Vyvolávaný pôrod

tess123
27. okt 2023

Vyvolávali vám pôrod? Ako to prebiehalo ako dlho to trvalo ??? A bolo to veľmi bolestivé...strašne sa bojím

janinka007
28. okt 2023

Rano o 6 ma zobrali na sálu, vlozili mi tabletky a v tom momente mi začali neskutocne bolesti. Porodila som o 14 cca. Ale to uz je 30 rokov🙈

hederamonstera
28. okt 2023

Dvakrat mi vyvolavali, tabletkou, bolo to strasne rychle, prvy za 5 hodin, druhy za 2 hodiny. Kvoli tomuto uz nechcem dalsie dieta🙈 vsetci mi povedia, ze “vsak super, rychlo si to mala za sebou”, ale ja proste viem, ze to bolo oooovela intenzivnejsie ako keby to bolo prirodzene. A to pri prvom mi chceli este k tomu potom urobit klystyr, dat oxitocin, odmietla som. Neviem co by sa stalo, keby to este takto urychlili😂.Ale co uz, ked sa detom nechcelo (s druhym som cakala do 43.tt)
Kedy ho mas mat?

svetlonos
28. okt 2023

@tess123
ahoj,
porozpravaj sa s dr ako postupuju. Pri prvom mi vlozili tabletku. Po hodine mi zacali bolesti, cely porod trval 6 hodin. Otvorena som bola uplne minimalne na zaciatku. Nestihli epiduralku, mala som rajsky plyn, dalo sa.
Pri druhom mi len "pomohli", otvorena som bola na 4 cm. Dali mi oxitocin ale zacilnali s malou davkou a svysovali opatrne postupne. Zacali o 11:30. Takze to nebolo z 0 na 100. Dokonca som nemala ziadne bolesti, pri kontrakciach mi len trvdlo brucho. Bolesti mi zacali az ked mi prepichli plodove obaly. Do polhodiny sa maly narodil. Takze realne bolesti som mala tak 35 minut. Epiduralku nestihli, rajsky tam nemali. Ale zvladnut sa to dalo.
Kamaratke pichli oxitocin a zaroven aj epidural, bola spokojna velmi.
Hlavne to preber v nemocnici s lekarom aky maju postup, opytaj sa co potrebujes. Mne pomohlo vediet, aky maju postup, co (ne)robia.

ja_mama
28. okt 2023

1. Den rano hospitalizacia, rano a vecer mi dali nejaku globulku na zmakcenie krcka (bola som 1.5cm otvorena uz asi tyzden). Cely den som chodila von sa prechadzat a behala po schodoch. 2. Den rano na 3cm tak mi volaco pichli do zily (neviem ci to bol uz oxytocin), po 2 hod sa mi zacali take slabe menstruacne bolesti ktore boli do par hod pravidelne...vkuse som chodila po chodbe nech sa to rozbehne, bolesti skoro ziadne do cca 14..vtedy uz som bola zrazu otvorena na 7-8cm tak pichli vodu a potom tie bolesti uz zacali byt fajnove 😀 za cca 1.5 hod uz bola dcerka von. Nemam to s cim porovnat, ale pre mna to nebolo nic hrozne - takto som si (v ramci tych bolesti) predstavovala aj prirodzeny porod, vyvolavanie som si predstavovala horsie. Dolezije je verit lekarom a nestresovat sa zbytocne kvoli tomu vyvolavaniu..

domireb
28. okt 2023

Psychika robí veľmi veľa.. áno,bolí to veľmi. A vieš čo ti pomôže? Ukľudni sa, nestresuj, mysli na to, že už si na konci, sústreď sa na dýchanie. Stresom budeš utekať opačným smerom.

thoughtfulweirdo
28. okt 2023

O 10 mi vložili pol tablety, začali slabé bolesti, o 13 mi vložili druhej pol tablety, bolesti trochu zosilneli, ale pohodička, o 14:30 ma poslali na sálu, ešte stále som ani nepredýchavala, o 15 som mala prvú silnú kontrakciu a o 10 sekúnd bol syn na svete 😁 pôrod ako z rozprávky.

andreakotesova
28. okt 2023

Obe deti mám vyvolané vkladacou tabletkou Prostin. Bolesť neskutočná (ty sa vlastne musíš za pár hodín otvoriť tak, ako sa iné ženy otvárajú postupne týždne...). Druhý pôrod omnoho horší ako prvý, i keď trval kratšie (prvý 11 hod., druhy 7 hod.).

ivangeline
28. okt 2023

Kamoske tabletkou. Za 5/6h a prvorodicka. Dalsia pani,kt so mnou bola na izbe v nemocke.... 4x tabletky..cely den a pol...a 2t po termine...ukrutne bolesti a aj tak tazko sa otvarala... :/

beatrixx1525
28. okt 2023

Ja som mala vyvolávaný s tým že som šla do nemocnice pre istotu na kontrolu lebo sa mi zdalo že mi pomaly odteká voda (5 dní mi odtekala sa nakoniec ukázalo). Tam keď zistili že voda odteká rovno mi dali nech si vyberiem pôrodný box a ostávala som. Krčok bol už aj tak úplne spotrebovaný a otvorená na 2 prsty v 36tt. Na noc ma ešte nechali napojenú na pásy ale nič sa veľmi nedialo, ráno sa na pokyn prednostu rozhodli že pôrod pre istotu vyvolajú. Pred ôsmou mi pichli oxytocín, nič sa veľmi nedialo aj na lopte som skákala aj v sprche som bola a nič. Pred deviatou potom prepichli vodu úplne a do pár minút začali kontrakcie. 9:20 som pýtala epidural ale ešte nechceli dať vraj aby sa nezastavila kontrakčná činnosť. 9:40 som bola otvorená na 8cm a epi už nestihli 🤦‍♀️😂 za celý tento čas som mala dokopy asi 6 silných kontrakcií, pocit to bol ako tie najhoršie menštruačné kŕče aké si len vieš predstaviť x100. Potom prišlo tlačenie, neskutočná bolesť a vysilenie, pri štvrtej kontrakcii kedy som tlačila som im vravela že ja už nevládzem a vtedy konečne prišiel na svet o 10:25. Celkový čas pôrodu od pichnutia oxytocínu až po samý koniec bol tým pádom cca 2 a pol hodiny. Samozrejme rýchle otvorenie znamená natrhnutie a ešte ma šili 45 minút. Hneď tam na pôrodnom boxe som sa zaprisahala že nie že pôrod už druhý nebude ale že ja končím so sexom po tomto 😂 bolesť je to naozaj obrovská, určite najväčšia akú som za celý život zažila ale je pravda čo sa vraví že po čase na tú bolesť úplne zabudneš. Ja si to už poriadne ani neviem vybaviť. Hlavne sa neboj, u mňa nastal taký moment keď som si uvedomila že nikto mi nepomôže, nikto mi to neuľahčí jednoducho to bábätko môžem vytlačiť len ja a toto mi dodalo silu zaprieť sa a zvládnuť to. Neskutočne nadnášajúci pocit uvedomiť si že som toto dokázala úplne sama a len ja som to mohla. Verím že aj tebe to tak príde a budeš na seba právom hrdá 🙂

selest
28. okt 2023

Bolo to rychle bezbolestne.

hendikep
28. okt 2023

@tess123 velmi zlu temu si zalozila … uplne Ta zdepce aj keby Ti 3/10 napisali ze to extremne bolelo … skor sa skus nastavit nato ze vyvolavanie nebude potrebne … mne tiez povedali v piatok ze ak do pondelka neporodim tak pridem na vyvolanie a nakoniec v nedelu poobede to prislo samo, bez akychkolvek zasahov vratane nastrihu bola dcera von za 3h 20min . Musis verit ! drzim palce ✊🏻 zazitok to bol najkrajsi v zivote a ta bolest zato stala.

tess123
autor
28. okt 2023

@hederamonstera .Termín som mala v nedeľu,na vyvolávanie som objednaná na štvrtok.Otvorena vôbec nič ani posličky ja už neviem robím čo sa dá fit lopta,sex ,upratujem , schody a nič už som zúfala.😭Je to naše prvé bábätko,celé tehotenstvo komplikované vraj predčasny pôrod hrozí od 6tehk mesiaca ležať a teraz sa mu nechce von😘

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre