Smrdí mi práčka a aj vyprané veci

16. okt 2023

Mam asi 10 rocnu pracku.Pradlo mi po oprati ani nevonia proste necitim z neho sviezost, ale taky smrad akokeby bol oprany v kalnej vode..skusala som cistit pracku naliala som ocot do nej a pouzila calgon na precistenie avsak to pomoze len na 1 pranie..potom stale ide smrad z pracky aj pradlo da sa povedat ze smrdi..asi teda kupim novu pracku lebo neviem si pomoct s touto..aj po oprati da v okoli bubna ukazuju kamienky cize vodny kamen sa uvolnuje, to znamena ze tam toho bude zanesene vela.Alebo co by ste poradili?Este dodam ze odpad z pracky mam napojeny do umyvadla, tym padom ked si umyvam ruky dost casto tak voda nestiha odtekat a pravdepodobne mi odteka aj do pracky a tym padom tak voda stoji a preto ten smrad..inak ale odpady neviem poriesit len do umyvadla..

zuzinka888
16. okt 2023

Pouzivas tekute pracie prasky? Lebo aj to moze byt problem. Tiez som sa trapila ked som pouzivala kapsuly. Presla som s nevolou na prasok a pradlo je opat ok.

zobaka
16. okt 2023

tu sa pripojim, mame to iste, uz som zacala pouzivat vonne oleje, lebo mi to vadi

autor
16. okt 2023

@zuzinka888 ano tekute, no neviem moze byt ale umna bude problem iny pravdepodobne, ze voda stoji v pracke a smrdi, poslem foto nizsie

autor
16. okt 2023
autor
16. okt 2023

Ak kupim novu pracku mam obavy ze po case bude problem ten isty, kedze ten system odpadu je strasne blbo vyrieseny lebo voda z umyvadla mi urcite tecie aj do pracky..

simonah73
16. okt 2023

pouzivam kapsule aj ked v poslednej dobe ich kupujem v rakusku a pracka nam nesmrdi. ale do kazdeho prania davame aj ocot, tak mozno je to aj tym. a nie je citit pradlo po octe.

simonah73
16. okt 2023

mozno by pomohlo aj to, keby si teda ak sa da tu hadicu zdvihla a isla by napr az pod krajom vane. netusim ci zo spodu alebo z vrchu pracky ide ta hadicka.

natalis1998
16. okt 2023

A vyčistili ste filter? My sme mali tento istý problém (nie je to naša práčka sme v najme… tak sme nevedeli ako bolo pred nami čistena). Vždy asi každé 2-3 pranie som musela spustiť na prázdno práčku s prípravkom na čistenie pračky lebo 4. Pranie už prádlo smrdelo. A potom som raz našla video a vybrali sme taký filter (my sme to mali na spodu pračky) a tam bolo toľko toho čo to spôsobovalo. Aj ta voda z toho smrdela a od vtedy je pokoj.

pinkgirl
16. okt 2023

Späť do práčky ti nenatecie voda cez odpad, pretože práčka má pri čerpadle spätnú klapku, ktorá tomu zabráni. Ja odporúčam prestať používať gélové pracie prostriedky, aviváž, oleje do prania a podobné chemické "kokteily"😉. Práčku vyčisti s použitím sódy na pranie - celé balenie 1kg nasyp do bubna, pridaj nejaké handry a spusti na najvyššej teplote.
Nakoniec oper bielizeň s práškom na pranie - bez použitia aviváže, aj viac x.

autor
16. okt 2023

@simonah73 zo spodu ide hadica, ono aj tak spad bude mat velky cize voda bude vzdy tiect do pracky

autor
16. okt 2023

@pinkgirl vzdy ked sa pracka zapne tak na zaciatku vytlaci vodu ktora je v nej a z umyvadla citim ze ta voda smrdi, cize ostava voda v pracke

pinkgirl
16. okt 2023

To robí každá práčka a nie je to voda z práčky zvnútra ale iba z tej odtokovej hadice. Odmontuj hadicu a prečisti ju alebo vymeň za novú.

aleshka_supermama
16. okt 2023

Ja som mala tento istý problém keď som bývala v podnájme. Tiez som všetko vyskúšala a nič. Nakoniec som dala do práčky fl sava pustila na najvyššiu teplotu a krásne mi práčku precistila.

mladena
17. okt 2023

už sa ťa pýtali či čistíš filter. Aspoň raz za rok treba vyčistiť. Býva to naspodku práčky, zachytávajú sa v tom nečistoty, ktoré sa neodstredili práčkou. Nemyslím si že by ti voda z umývadla išla do práčky, určite by ju to poškodilo. Okrem toho čistiť to kde sa dáva prášok, aviváž. Práčku preprať na 95 stupňov s octom. Tiež žijem v oblasti kde je tvrdá voda takže sa všetko zanáša kameňom ale práčka je v pohode, prádlo vonia.

jumama
17. okt 2023

Aj mne to robili kapsule. Ked periem praskom nesmrdi, ked periem kapsulami alebo gelmi, po case zacne smrdiet pracka.

A presvedcilo ma aj to, ze v kapsuliach a geloch je viac chemikalii - aby zostal gel tekuty, aby kapsule mohli byt zelatinove a rozpustili sa v prani - tak tam samozrejme musi byt cosi naviac ako v prasku - tak to porovnala raz nejaka chemicka v radii, a prislo mi to take trefne, ako argument k vrateniu sa k prasku, hoci z gelov a kapsul o trosilinku viac vonia pradlo.

lenkahvh
17. okt 2023

Filter sa cisti pravidelne, ja to robim dvakrat mesacne. Pusti pracku na 90 stupnov aj 5-10 krat po sebe - dva-tri dni dokola. Skus tam dat len jednu handru a tabletu do umyvacky. Mne to pomohlo, vsetok sajrajt odisiel a pracka prestala smrdiet tou zatuchlinou. A vymen tu hadicu ako ti radia. Ak toto nepomoze, tak asi len nova pracka.

macko_usko222
17. okt 2023

ak smrdi tam bude bohuzial nieco zanesene.Ano pomoze neprat v gele ..Ma 10 rokov, ja som mala problem s 5 rocnou, 50e ma stalo vycistenie normalne ju cistil z vnutra.Aj tak mi povedal ze uz treba novu.Mam teraz novu, kvalitnejsiu ako bola ta stara a je jedno v com periem, nesmrdi nic.Je mozne ze ti stale ostava stara voda v pracke,m jednoducho to neodtecie cele z nejakeho dovodu.Tu hadicu mozes aj odpojit z umyvadla.Skus napustit len vodu do pracky,a potom odpustit a sleduj kolko vyteka priamo z hadice do umyvadla a ako.

irusa
17. okt 2023

Kým som používala klasický prášok všetko bolo ok... No začala som používať woolite tekutý... Práčka ma 10 rokov a začala mi smrdiet... Takže podľa mňa je problém v tom gély

rebrambora
17. okt 2023

Umyvas kompletne celu pracku? Filtre a hadice?

didian
17. okt 2023

Takyto isty problem som mala aj ja...pradlo po vyschnuti pachlo ako pouzite ponozky,kupila som si novu pracku mam ju 2 r,znova mi to zacalo robit,mala som pocit,ze preto,lebo na pranie pouzivam vodu zo studne,ale ked mi kamaratka povedala,ze aj jej pachne pradlo a to pouziva obecnu vodu....vyskusala som sodu,kys. citronovu,kapsule do umyvacky...nic...uz som bola zufala....vyvarala. Na spodu pracky je cerpadlo...po kazdom prani ho odsrobujem voda vytecie a neham to otvorene kym nejdem prat....pri dalsom prani zasrobujem kryt cerpadla a po oprati a vysuseni pradlo nepachne...pouzivam gel nie prasok...pradlo vonia...problem bol zrejme v tom,ze zbytkova voda co zostala v cerpadle po prani nebola dostatocne odvedena...nasledne prekysla a to sposobovalo zapach pradla

luciferka93
17. okt 2023

A filter pracky ste cistili tiež? My sme mali zaneseny lebo sa nan dako pozabudlo. Potom pomohlo. Vycistila som pracku s 2 tabletami do umyvacky a super ☺️

luciamatiad
22. okt 2023

A keď neperieš, je práčka otvorená aby sa vyvetrala a ako tak vyschla? Alebo zatvorená a tuchne?

didian
22. okt 2023

@luciamatiad áno práčka je stále otvorená, mám plnenú z boku aj keď som mala z vrchu nikdy zatvorené dvierka neboli

didian
22. okt 2023

@luciferka93 nečistila som,iba som vyšrobovala krytku aby vytiekla zostatková voda,nehávam to otvorené kým nejdem znova prať

autor
22. okt 2023

@luciamatiad tiez nechavam otvorene vzdy dvierka

autor
22. okt 2023

Pre tie ktore ste pisali ze voda z umyvadla nemoze tiect do pracky, je to omyl, neprala som 3 dni, no umyvadlo samozrejme pouzivam denno-denne, dnes som isla prat a hla v pracke voda na dne bubna celkom dost, cize proste neviem preco nestiha voda odtekat ale vzdy sa naplni po tu odbocku na ktorom je pripojena hadica a ide voda do pracky z umyvadla..

cina1
22. okt 2023

to mas nejako cudne napojene,z obr. sa mi zda. ze to ani nie je sifon umyvadlovy urceny aj pre napojenie odtokovej hadice pracky

lenkaerika
22. okt 2023

Mala som rovnaký problém, ked som právala len na 40'C . Pokohlo práčku zapnúť na 2 hodinový program 90'C s 1 l Sava perex, na druhy deň rovnako na 90 'C s 1 l octu a takto som to zopakovala ešte 3x . Práčku to vyčistilo, vydezinfikovalo a odvtedy prádlo aj práčka voňajú. Zmenila som program na 60'C 2 hodiny. Krátke programy pri nízkej teplote už nepoužívam

luciferka93
22. okt 2023

@didian neviem teda aku mate pracku ale ja tam mam aj filter a teda ten byva hrozny niekedy.... Uz sa mi stalo ze som tam nasla aj vreckovku papierovu zvysky ak sa zabudnu pozriet veci ci neni daco vo vackoch.

Potom jedine precistit pracku octom, 2 tablety do umyvacky a pustiť práčku.

misuliacik81
23. okt 2023

Kúp si koleno na hadicu a zaves na vaňu