravde chcelo tlačiť už na izbe ale “donútili” má ísť na salu, vyšla som na kozu, prestrihli mi plodovu vodu a na prvé zatlačenie a kontrakciu bola hlava vonku, hneď za tým telicko🙏 uvidím aký bude druhý pôrod, ale ak by bol taký istý dakovala by som zaň.

domireb
2. nov 2022

Môj prvý a posledný pôrod - rodila som 26 hod, v 42tt, 2x vyvolávačka, epidurál mi pichli, ale popravde, vôbec nezabral (kým som ja porodila, tak stihli 4 iné pôrody a teda videla som účinok epi, čo u mňa vôbec nebolo). Takže som porodila bez, dalo sa to prežiť, aj keď to bola hrôza. Dnes si už na bolesť nespomeniem. Zvládneš to aj bez epi, treba sa nastaviť pozitívne,v tomto hrá psychika obrovskú rolu ( čo môžem potvrdiť, pokiaľ som sa neukľudnila,tak som sa neotvorila ani o milimeter).

raffaella
2. nov 2022

No, ak sa neda tak sa neda, ale ja by som uz nesla rodit bez moznosti epi. Prvu dceru som sla rodit z BA do B. Stiavnice, nakolko to bola vychyrena a najlepsia SK porodnica. Tam sa epi nepodavala (iba pri CS), ale vedela som ze inde rodit nechcem tak som to tak brala. Dalo sa to zvladnut bez, mala som tam ticho, tmu, intimitu, uplnu klud, manzelsky apartman, takze OK.
Druhu dceru som uz rodila v sukromnej porodnici (Sanatorium Koch), epi sa tam odporuca z hladiska komfortu pacientky, no tam slo vsetko tak rychlo ze nestihli podat. Ale keby ten porod len o polhodinu dlhsie, tie strasne bolesti, tak by som si ju dala. A preto viem teraz povedat, ze je dobre mat takyto sposob analgezy v zalohe. Lebo nikdy nikto nevie, akym smerom sa to cele bude uberat, ci nebudu musiet podavat oxytocin, ktory zhorsuje bolesti a podobne.

vevesh
2. nov 2022

Ja by som si skor radsej zacestovala za epi- pri kratkom nenarocnom porode to je v pohode aj bez epi (keby tak rodicka vedela, vi bude mat stastie na kratk, porod). Ale pri poslednom som rodila 72h a to bol zahul a teda pri epi (posledne 4 hodiny pred porodom som si dala pichnut) som si koncene oddychla, pospala si a potom som mala dostatok sil na porod. Si neviem predstavit pri slovenskom porode, kde nemozes jest a mas dlho kontrakcie, aka vysilena zena musi byt uz na konci (a samozrejme aj "nespolupracujuca"). Pocas tych 72h som dostavala analgetina+ akupunkturu, ale to bolo len chvilkove male otupenie. S epi sa to absolutne neda porovnat...

sandyan
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sandyan
2. nov 2022

Aj ja som z Roznavy 🙂

gladys_07
2. nov 2022

Ja kym som cakala na epi, dali mi analgetika a boli mi na velke…ziadna ulava. Potom dosla epi a nebe a dudy. Smiechy na sale, aj som si zdriemla, oddychla. Tiez by som radsej cestovala za epi. Ako ti tu pisu ze „to das“…no, nebudes mat na vyber. Ale preco si to neulahcit? Tie bolesti si prvorodicka nevie predstavit. Ale teda zavisi aky mas prah bolesti.

autor
2. nov 2022

@sandyan noo super 🙂 a rodila si tu v Rožňave?

sandyan
2. nov 2022

Ano,minuly rok v septembri

autor
3. nov 2022

@sandyan a spokojná?

sandyan
3. nov 2022

Ano v podstate spokojna,ja som to uz chcela mat hlavne za sebou🤣

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre