Pôrodnica Banská Bystrica verzus Martin

zuzanitaina40
8. nov 2012

Pôrodnica Banská Bystrica alebo Martin. Neviem sa rozhodnúť? Poraďte.

zuzanakosmelova
8. nov 2012

ja Martin len a len chvalim...🙂 🙂

powerica1
8. nov 2012

ahoj ja som rodila tiez v Martine, a nemozem si vynachvalit po vsetkych strankach 🙂

adra22
8. nov 2012

@zuzanitaina40 Ja som rodila v BB a teda dúfam že tam už v živote nepôjdem pre mňa Bystrica veľmi ale veľmi zle. ☹

katrinka8
8. nov 2012

@zuzanitaina40 - no to je tazko porovnavat, lebo asi tazko sa najde niekto, kto rodil tam aj tam - ze by Ti to porovnal - je to dost daleko od seba, co sa km tyka, to uz skor baby zvazuju asi Bansku Stiavnicu, ak takto cestovat. Kuk do diskusii o porodnici v Martine, a potom do tej o BB 😉 Ja som rodila v Martine a tiez som bol amaximalne spokojna 🙂
Poloz si otazky, co ocakavas od porodnice, prip. to, kde sa budes nachadzat v case pred porodom (ci stihnes dojst, zavisi od pocasia, rocneho obdobia - Sturec v zime nic moc zrejme) atd. A inak sa len konkretne pytat a pytat. Inak v MT sa urcite pozes ist aj pozriet pred porodom, v pohodicke Ti ukazu izby aj saly porodne, povysvetluju. Myslim, ze sa ani vopred "objednat" nemusis. Tak skus pokukat aj takto, aspon si urobis dojem 😉

zuzanitaina40
autor
8. nov 2012

Dakujem Vam, pytam sa preto lebo s manzelom byvame v bb, no moju rodinu mam v Martine. Termin mam az v aprili, dovtedy dost casu aby som sa rozhodla🙂

cayrez
8. nov 2012

@zuzanitaina40 Nerodila som ani v jednej, no podla jednej susedy je BB cela zle a ze by sem uz rodit nesla. Na druhu stranu jedna znama rodila v MT a pri porode jej synovi zlomili klucnu kost. Mala dohodnuteho lekara na porod, ten odisiel na dovolenku a k porodu jej prisiel samozrejme iny lekar.
Osobne som si to vyskusala v Cadci, velmi vychvalena porodnica. Porod som mala v noci { sestry odporne a drze}, komplikovany a predcasny. Maleho mi na kojenie nenosili a ked som ja doniesla mlieko, tak mu ho ani nedali. Vraj je stale spavy, pricom na druhej smene mi sestra hovorila, ze vie riadne plakat. Z toho usudzujem, ze moje dieta 10 dni tyrali, pretoze nan kaslali a nedali mu najest vtedy, ked sa zobudilo {mal silnu zltacku}. Z porodnej vahy 2500g schudol na 2240g, co je absolutne nepripustne. Z tohto dovodu vobec neodporucam, pretoze ak sa vyskytne nejaky problem, tak na to decko sestricky kaslu.
Nuz a dalsia suseda si nevie vynachvalit porodnicu Banska Stiavnica. Hlavne jej manzel. 😀 Vraj perfektna poporodna starostlivost, osetrenie rany po nastrihu, starostlivost o babo. Druhe planuju tiez rodit v Banskej Stiavnici.

Tak drzim palce pri vybere.

korenbaba
8. nov 2012

@cayrez nechcem, nejak zpochybnovat tvoj zažitok, ale myslím že každé dieta po porode mierne schudne. je to prirodzené. k ostatnému s anemožem vyjadrit

korenbaba
8. nov 2012

@zuzanitaina40 ja som rodila v BB. Zaleží čo čakáš od porodnice.
BB porodnica, nemocnica je v zlom stave. Vybavenie a tak... strašné retro.
Lekár pri porode doležitý, odmeraný, videla som ho asi na 10 min. =koniec porodu a zašívanie. Bolo jedenáct večer a tvráril sa akoby ho ja aj moje dieta strašne otravujeme. Pritom porod bol ukážkový a bezproblémový.
Všetko robili sestry. Podla mna, ako také dobré meno porodnice stojí a padá na tých sestrách. Na šestonedeli aj na novoreneckom milé, ochotné, ustretové. Ja mám na ne dobré spomienky, vela som sa od nich dozvedela. čo sa týka ludského prístupu bolo to fajn.
Strava hrozná, hrozná, hrozná. ja nie som preberavá a ako mama porode začínajuca kojit som bola hladná ako vlk. Ale to bola bieda biedna. Najhoršie bolo, že to bolo navarené ako strava pre celu nemocnicu. Takže, ak vám povedia že nemáte jest napr. kapustu lebo začínate kojit a bábatko nafukuje a má bolesti. tak ...nič. Kapustu nejete, nejete ani maso,lebo nie ste tiger, aby ste tu gumu pohrýzli, tak zožuje tri obschnuté knedle a idete ta. A BTW najvacsí hyenizmus som zažila práve tam v jedálni. Ked mamičky ktoré boli na rizikovom a jedávali v tej istej jedálni a boli na roznych lek. dietach kradli jedlo mamám po porode. Pripadalo som si ako za vojny. Treba sledovat kedy príde vozík s jedlom, a ist si IHNED po jedlo. Inak sa mohlo stat že vám chýba jedlo. Napr. z ranajok mi raz ostal len maslo. niekto mi rozkradol rožky, aj lekvár. Hyeny!! Po porode som sa normálne najedla až po 4 dnoch doma.
Myslím že prostredie a stravu može mama v porodnici v BB závidiet aj väznom.

cayrez
9. nov 2012

@korenbaba som zdravotak a je pripustne 100gramov ked schudne, nie viac. Nemali by prepustit domov z porodnice take babo. Ale my sme tam boli uz inventar a akonahle mu presla po "opekani" v boxe aj zhora aj zdola, zltacka, resp. klesli hodnoty, lebo zlty bol este dalsie dva tyzdne, nas pustali domov. Primarka bola kdesi prec, ale aj tak sme ju stihli zazit. Plno veci zamlcala a upokojovala. Bola mila, ale nic dolezite som z nej nedostala. Dokonca zastupujuci lekar v prvych dnoch, bol taky drzy, ze na mna nakrical, ze kde som bola tak dlho, preco som nesla do porodnice ihned? A ze jediny problem mojho maleho je, ze mal byt este 5 tyzdnov vo mne!!! Tak to uz bola sila. Bol to primar detskeho odd. v nemocnici Cadca. Tymto pozdravujem pan doktor.

oringla
9. nov 2012

ja som rodila min.rok v martine (aj som z martina), ale ak zas budem musiet podstupit nieco podobne, radsej precestujem v porodnych bolestiach pol slovenska, ale do martinskej porodnice rodit urcite nepojdem.
porodnica sice podstupila rekonstrukciu a izby su vybavene super (samostatna kupelna, dietatko mate stale pri sebe), aj sestricky na novorodeneckom su uzasne a velmi mile, ale pristup niektorych lekarov - nemam slov. rodi sa tam ako na beziacom pase. nedajboze si nejaka bud.mamicka donesie porodny plan, alebo ma nejaku poziadavku. proste cely porod = pre mna trauma na cely zivot!!!

aga2011
13. mar 2014

@cayrez primar detskeho oddelenia je kreten, mam s nim tiez skusenosti.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre