Prirodzený pôrod po vyvolávanom

12. nov 2022

Ahojte dievčatá. Prvý porod som mala vyvolavany, týždeň po termíne. Aktuálne sa už s druhým tehotenstvom blížim do finále a priebeh je rovnaký. Bojím sa, že zase budem prenášať a porod búdu musieť vyvolávať. Prvé dieťa bolo veľké a druhe je ešte väčšie 😕 nechcem sa opäť dostať do situácie, že budem týždeň po termíne a rodiť takého obrika. Prosím povzbudte ma. Rozbehol sa vám porod prirodzene po prvom vyvolavanom?

ivavoj
12. nov 2022

Idem teda povzbudit, po prvom vyvolavanom porode takmer 4 kilovej princezny sa dalsie dva porody rozbehli spontanne v termine (3,8 a 4,3kg). Prostredny porod bol super rychly a posledny bez akehokolvek poranenia. Drzim palce.

jana_eyre_2
12. nov 2022

Ja som mala.tak prvý sa rozbehol sám, druhá bola vyvolávana a obrovská a tretí bol znova vyvolavany a malý bol tiež veľký.. veru bála som sa toho tretieho presne z toho istého dôvodu ako ty, ale ten treti pôrod šiel omnoho lahsie ako ten druhý, aj to vyvolávanie bolelo podľa mňa menej ako pri tej druhej dcére.. takže to chcem len povedať, že ešte aj vyvolávacka môže menej bolieť, neboj aj keby to dopadlo tak ako predtým môže to byť omnoho, omnoho lepšie.. úplne každý pôrod je individuálny..

miadi
12. nov 2022

hlavne sa neboj bude ako bude. Ja som mala brutal prirodzeny prvy a druhy vyvolany vaginalnym balonikom a oxytocinom a bol uplne super. Praskli vodu a za 4.5h bol maly na svete z toho kontrakcie som citila len poslednych 9minut ked som uz tlacila..Asi zalezi aj dost od toho ako ti ho vyvolavaju..aj od tvojho tela. Kazdy porod je iny ak mas zle spomienky na prvy neznamena to ze to bude take iste. Ale ten stres co si teraz robis je horsi nez bude realita.

autor
12. nov 2022

@ivavoj
@jana_eyre_2
@miadi dievčatá ďakujem za povzbudenie. Ja sa ani tak nebojím tej bolesti, ako nastrihu. Prvý mal obrovskú hlavičku a doktorka ma musela nastrihnut. Po pôrode ma šila hodinu. Myslela som, že sa tam zbláznim, revala som ako male decko a to som mala za sebou 23h kontrakcii bez akéhokoľvek "utisovadla". Aktuálne som 37+1tt a dieťa má už teraz hlavičku na 40+2. Keď mi to doktor pri vyšetrení povedal, chcelo sa mi plakať 🙁 a keď si predstavím, že ešte podrastie za tých pár týždňov, chytá ma neskutočná panika.

mogaa
12. nov 2022

neboj druhý pôrod býva zvyčajne rýchlejší....telo si pamätá🙂

autor
12. nov 2022

@mogaa ďakujem za povzbudenie ❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre