Čo si zbaliť do pôrodnice v Žiline?

brmbola
28. sep 2015

Ahojte dievcata,vedeli by ste mi prosim vas niektora z vas napisat komplet zoznam co zbalit do porodnice zilina? Chystam sa tam uz za 3-5tyzdnov a kukala som ze sa tie zoznamy v porodniciach lisia.velmi by ste mi pomohli tie co ste tam boli.dakujem

lusyke
28. sep 2015

Ahoj. Zoznam do porodnice v Ziline je taky bezny ako aj kdekolvek inde. Vpodstate tam nedostanes nic takze je vhodne sa na to pripravit. Maju tam akurát erarne nocne kolele ktore davaju hned po porode ale na druhy den si uz oblecies svoju. Pre babo dostanes oblecenie ktore bude mat v porodnici cely cas + perinku. Ale inak si vsetko musis priniest. Kompletny zoznam je tusim aj vyveseny priamo v porodnici tam ako sa chodi na monitor. Aspon kedysi to tam bolo napisane.

brmbola
autor
28. sep 2015

@lusyke praveze som niekde videla ze si musim doniest aj oblecenie pre male+hrncek,pribor... tak super ze aspon oblecko nemusim niest☺dakujem

lusyke
28. sep 2015

Ale pokusim sa rozpamatat na konkretny zoznam, aj ked uz je to 2,5 roka co som tam bola ja. Pre teba: Zupan, nocna kosela na kojenie 2ks, poporodne vlozky 2 baliky, jednorazove nepremojave podlozky 5-6ks, z lekare Rosalgin na vyplachovanie rodidiel (ja som mala ten v sackoch co sa rozraba a davala som si do flasky a tak som si polievala...odporucam), hojivu mast na bradavky, podprsenku na kojenie, tampony do podprsenky, caj pre kojacie matky. Vei pre osobnu higienu, 2ks uterákov.
Pre babo: Plienky 1 balik newborn, mast na zapareniny (nam sa osvedcil Bepanthen mast alebo Baby panthen), cumlik. ak cakas dievcatko tak si mozes zobrat aj nausnicky, pri odchode mozes dat prepichnut uska (myslim ze v takom veku je na prepichovanie usiek najvhodnejsi cas).
Toto su take asi najnutnejsie veci co potrebujes do porodnice ...co si pamatam.
Na odchod si daj priniest tasku od rodiny...veci na prezlecenie pre teba a babo.

lusyke
28. sep 2015

@brmbola Pribor ani hrncek nepotrebujes, pre babatka davaju take kosielky hned po narodeni a na izbách su tasky v ktorých je aj nahradne oblecenie ak potrebujes babo prezliect.

brmbola
autor
28. sep 2015

Dakujem vam

luciamia110
28. sep 2015

Tento zoznam je aktuálny 🙂

dominiciatko
28. sep 2015

Kopu nervov...

brmbola
autor
28. sep 2015

@luciamia110 supeer vdaka mooc 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre