Pre ktorú banku by ste sa rozhodli, keď by ste si brali hypotéku?

vililienka
22. okt 2014

Ideme si refinancovat uver a neviem sa rozhodnut kde nasa banka v ktorej mame vsaetko je slsp, ale teraz mame moznost zadarmo prejst k inej, neviem sa rozhodnut, osmyknu nas asi vsade, ale kde podla vas menej?

sissy27
22. okt 2014

@vililienka to sa nedá takto povedať, treba ísť do banky a nech vám ponúknu konkrétne podmienky, prepočty, a rozhodnúť sa podľa toho... a keď už chcete refinanc, tak si obehnite aspoň tri banky, nech vám spravia ponuku...

aicha15
22. okt 2014

my máme zo slsp

jolinka
22. okt 2014

@vililienka pri refinancovani uveru dajte pozor aj na to ze vacsinou je uver zalozeny nehnutelnostou v banke, a ked to budete chciet prepisat na inu banku, zaplatite opat poplatky v katastri plus vybavovacky okolo toho 😝 😝 ...takze "bez poplatkov" nemusi byt uplne bez poplatkov, tym sa myslia len bankove poplatky.

jolinka
22. okt 2014

@vililienka my mame flexiuver vo vub.

ddanaa
22. okt 2014

@vililienka unicredit bank....vub je tiez dobra ale zase platis mesacne poplatky za ucet

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jolinka
22. okt 2014

@tanapeta verim tomu. ale treba s tym ratat.

terus00
22. okt 2014

Prejdi si viacero bank. Mozno budes prekvapena ze ti inde ponuknu ovela vyhodnejsie podmienky ako v tych, ktore zvazujes. My mame hypo v prima banke a ked sme ju brali, bola o dost vyhodnejsia ako napr vub a slsp.

bonaqa2013
22. okt 2014

Pozri na internete FINANČNÁ HITPARÁDA. sk
Nájdeš tu kde sú najlepšie možnosti požičky, sporenia, ..... medzi roznymi bankami. Skús pozrieť možno ťa niečo osloví

quaxi
22. okt 2014

@vililienka my ideme menit hypo, doteraz sme mali vo VUB a teraz som vsetko pozistovala a rozhodli sme sa pre mbank. Davame si to tak, aby sme mali rovnaku vysku splatok ako doteraz, ale namiesto 16 rokov splacania budeme mat uz len 12.

jalucija
22. okt 2014

@vililienka pokial ste nevyuzili statny prispevok, vsade, kde vam daju nizsie percenta to bude lepsie. Ale ak ste ho mali a neprebieha prave piaty rok budete musiet statny prispevok vratit.

Ja napr som mala malinku sumu pozicanu a prave mi skoncil trojrocny fix vo vub. Chcela som prejst ale musim vratit statny prispevok, u mna to cini za tri roky cca 400eur. Vyjednavala som s vub a nakoniec mam po novom 0% a este mi dali aj bonus 100€ na vedenie uctu 😉 ale hypo asi radsej vyplatim a statny vratim, lebo peniaze mam a chcem sa zbavit bremena.

vililienka
autor
22. okt 2014

@bonaqa2013 dakujem to som nevedla ze ani existuje

kvetka18
22. okt 2014

Akurat refinancujeme, ideme do unicredit bank zo slsp, len ako tu niekto pisal, zadarmo to urcite nie je, za predcasne splatenie v slsp sme zaplatili 149eur, potom navrh na nove zalozne pravo na kataster kolky 66 eur a kolky na listy vlastnictva po 8 eur, neviem ci mate znalecky posudok ten treba max. 5 Rocny a ten nas stal dalsich 120 eur. Ale myslim ze na nam to stoji za to, skratila sa na nam lehota splatenia o par rokov.

katinkar
22. okt 2014

@vililienka Určite by som Vám odporučila prejsť si možnosti s hypotekárnym brokerom, ktorý by Vám zistil ponuky zo všetkých bánk. Niektoré banky nevyžadujú LV(stačí im z kataster portálu), ani znalecký posudok a jediné čo zaplatíte je vklad záložného práva, ale pri oznámení o zamýšľanom vklade viete taktiež ušetriť. Ak si nájdete vhodnú banku, tak sa Vám výdavky môžu vrátiť za 3 mesiace. Ak by ste potrebovali pomôcť, napíšte mi cez IP. Držím palce

meusicka
22. okt 2014

treba vsetko obehat, my ked sme riesili hypo, tak s nami v SLSP tak cvicili ze koniec. zalamovali rukami nad uzasnym prijmom manzela zo zahranicia ale zaroven chceli po nas potvrdenia a cakat neviem kolko mesiacov a pod. a to sme tam mali obaja uz viac rokov ucty. nakoniec sme skoncili v CSOB a sme spokojni. ale boli sme vo viacerich bankach.

1stefi121
23. okt 2014

My sme akurat týžden dozadu prešli z vub do otp oproti vub s ukom 5,69% MAME teraz 2.79% akurat popaltky a pokuta za prečasne spaltenie bola 475.eurale brali sme aj nyvyše otp ma teraz dobre akcie.

1stefi121
23. okt 2014

akceptovali povodny znalecky posudok ´platili sme akurat 66 navrh a kolok 8 eur za list s plombou

1stefi121
23. okt 2014

akceptovali povodny znalecky posudok ´platili sme akurat 66 navrh a kolok 8 eur za list s plombou
@vililienka otp ma vyborne akcie a dokonca bez dokladovania prijmu nežiadali od nas akurat sme podpiasali čestne prehlasenie že dokažeme uver spalcať všetko ostatne si preverie na registri. A mame urok 2.79% oproti vub kde sme mali 5.69 a splatka o 55eur menšia

zuzka_puska
23. okt 2014

@vililienka odporucam zajst do kazdej banky, nech vam urobia cenovu ponuku, aj s urokmi na celu dobu splacania.....a nech vam to vytlacia 🙂 doma si papiere vytiahnete,porovnate,a vklude si vyberiete 🙂

cicimotinka
23. okt 2014

My sme tento týždeň riešili toto isté a vyhrala csob... dali nám ponuku, ktorá nám vyhovovala, hlavne mimoriadne splátky, nakoľko mm ako podnikateľ v záhradníctve má sezónny príjem... majú sadzbu pod 3%, momentálne hypo bez poplatku... platí sa iba znalecký posudok a vklad do katastra...

simca06022011
23. okt 2014

@vililienka ja odporúčam vziať si terajšie papiere (výška splátky, úrok, istina.. atď) a obehni si viac bánk (ja osobne by som išla CSOB, Unicredit, TB, mozno PRIMA banku ale tu poznam iba z reklamy, ked ostatne tak iba nahodou) a ak dostanes vyhodnejsiu ponuku obchadzaj dalsie banky uz s tou... (napr. mam urok 2,5%, CSOB ponukne 2,3, tak do Unikreditu idem s 2,3).

shania31
23. okt 2014

Len nie PRIMA banka!!! Ani keby uver s 0 % urokom davali, k nej by som neisla.
Treba sa pri vybere banky riadit viacerými faktormi, nie vzdy je najlepsia banka, ktora dava najnizsi urok- treba si zvazit vsetky poplatky, moznost predcasnych splátok atd atd.
Kedze momentalne si v SLSP a zvazujes zmenu, tak mozno TB alebo CSOB - ale CSOB ma v istých veciach tiez slabe stranky, my sme u nich mali nejeden uver, ale iste veci som im uz vytkla.

curious_george
23. okt 2014

@tanapeta vub ma teraz 2,1% na 3R fix...

evinka1989
23. okt 2014

@shania31 mozemm sa spytat preco prima banka ?

lubica221
23. okt 2014

ja pracujem v banke, nie na pobocke, takze nebudem ti nic tlacit do hlavy 🙂 ale treba si obehat banky najlepsie vsetky, zvazit vsetky plusy aj minusy, napr. aj poplatky za vedenie uctu, moznost mimoriadnych splátok.... a vyjednavat. ak chces zostat vo svojej banke, treba im priniest konkurencnu ponuku a vyjednavat, banka ti samozrejme najprv ponuke standardne podmienky, ale na vsetko existuju rozne vynimky hlavne ak si pre banku doteraz bola dobrym klientom 🙂

mojkamoj
23. okt 2014

mbank ,my teraz akurát riešime a bezkonkurenčná 😉 síce musíme do Ba,ale len 2 krát a potom všetko len cez internet ,účet zadarmo,viac penazí za tú istú dobu splácania a menšia splátka a ešte kopec iných výhod 😉

shania31
23. okt 2014

@evinka1989
Osobne zle skusenosti a aj zle skusenosti blizkych priatelov. Uprimne, tam kde ma Penta prsty, nikdy normalne nebolo. A to mozem povedat, ze mnohe banky vcelku dobre poznam, kedze pracujem v bankovnictve uz nejaky ten cas.....

lubkasungirl
24. okt 2014

@curious_george cau,mam otazku - refinanc ci hypo?my riesime 2,55 v TB,no zdumujem,ci by aj nizsie to nemohlo ist... 😝

curious_george
24. okt 2014

@lubkasungirl ahoj, treba vyskúšať. ja viem len, že vub má teraz 2,1% pri 3R fixe na každú hypotéku, ktorá je aspoň 40 000 EUR a je do 80% hodnoty nehnuteľnosti. to isté majú aj za 2,3% ale na fix 5R.