Pôrod s pôrodnou asistentkou v Banskej Bystrici

orchidejka2014
19. aug 2013

Ahojte mamičky 🙂 Rodili ste v BB s tým, že ste si zaplatili pôrodnú asistentku? Aké máte skúsenosti? Neprekážalo to doktorom? Išli by ste do toho znova? Ďakujem za každý názor 🙂

dijefcatko
19. aug 2013

Ahoj, ja som rodila takto, mala som zazmluvnenú pôrodnú asistentku. Ale vyšlo to tak, že mala práve službu, takže som nemusela platiť. Tento spôsob rozhodne odporúčam, je to asi lepšie ako mať lekára. Lenže, bohužiaľ, dnes už nie je možné zazmluvniť si PA v Roosveltovej nemocnici, nemocnica túto službu prestala poskytovať. Už keď som rodila ja, zazmluvniť sa dala len jedna jediná. S ňou som stále v kontakte a práve ona mi cca pred mesiacom dala túto nepotešujúcu informáciu. Čo ma veľmi trápi, lebo čakám druhé dieťatko a musím riešiť situáciu, ako budem rodiť bez nej.
Inak, doktorom to nemohlo prekážať, keďže to nebola PA "zvonka", ale ich kolegyňa, s ktorou pracovali denno-denne. A áno, určite by som do toho išla znova, ale bohužiaľ, asi to nebude možné. Budem skúšať dulu...

alecka
20. aug 2013

@orchidejka2014 aj ja som mala zazmluvnenu pa (zhruba v tom istom case), ale tiez mala sluzbu ked ma to chytilo, takze som neplatila 🙂 . skusenost to bola pozitivna 🙂 . zazmluvnenie lekara je podla mna zbytocne, ked cely cas na sale je s vami prave porodna sestra. ak by ma este cakal porod, znovu by som to tak riesila. a je to pre mna novinka ze to zrusili ☹ . z toho usudzujem ze doktorikom to prekazalo, ked si rodicka zaplatila radsej "obycajnu" asistentku ako ich. nuz prichadzali o ksefty tak sa pricinili o zrusenie tejto moznosti- moj nazor.a to je skoda, lebo to bolo fajn.

dijefcatko
24. aug 2013

@alecka mne bolo povedané to, že prepúšťali sestry a PA, tým pádom sa tejto mojej PA navýšil počet služieb a už by to fyzicky nezvládala. ona sama to už nechce robiť, za tých 20eur, čo z toho mala, sa jej to neoplatí. Aj predtým si brala max. 3 pôrody do mesiaca, okrem iných služieb.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre