Odkedy ste začali zavádzať režim pre vaše bábätko?

bubla30
8. okt 2012

maminy, poradte! mám 6 týždnove babo- všade čítam, že babatka potrebuju pevny režim, ritualy, aby si zvykli- odkedy je na to vhodná doba? a ako ste to robili vy? náš malý zatial spinka a vstava podla svojich potrieb, niekedy spinka 3 hodinky, inokedy menej, aj vnoci. Niekedy mi vsak vydrzi hore vnoci aj 4 hodiny, čo je dost unavne...ako a odkedy ste začali s rituálmi pre vaše babo a ako uspesne? A ozaj, kupete vzdy po prebudeni a vecer? Nas maly chyta nalacno take nervy, ze ho potom neutisim a je dlho rozruseny- kupeme preto polonajedeny- je to velka chyba? poradte, nech nieco nezanedbam, dakujem!

ivani
8. okt 2012

mojho maleho sme nadstavili tak ze vzdy o 10,30 ho kupame ide rovno spat, ziadne hranie, ziadna zabava. sice lekarka povedala ze sa dieta nemusi kupat kazdy den ale raz sme to vyskusali a maly nechcel zaspat. odvtedy kupeme kazdy den. a zaspi nam vzdy max do 5 min bez uspavania a to uz 4 mesiace. toto je sice jediny rezim ktory mame zavedeny, cez den spanie nejde bez placu. sam si nadstavil 3 hodiny medzi papanim, niekedy nam vyjde papanie na 19,00 hod. tak ho nakojim "doplna" a o 19,30 ho okupame a uz ked sa oblieka do pyzamka zacne plakat ako od hladu lebo vie ze po kupani sa papa. tak ho nakojim este raz. nema ziadny reflux ani koliky nic. nemyslim si ze robim nieco zle, maly prospieva pribera. iny rezim sa mi zial nepodarilo zaviest.

strihalka
8. okt 2012

My sme zaclai tak, ze sme malou koupali vzdy v tu sitou hodinu..ale mala stejne chodila spat az tak kolem 23hodiny...., pak nasatal zlom a chodila spat v osm hodin hend po okupkani a mlicku.., nejelep se podle me tvori uplny rezim, az ked zavadis prikrmy.... ale tim, ze ho budes zvykat na urcity ritual tak se nauci tez

baryana
8. okt 2012

ja som s rezimom zacala hned od prichodu z porodnice. papal sice vzdy na poziadanie, ale kupem vzdy medzi pol siedmou a siedmou vecer. tiez som nebrala do uvahy, ze netreba kupat kazdy den. pre nas je to taky ritual, aby sa babätko naucilo, ze je vecer a pojdeme spinkat. raz som ho najprv nakrmila, lebo plackal, ale pri kupani sa povracal, tak som to potom uz nerobila. ved okupany a obleceny je v podstate do 15 minut. potom sa napapal a ulozila som ho spinkat. pri nocnom budeni som sa s nim nerozpravala, nemojkala. aby sa naucil, ze v noci sa nebudeme hrat. len sa napapal a ulozila som ho. a tak to mame doteraz. ma uz osem mesiacov. cez den ide spinkat tri krat, vecer sa okupeme, napapame a chlapcek bez problemov o pol osmej zaspinka.

jarka0812
8. okt 2012

my sme tak isto začali hneď po príchode domov. Kúpeme sa každý deň približne v rovnakom čase, cez deň som jej nedovolila spať viac ako 3 hodiny a v noci som ju nechala koľko chcela. Má už takmer 7 mesiacov a cez deň má 2 spánky (prvý takmer 2hodky a druhý cca hodinu) a v noci spí cca 11hodín. Od 4. mesiaca nepotrebuje v noci papať.

cerez
8. okt 2012

Tiež som kúpala medzi 18.30 - 19.00 hol, ale vždy boli posuny podľa toho ako spinkal. Čo môžem poradiť, cez deň nerob v izbe tmu. Ak je to slnečná strana tak iba mierne stiahni žalúzie. Inak nemusíš. Aby sa mu neprevrátil rytmus spania a rozlišoval postupne kedy je deň a kedy je noc. Kŕmila som až po kúpaní. Rovnako ako baryana v noci som nakŕmila, ale neprihovárala sa, uložila do postieľky a zakrátko zaspal.

katkas1
8. okt 2012

my sme zacali s rezimom u oboch hned od narodenia, s dcerou bol prve 3 mesiace problem lebo dokazala prerevat aj 20 h denne ale potomsa to upravilo, so synom to bolo lahsie, kupeme ich od narodenia kazdy den, vzy v rovnaku hodinu, teda o 7 vecer, potom do pyzam a spat, nikdy som ich neuspavala na rukach a pekne sa naucili zaspat same. A nikdy som im nestahovala zaluzie ani nerobila ziadnu tmu cez den v izbe.Ked sa v noci zobudili, nachovala som ich, ked uz nejedli v noci dala cumel aby spali dalej. Naozaj je najlepsie od malicka ucit deti na rezim, lebo ono to chvilu trva kym sa naucia a potom uz budes mat pohodicku.Aspon ja mam taku skusenost

stanislavao
8. okt 2012

kupat vzdy v rovnakom case vecer, ked nieje ale ani prave najedeny, ale ani uplne hladny. po kupani, papanie, este trosku hranie, zabavanie a potom spinkat uz do tmy, ticha, kludu. dieta potrebuje rezim, ale zas spanok mu nemozete naprogramovat. vy sa musite prisposobit dietatu, nie dieta vam. ja som napr vecer nikdy nechodila s detmi malymi von, ani na navstevy. vecer bol ritual, kupanie, niekedy aj o 5-pol 6 a potom uz domaci klud.

lienkan
8. okt 2012

Jedine co som urobila ja bolo - ze ju aj do teraz cez den do 18.stejj neriadim nijak - to vidim,ked chce spinkat ,alebo je hladna a citim ci ma plnu pliencku - ale po 6stej vecer mi uz nikdy nespí a kazdy den ju kupkame a tak sa naucila ze do 8stej vecer spinkame a mam klud ... takto to mame my ..Sme ale na UM skoro od narodenia ..

dejka77
8. okt 2012

Mas este velmi male babo takze na nejaky pevny rezim je urcite priskoro. Zatial to nechaj na neho. Urcite veci ako napr. kupanie alebo prechadzka sa daju robit v urcity resp. rovnaky cas kazdy den. A myslim, ze ked si zvykne trebars na tieto 2 veci tak mozes pridat dalsie. Inac to, ze je polonajedeny pred kupanim nie je zla vec. Praveze je chyba kupat hladne a unavene dieta. Co sa tyka spanku tak s tym sa asi vela neda urobit v jeho veku. Kazde babo je ine. Moja napr. ked sa narodila v noci spala, budila sa akurat na kojenie. Len pocas dna vela nenaspala ale to bolo kvoli refluxu.

vonicka
8. okt 2012

Celodenny rezim sme zacali "trenovat" od 5. mesiaca. V noci mi prespal v pohode, kedze hned po kojeni zaspal, nemusela som nic riesit. Cez den spal len 4x po pol hodine od 3. mesiaca, dovtedy spal ako sa mu chcelo a neexistuje aby sa dal nastolit nejaky rezim. Mas na to este moc male babo ale vecerne ritualy su fajn, kludne ich dodrzuj. Ked ti place pri kupani, daj mu trochu najest predtym a potom ho dokrm, nech nema odpor ku kupaniu. Inak byt 4 hodiny v noci hore - ak som to spravne pochopila - ti vobec nezavidim. Ak je to cez den, je to ok, lebo tieto malicke babatka vydrzia byt hore cele hodiny, napriek tomu, ze mudre knihy pisu o 20 hodinovom spani 🙂)))

kstanka
8. okt 2012

My sme mali pevny rezim uz v nemocnici,maly si ho nastavil sam. Papal kazde 3hodinky a zobudil sa az na kojenie. Ak nahodou potiahol dlhsie,tak som ho zobudila,aby vedel,ze je den a musi sa papat. Aj pediatricka mi to tak odporucila cez den budit a v noci nechat spat a vyplatilo sa. Prvu polku noci prespal aj 5-6 hodin a potom sa budil kazde 3 hodiny. A ako bol starsi,tak sa zacal budit okolo 5tej,napapl sa a spinkal dalej. Nebol s tym ziadny problem a ani teraz nemame ziadny problem. Ja si myslim,ze cim vcasie sa zacne, tym lepsie. Kamosky,to odkladali a teraz maju problem.

