Nízko položená placenta a vyvolávaný prirodzený pôrod

bubuzu
25. aug 2023

Ahojte, mal tu niekto z vás takúto situaciu? Že mal nízko položenú placentu, 5-6 cm od bránky v 36 týždni, ale hlava bábätka pod ňou? Podľa dr sa ešte môže vytiahnuť, zároveň ale už sa to v tomto týždni moc nestáva. Je možnosť, že to pôjde prirodzene ale nemusí. Vypísal mi pre istotu žiadanku na CS a idem na predoperačné, ale... Rada by som prirodzený pôrod, plánovanej sekcii sa nebránim, ak to tak má byť, samozrejme, nechcem ohroziť bábo. Nerada by som sa ale dostala do situácie vyvolávaného pôrodu (rozumej, hospitalizácia pred termínom, bez rozbehnutia prirodzeného pôrodu, tabletky na otváranie, vyvolavačka, oxitocín,... ) že "však to skúsime" a potom akútnej sekcie, ak to nepôjde. Stalo sa to niektorej, či sa to v tomto prípade nerobí?

denkabemommy
25. aug 2023

@bubuzu ak to nebude potrebné, tak nik ťa nebude hospitalizovať pred termínom a vyvolávať ti pôrod. Ak bude akútna sekcia potrebná, tak to nijak neovplyvníš.

ja_mama
25. aug 2023

Pred terminom ti nik nebude len tak "zo srandy" vyvolavat porod, ze skusime....musel by byt na to dovod, pripadne aspon tyzdnove prenasanie. Mne vyvolavali tyzden po termine, lebo babatko uz bolo na mna velke a nebolo to podla mna horsie ako prirodzeny porod. Samozrejme kazdy porod je iny, odhadnut dopredu priebeh sa neda..

nevenka
25. aug 2023

@bubuzu mne museli vyvolavat pred terminom, jedenkrat v 39 tyzdni, druhykrat v 38 tyzdni a vsetko bolo super rychle a ziadna sekcia sa nekonala. Ale len tak pred terminom nevyvolavaju, len ked je nejaky problem. Aj u mna zvazovali poslednykrat, ze sekcia, ale spravili mi oxy test, bola som na 3 cm otvorena a ked test dopadol dobre, tak sa slo rodit.

kiki68
25. aug 2023

@bubuzu ja som mala takto zle placentu, vytiahla sa, ale problem nastal po porode, rastla z opacneho konca ako mala a nechcela von. Nakoniec to islo vytiahnut, prosila som ich nech nemusim do narkozy zase. Rodila som prirodzene, nechalo to maly priestor, ale nechalo. Ved mozes skusit prirodzene ( mne vyvolavali) a ked to nepojde tak to seknu pekne. Len rataj s tym, ze to moze aj nemusi vyjst. Hlavne nic tazke nedvihat, az to netahas tu placentu dole.

paty277
13. sep 2023

@ja_mama mne museli vyvolať pôrod v 32tt takže tvrdenie nikto ti nebude vyvolať pôrod pred termínom nie je celkom správne lebo stáva sa to hoci je pravda že nie len tak zo srandy ako si pisala

ja_mama
13. sep 2023

@paty277 ano preto pisem dalej aj ze "musel by byt na to dovod"...samozrejme, ze niekedy je to zo zdravotneho hladiska ci uz babatka alebo mamicky bohuzial nutne, ale ked je vsetko v poriadku tak pred terminom vyvolavat nebudu...dufam, ze vsetko u vas nakoniec dobre dopadlo ✊

paty277
13. sep 2023

@ja_mama u nás áno moja je už veľkačka ma 5 a pól roka a všetko úplne v poriadku

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre