Chybajuce mliečne dvojky v 20. mesiacoch

10. jan 2023

Mile mamicky deti, ktorym rastli mliecne zubky pomalsie, ako je standard, prosim o Vase skusenosti.
Syn, 20 mesacny nema stale prerezane spodne dvojky, ani nehmatam hrbolcek, akoby zubky naozaj nemal zalozene. V spodnej sanke ma zatial iba jednotky a najnovsie prve stolicky, v hornom obluku jednotky, dvojky i prve stolicky. Zubky mu rastu oneskorenejsie, v roku mal len dolne jednotky. Z vasich skusenosti je mozne, ze este narastu? Na kontrolu k zubarke ideme az v marci, dovtedy len tak patram. Ak by zubky dovtedy nenarastli, posielaju sa aj taketo male deti na rtg? Neviete? A v pripade, ze by ich naozaj nemal zalozene, je mozne, ze trvaly chrup bude v poriadku? Rozumiem, ze nikto mi nepovie, ako presne to bude u nas, iba ma zaujima, ako rozne to dopadlo u deti s podobnym problemom. Dakujem.

lenka7477
10. jan 2023

Najlepšie Ti na všetky Tvoje otázky odpovie zubár - zbytočne budeš teraz nad tým premýšľať . Ja Ti môžem napísať len toľko, môj stredný syn bude mať 20 r. a horné dvojky nemá vôbec, ani založené v čeľusti- mliečne zuby mal všetky . Všetko to je o danom jedincovi .

lienka.7
10. jan 2023

@autorka smer detský zubar, pozrie, vysvetli...

autor
10. jan 2023

@lenka7477 Ďakujem pekne. Viem ze u kazdeho to moze byt inak. Potrebujem sa len pripravit na rozne varianty, co nas moze cakat. A mozem sa spytat, co to obnasalo, ked synovi chybaju trvale dvojky? Riesili to strojcekom alebo ako postupovali?

autor
10. jan 2023

@lienka.7 Rozumiem, to len ta netrpezlivost. A rada mam viac informacii dopredu, ulahcuje mi to rozhodovanie, nerada potom riesim veci narychlo a pod tlakom.. Napr ten rtg, ci ozaj uz teraz to ma zmysel a pod.

lenka7477
10. jan 2023

Nijako sme to neriešili , rastú mu zuby múdrosti a zuby sa posunú . Zubárka vtedy navrhla , že by si mohol dať trojky zbrúsiť a dať si korunky akože dvojky. Príde mi to zbytočné . Zuby má zdravé a to je hlavné .

tara42
10. jan 2023

Našej dcerke nevyšli vôbec vrchné dvojky. Boli sme kvôli niečomu inému u zubárky keď mala 2r a spravila rtg a povedala, ze nemá dvojky a ze až neskôr sa uvidí ci bude mat trvale dvojky. Rieši sa to potom časom. 🙂

autor
10. jan 2023

@tara42 Ďakujem, zaujímavé. To ma nenapadlo, že na rtg by nevideli, ako to je s trvalými. Tak len čakať🙂 Prajem Vám, nech je tých starostí so zúbkami čo najmenej.

tara42
10. jan 2023

Ďakujem aj ja Vam. 🙂

susy87
4. okt 2023

Ahoj, my mame pressssne taky isty problem, ale do bodky, hore ma 1tky, 2jky plus 2 stolicky, dole ma len 1tky a 2 stolicky. Vcera mal rok aj pol. Pytala som sa zubarky co s tym, vravela ze mozno ich nema ani zalozdne, ze je to nestandardne.. a ze jedine sko to vieme zistit je rtg ktore sa robi detickam NAJSKOR v 6tich rokoch, akor nie. Mozno vo velmi vynimocnych pripadoch ked je boelst alebo niexo tak snad ano, ale tiez sa bojim a aom v strese ako to bude dalej a ci buse mat diery ked tie 2jky neporastu... neviem

susy87
4. okt 2023

Pozeram ze prispevok je z januara.. zaujimalo by ma ako ste na tom teraz s tymi 2jkami. Pomohlo by mi to zaspavat 🤭😐

autor
4. okt 2023

@susy87 Nastastie narastli, jedna dvojka v 21.mesiaci a druha tesne po 2.narodeninach. Uz som ani velmi nedufala a predsa;)

zuzinka888
4. okt 2023

My to mame presne ako vy. Cakame a dufame. RTG - nemozne koli veku( jednoducho ho tam neudrzim bez pohybu ani ho" nedonutim" zahryznut do toho hryzatka...

susy87
4. okt 2023

Jweej tak to mate skvele potom.tesim sa s Vami

susy87
4. okt 2023

@zuzinka888 tak si piseme ako su na tom tie nase deticky. Az nam vyrastie nejaky dalsi zubok, napisem sem. My mame chlapceka.

susy87
Autor odpoveď zmazal
Zobraz