euka210
8. okt 2012

my sme rezim nemali dost dlho, postupne sa zacali spanky spravidelnovat (tak cca 6-7m), ale cez noc sme nemali problem, nezamienal si den za noc ani ked bol maly. Ale od 3m zacal aj on mat aktivnu hodinku v noci 🙂
Ritual bol prebalit (umyt zadok), prezliect, prsnik a na nom ked bol maly zaspal. Kupali sme ho tak 2-3xtyzden ked bol cas na spanie vecer v rovnaku hodinu, tiez sme potom presli ze najprv sa najedol a potom kupat, lebo podobne bol uz nervozny. Nepogrcal sa ani raz...ale on malo grcal 🙂
Malemu babu rezim nedas, az neskor sa to bude postupne skladat. Ale zaved vecerny ritual, aby vedel ze ide spat.

ivanka.7
8. okt 2012

My mame dost nerezimove babo... alebo babo s rezimom, ktory nie je pre ine matky normalny. Prirodzene zaspava na noc okolo jedenastej vecer a zatial sa mi to nedari posuvat velmi na skor. Uspim ju sice aj skor (o deviatej, o pol desiatej), ale potom si hodi polhodinoveho slofika a tancuje do jednej v noci. Takze sa skor snazim, aby ten posledny "denny" spanok mala do siedmej vecer, ak nan nezaspi dovtedy, tak sa ju snazim zabavat a uplne ju unavit tak, aby o tej desiatej uz bola hotova a nechala sa uspat.
Rezim mame prebalovanie do nocnej plienky (mala je v latkovkach, takze nocna plienka je ina ako plienky cez den) a prezliekanie do overalu, ak kupeme, tak aj kupanie. Ja ju teda kupem pokojne aj "hladnu" (realne hladna nie je podla mna nikdy, kojim doteraz dost casto) a unavenu, v nej kupanie vyburcuje posledne zvysky energie, lebo ho miluje a potom ju idem nakojit a pritom vacsinou zaspi.

Ale cez den rezim velmi neriesim, ona sa aj rano budi rozne, aj ked v poslednych tyzdnoch sa to zmesti do hodiny (7,30-8,30). Ono to dost zalezi na jej nalade, ked ma dobru, vydrzi aj 3 hodiny sa so mnou zabavat, ked ma zlu naladu, tak je rychlo mrzuta a vtedy sa ju snazim uspat skor.

vianocnystromcek
8. okt 2012

ja som to robila hned od zaciatku uz v nemocnici pomalicky ale isto som zacinala. to s tymi ritualmy je fakt pravda. aspon co sa mna tyka. malicky pomalicky vie ze po kupkani je este mliecko a potom sa ide spat - staci ze sa naje, zavrie oci, dam mu pusu, dam ho do postele a spi. na zaciatku sa este budil ale uz nie. tak isto aj denny spanok, najprv sa stavalo ze nemohol zaspat, bolo aj dost teplo. teraz zaspi, a aj ked je ospaly tak ho dam do postele na bok a spi. obcas sa stane ze sa prebudi ale to preto lebo vlastne len na chvilku zavrel oci a nechcel ani spat 🙂
ale fakt to robi dost...len to musis sama najst a zistit ake ritualy platia na tvoje babo. niektore babatka sa radi rano kupu lebo ich to preberie a druhe skor vecer...atd atd

bubla30
autor
9. okt 2012

@vianocnystromcek a odkedy si ho začala dávať spinkať do postele tak, že sám zaspal? problém u nás je, že zatial byvame v jednoizbaku, takže ho neviem dať spinkať v uplnom klude- v tak malom byte to jednoducho nejde- musíme totiž fungovať aj večer. ako ale čítam vaše príspevky, musím začať zavádzať nejaké aspon večerné rituály, aby sa mi to nevypomstilo a nebolo neskoro...dakujem za rady🙂

vianocnystromcek
9. okt 2012

@bubla30 on spi aj ked neni v byte ticho.napr v pohode v kuchyni upratujem, aj cez den. To ide aj telka a on spi v obyvke. Ja ho davam spat o 20-20:30.teda do 20:45 vzdy uz spi. Niekedy kus skor kus neskor ale do 20:45 najneskor.niektore veci som zacala az po par dnoch, proste ono na to prides co mu vyhovuje a bude to super. Ten rezim spanku a dna sa aj tak do roka kazde tri mesiace bude menit. Kazdopadne si vsimaj tv dieta, lebo teraz neplati ze ako to chces ty ale ako je to najlepsie pre babo. V 1izbaciku to zvladnete tiez. Nech ma postielku v kute, mozno tam daj paravent ak sa zmesti a bude mat trosku sukromie;)

vianocnystromcek
9. okt 2012

Mozes kupat aj ked je napapany plno ale ked ho das na brusko tak sa ti moze dogrckat. Ja ho kupem ked neni hladny ale ani prave napapany🙂 ked je upistany tak musi viac spat aj ked len 30-45 min. Lebo je rozculeny s podnetov. Ak ti nejde uspat , tak mi napis ip. Napisem ti o tom viac🙂

jespera
10. okt 2012

@bubla30 ahoj, super tema - ja riesim presne to iste. Ja mam 7 tyzdnoveho chlapceka a je to u nas presne ako u vas...spi kedy chce, vstava kedy chce, neviem co je noc - do tretej spi ako tak ( samozrejme s prestavkami..) potom uz nic..
A tiez akurat rozmyslam ze co dalej - zatial mam napevno cas kupania - o pol 8 ho kupem - hladneho, poplace - prestane, ale je to rychlovka - mlieko a spi. A celkom sa mi nejako osvedcil aj cas spanku dlheho - cca od pol 11 do 13.00 v kociari, dlhsie nevydrzi....Co sa tyka spanku - je to hroza, chce spat len na rukach, ked ho polozim je hned hore - nechcem ho na take ucit...ale je to tazke...Tvoje babatko ako zaspava cez den - noci? ako uspavas?

jespera
10. okt 2012

@katkas1 je skvele citat - ze dat cumel a dieta zaspalo samo....a neucit na ruky - to je idealne, len mi porad ako...v noci sa mi zobudi je aj hodinu - dve hore - a plac...no nezober ho na ruky a neuspi ho...ved ma porazi pocuvat ten plac celu noc...

bubla30
autor
11. okt 2012

@jespera mne zatial maly spi cca dve- tri hodinky, aj cez den. popapka, trochu sa "pohrame" a ideme von, v kociku vzdy zaspi. niekedy vsak ma obdobie, ze sa mu nechce spinkat alebo ho boli brusko, tak to je hore aj 3-4 hodiny a neviem ho uspat ziadno:( aj vcera vnoci. my zatial nemame nocny ritual, tak musime na tom popracovat, minimum to kupanie- zasnem, ze niektore deti okupu, napapapaju a idu spinkat. moj sa napapa a niekedy je hore aj vnoci...tiez vtedy skusame cokolvek, niekdy zaspinka na kojacom vankusi, inokedy pri kojeni v lehu. ale kedze zvykne grckat, musim ho dat odgrgnut a vzdy sa na to preberie, takze to je taky maly zadrhel..

majcika
14. okt 2012

rezim som si zaviedla ihned po navrate z porodnice. rano po zobudeni po 1,5h kratky spanok okolo 11 doobeda druhy kratky spanok, o 13 ideme von tam spanok podla toho ci sa jej chce o 16 navrat papanie a o 17 kupkanie. Kupem denne a potom druha vecera a medzi 17.30-18.00 spinkame cca do polnoci prve papanie kratke o 3rano druhe papanie, a vstavame medzi 6.00-6.30 mame len male casove odchylky. Ale skromne priznam robim presne to co som si pocas tehotenstva vravela, ze robit nebudem. Ak mala nevie zaspat tak ju nosim na rukach, spi so mnou v posteli, kojim ju kdekolvek kedykolvek kolko sa jej ziada. Ale obe sme takto spokojne, doobeda spinka len 20 min ale zas vecer spi pokojne. rychlo sa napapa a odkvecne. A dalsia vec v noci ju nenecham uplne prebrat ked sa zacne mrvit ihned si ju prilozim napapa sa do 15 min a spime ako babatka obe dalej 🙂

