V ktorej banke dostanem najvýhodnejšiu hypotéku?

ivonetta
4. máj 2015

Ahojte , chcela by som spýtať či neviete v ktorej banke je teraz najvýhodnejšia ponuka hypotéky? Viem, že je to pri každom klientovi rozdielne, ale náhodou či neviete poradiť 🙂 Prípadne či je to lepšie riešiť cez finanč. poradcu...
Ďakujem...

anetkaadamko
4. máj 2015

reklamujú prima banku......my máme vub......skončil nám hypoúver pre mladých a chcem ísť preč......máme vysoký

janickacrazy
4. máj 2015

@ivonetta My sme to riešili cez finančného poradcu, urobil nám ponuky z viacerých bánk, vysvetlil výhody a nevýhody a my sme spolu s ním vybrali tú najvýhodnejšiu ponuku pre nás. VUB rozhodne neodporúčam, mali sme tam zlú skúsenosť.

libka1
4. máj 2015

napodobne u mna zla skusenost s VUB, tam by som uz nesla...

zuzik307
4. máj 2015

@ivonetta my akurat prechadzame zo SLSP do TB...manzel obehal banky, pozistoval ponuky a TB nam vysla najlepsie...

evka64
4. máj 2015

My sme teraz riesili csob, ako jedina ponuka 100% financovanie za dobry urok.

bonaqa2013
4. máj 2015

pozri finančná hutparáda. sk Tam niečo nájdeš.

ivonetta
autor
5. máj 2015

Ďakujem veľmi pekne 🙂

ivonetta
autor
7. máj 2015

A prosím Vás pri kúpe domu sa dáva hypotéka do výšky 70% z ceny domu, alebo to príde ohodnotiť znalec a na základe toho sa potom vypočíta sumu kt. poskytnú? Lebo by sme potrebovali a niečo viacej ako stojí dom alebo byt, ale bojím sa, že nám to nedajú :( ..

Ďakujem..

vedorka
7. máj 2015

@ivonetta je to tak ako pises v tvojom prispevku hore. Poziadas banku o hypo, pride znalec, ohodnoti a banka sa rozhodne podla tvojej bonity atd kolko percent z nehnutelnosti je ti ochotna dat a tu sumu ti poskytne. asi vies pribliznu sumu aku potrebujete, alebo na kolko ti ohodnotia asi byt. naozaj je velky problem dostas od banky 100% ohodnotenej sumy, budes rada, ak dostanes 90 percent. zvysok si musis sama zabezpecit nejako inak. alebo sa dohodnut so znalcom nech ti nadhodnoti nehnutelnost. my sme brali hypo tak, ze sme chceli priklad 80 000, byt mal hodnotu napr 75000, ale znalec dal vyssie ohodnotenie tj na 80 000 a aj tak nam banka dala iba 90% a to je 72000. zvysok bud spotrebakom, alebo rodina...

poradimpomozem
8. máj 2015

Ahoj, samozrejme máš pravdu, že riešiť hypotéku je iné, pri každom klientovi, aj ponuka bánk je preto široká, lebo každá sa viac hodí pre niekoho iného, podľa nastavených podmienok. Preto má každý inú skúsenosť aj z rovnakej banky. A či ju riešiť individuálne, alebo cez poradcu, poradím len jedno:
Každý pracovník banky, chváli len tú svoju, nepošle vás ku konkurencii a ani nemôže, musí vás získať, za to je odmeňovaný.
A nedostatok vedomostí stojí peniaze, a vo finančníctve to platí niekoľkonásobne, pretože síce si požičiavate cudzie peniaze, ale vrátiť už musíte svoje! Tak vyberieš si?

poradimpomozem
8. máj 2015

@anetkaadamko , táto banka je teraz dobrá, čo sa týka úrokovej sadzby, ale má tiež svoje mínusy, a samozrejme sú aj iné s menšími úrokmi, ale zase treba sa na to pozrieť konkrétne s vašimi podmienkami.
Možno bude ozaj pre vás najlepšia. Pekný deň

poradimpomozem
8. máj 2015

@ivonetta Ano je pravda, že hodnotu nehnuteľnosti nahodnotí znalec, ale určite ju nemôže navyšovať podľa želania, pretože by mohol prísť o licenciu a okrem toho, banky by ani premrštenú hodnotu od znalca neakceptovali a ponížili by ju. A z tejto hodnoty by potom klientovi poskytli toľko %, na aké sa podľa výšky, príjmu, veku, rodinn.stavu, zamestnania a iných kritériií klasifikuje. Či to bude 100% financovanie, alebo menšie. A ak potrebujete viac ako 100%, dá sa aj toto špecifikum za istých podmienok ak ich spľňate, v obmedzených možnostiach poriešiť. Ale je to veľmi individuálne, s týmto by som sa obrátila na odborníka.

mato25
19. máj 2015

Zdravím Vás, navštívte stránky porovnavajte.sk - je to porovnávač požičiek a vyberá iba tie najvýhodnejšie. Určite sa Vám to zíde pri výbere.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivonetta
autor
21. máj 2015

Prosím Vás neviem či sa to dá, ale chcela by som hypotéku cca 25 000 eur - časť by bola na refinancovanie úverov a časť by som chcela na prerábku domu. Dá sa to takto rozdeliť? Nakoľko pozerám a väčšinou sú tie typy dané ( refinančná, bezúčelová, účelová) .

Ďakujem 🙂

jaanuska01
21. máj 2015

@ivonetta my máme nakombinovanú hypotéku pre mladých so spotrebným úverom a kupovali sme byt, takže si yslím že je možné všetko 😉

kubuliatko
21. máj 2015

s tatrabankou ste spokojne? rozmyslame tiez ze od kial zobrat uver

janickacrazy
21. máj 2015

@ivonetta Určite sa to dá nakombinovať, aj my to tak máme.

sintra
21. máj 2015

Po 5 rokoch skoncenia fixu prechadzam z VUB do Uni credit. VUB ma sklamala. Ucet tam mam od roku 1998, vsetky hlavne prijmy mi chodili tam, nikdy nebol ziaden problem so splacanim a ked mi dosla ponuka novej urokovej sadzby, ostala som sklamana. Samozrejme, vyjednavali sme, ale ani ich najnizsia ponuka, ku ktorej sme sa dostali, ani zdaleka nebola tak vyhodna ako v Uni credit. Argumentuju vyhodami "vernosti", ale realita je taka, ze keby som prisla brat hypo ako novy klient, dostala by som lepsi urok, ako su mi schopni ponuknut za 17 rokov vernosti. Takze cela ich aktualna kampan vyznieva skor smiesne.

poradimpomozem
23. máj 2015

@ivonetta ahoj je pravda, že dnes sa veĺmi ùčely spájať nerobí, pretože navýšenie jedného úveru je veĺmi obmedzené výškou. Preto je veľmi dôležité koľko potrebuješ napr.na tú rekonštrukciu. A posudzuje sa to individuálne. Napíš mi môžeme sa na to pozrieť. Pekný deň.

libka1
23. máj 2015

@sintra mam uplne rovnaku skusenost 😉 a uz ste to oznamili ze odchadzate? Leboked som tam nabehla definitivne vypovedat zmluvu tak sa diali zazraky 😀 inac ta ich reklama s vernostou a petrou polnisovou mi tiez vyznieva total smiesne...

sintra
23. máj 2015

@libka1 Ano, zhodou okolnosti minuly tyzden som bola na pobocke uz definitivne poziadat o vycislenie zostatku (tiez dobre natahovanie, pride pisomne do 5 prac.dni!). Hodinu na to mi volala hypotekarna poradkyna, s ktorou sme predtym riesili nove podmienky pred uplynutim fixu a zrazu uz bol aj ucet zadarmo (predtym vyhodnejsiu urokovu dadzbu podmienovali balikom uctu za 7 eur). No stale mi nevedela ponuknut nizsiu urokovu sadzbu nez 2,3 pri fixe na 5 rokov. Takze sme sa rozlucili.

marta1984
3. jún 2015

ak potrebujete poradiť pri vybavovaní úverov a hypoték som tu 🙂 aj pri refinancovaní....

sorlk
14. jún 2015

v ktorej banke ?
v tej banke v ktorej nakoniec podpišeš hypoteku :D

jarka721
17. jún 2015

@jaanuska01 mam to chapat tak ze ti dokopy pozicali viac akoo kupnu sumu bytu?pytam sa preto ze chceme kupit dom ktory stoji 40tisic ale na prerabku by sme este chceli 10tisic plus......da sa to nakombinovat ?

jarka721
17. jún 2015

@marta1984 smiem sa opytat ako je to s hypotekou?som z toho jeleň 😒 dom stoji 40000 ako predajna cena ale chceli by sme viac aby sa nam uslo na upravy a zariadenie...........da sa to?! 😒

lilimoni
17. jún 2015

@jarka721 my sme k hypo zobrali spotrebak na rekonstrukciu 🙂

jarka721
17. jún 2015

@lilimoni pre boh to kolko platite do kopy?ak sa smiem spytat?

lilimoni
17. jún 2015

@jarka721 ako splatku hypo+spotrebak? Okolo 300€

jarka721
17. jún 2015

@lilimoni tak to je dost ☹