Pôrod na Slovensku, keď do poisťovne platím v Anglicku

denisel
10. nov 2014

Ahojte, prosím vás máte niektorá skúsenosti s pôrodom v UK?? Ja sa bojím ich uradov, veľa som čítala o tom, ze odoberajú deti za rozne banality a keďže sa jedná o moej prvé tehotenstvo, radšej by som rodila doma na SK , ibaže tu výpoveď nechcem dávať, po materskej by som sa chcela vrátiť.... A preto mám aj otázku, ci máte niektorá skúsenosť s pôrodom na SK, keď ste doma odhlasena z poisťovne a platíte si ju v UK.... Či vám to preplati UK poistenie alebo ak nie, koľko ste platili..... Ďakujem za odpovede

kiki68
10. nov 2014

@denisel bude platit to,ako keby ja z rakuska idem rodit na SK,je to le EU,takze poistovna vyda jeden mily papier a hybajde rodit na SK. Jedine,ze by si nieco doplacala ako co poistovna neuzna nejake vysetrenia pri porode,alebo tak nieco. Ale to mozes okaslat,lebo cena porodu na SK je cca. 500eur, cize to stale bude pre UK poistovnu lacna zalezitost na preplatenie. Mozno niekto bude mat priamo skusenosti z UK. A to odoberanie deti je trosku strasiak, ved nepojdu odoberat deti,ked je vsetko ostatne v poriadku. Ako museli by najst nieco,co teda len Ty vies ci by cosi nasli.

fiona92
31. dec 2014

Ahoj, ja mam skusenosti ale uz starsie. Rodila som koncom 2011 a tiez som mala poistku v UK. Uz si presne nepametam ale nebol to problem vybavit v UK, vybavila som si formular S2 a vsetko som mala hradene. LEn este vtedy, u mna to bola Banska Bystrica, nemocnica mi vyuctovala vysetrenia, ze som nemala vsetko hradene ale to nebola pravda a museli mi peniaze vracat. Ale isla som rodit do Banskej Stiavnici a tam to bolo super.

Tu je link na info od NHS http://www.nhs.uk/NHSEngland/Healthcareabroad/p... ja som to predtym mala na inej stranke ale to som uz nenasla. Hned ako porodis budes mat narok na poistenie na Slovensku hned ako prihlasis dieta do poistovne.

Tu je link na ten formular. Ja som k nemu prikladala motivation letter, ze preco chcem rodit na Slovensku etc..
http://www.nhs.uk/NHSEngland/Healthcareabroad/p...

Ja som sa uz do Anglicka nevracala ale na tom nezalezi, pre UK je lacnejsie zaplatit porod na Slovensku ako tam.

filodendron
26. mar 2020

@fiona92 Diskusia sice starsia, ale skusim aj tak. Ked ste sa vratili na SVK na matersku, nechavali ste si v UK nejaku adresu? Odstahovali ste sa uplne alebo vas manzel/partner ostal v UK?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre