Fluoróza u trojročného dieťaťa

natasha1988
20. aug 2020

Dobry den, 3rocna dcerka ma dost žlte zubky a vpredu horne až do hneda sfarbene zuby. Trapi ma to, z čoho to moze byt? Urobilo sa jej to teraz v priebehu roka, teraz v 3 rokoch na preventivke zubarka mi povedala, že ma dobre zuby bez kazov a toto je len pigmentacia, ze to netreba riesit. Poctivo cistime večer aj po ranajkach, sladkosti neje, pije iba vodu. Mne sa to nepači, navyse sa to zhoršuje. Co robim zle? Moze to byt dentalna fluoroza? Od 2 rokov pouzivame pastu s fluoridmi odporucanu zubarkou.

tinka_21
20. aug 2020

My sme tiež tak na tom boli. Že vraj je to zložením slín a mikroflóry v ústach. Nedá sa s tým urobiť nič, nie je to zlým čistením, a pomôže len dentálna hygiena. My chodíme s dcérou kvôli tomu 2x do roka, hoci ja osobne ako dospelá chodím raz ročne.

lucyluv
20. aug 2020

Mojej pomohol GC Tooth Mousse, má ich značne krajšie. Ja od narodenia pre ňu používam pastu bez flóru, takže to nebude z toho zrejme. Inak to už vôbec neriešim, nerobím si z toho hlavu.

natasha1988
autor
20. aug 2020

@lucyluv dakujem skusim, obsahuje vapnik to by mohlo pomoct. Skusim aj davat vnutorne uzivat kalciovy syrup.

junovedievca
20. aug 2020

Nie je to fluoroza,je to ozaj pigment.da sa to vycistitvale doma by ti to trvalo velmi dlho ,preto dentalna hygiena oni vedia co uz s tym. Treba si ale uvedomit ze dcerka je esre mala mozno sa bude batbalebo nebude spokupracovat,treba aspon vyskusat.a preco sa to tvori? No ustacsu plne slin, jeme pijeme tak jasne ze sa zuby zanesu plus k tomu bakterie.otane to na zubkoch a bohuzial u niekoho to je viac u niekoho mehej