hamca
19. okt 2012

@bubla30 ahoj, z mojej skusenosti, ja by som dieta neucila na rezim v takom skorom veku. Ja som sa o to tiez snazila u mojej malej, lebo vsade pisali o ritualoch a rezime, ale ked mi raz dieta nechce spat v tu istu hodinu ako vcera, tak ako mu to vysvetlim?! 🙂 Ja som stravila 2 mesiace tym, ze som sa snazila ju naucit na rezim, vzdy ked som mala pocit, ze uz sa mi to zacina darit, tak sa to cele obratilo a zas sme boli na zaciatku.
A teraz , ked som sa na rezim vykaslala, tak si ho v 4 mesiacoch zacina malinka robit sama a funguje nam to uz 2 tyzdne.
Ale podla mna zalezi aj od dietata, napr. suseda ma tak isto stare babo ako ja a ono malo rezim od prveho dna. A to sa suseda o to vobec nestarala, proste akosi babo vzdy chcelo samo od seba kazdy den v rovnaku hodinu to iste.

a co sa tyka toho kupania, ja jej kludne dam papat a o 15 min ju idem okupat. Lebo ked je hladna, tak spusti neuveritelny krik a to by potom bola zbytocne vystresovana z kupania ona i ja.

dash1536
7. nov 2012

Auoj.my mame 8 tyzdnov a pevny rezim uz cca 3 tyzdne.zacali sme s pravidelnym krmenim v rovnaky cas.na to si zvykal asi 2-3 dni.potom kupkanie v rovnaky cas a po nom nasleduje papanie a sup spat.na nocne spanie si zvykol rychlo. Cca 2 tyzdnovy.a nakoniec sme si zaviedli cas ked je hore a hrame sa.teraz uz viem presne vycitit co kedy potrebuje a sme obaja kludnejsi.dokonca ked mu davamvpodbrarnik vie ze sa ide papat a ked ho davam do zavinovacky tak vieze ide noc a treba hajat🙂chce to trpezlivost velku a nepolavit.samozrejme mame aj dni(noci)ked to nejde lebo je mrzuty ale zvladame vsetki.kym nam nepojdu zuby,neochorieme alebo nas nebudu ockovat🙂)))))to sa vtedy proste neda.my sme tento nas system zaviedli aj u starsieho a fungovalo to.prve dva tyzdne sme sa trapili s mlieckom(nekojim)ale ked sme nasli to spravne co mu vyhovuje tak je teraz spokojny a asi aj preto si rychlo zvykol na rezim

pimpulienka
7. nov 2012

Po prichode z pôrodnice. Dodnes mame pevny režim

bublinka83
10. nov 2012

ahojte maminky 🙂 zverujem sa vám,lebo už si neviem rady so svojím pomaly 8mesačným drobcom,ide o to,že velmi málo spáva teda mne sa tak zda aj dr. vravela to by mal viac, asi tak 10hod za 24hod. prespi..a dodávam nemáme zuby tak neviem ci ozaj je to z toho,alebo len nejaka nespavost rezim uz ma vytvoreny tak 3mes ale stale nic,v poslednych tyzdnoch je to ozaj na nevydrzanie ☹ je umrncany a placlivy...brali sme aj homeopatika ale nic aj som skusila dat analgetika cipok ale nic....nas den vyzera asi takto vstavame medzi 7-8, potom pred obedom este ide spat tak hodinka, po obede spi asi 2x po 1,5 hod ale nie vzdy su dni ked spi len 2 hod(hod pred obedom hod po obede,) vecer dostava zvycajne kasu okolo 18tej a potom okolo 19tej kupanie a ide sa ukladat na spanok nakojim, nevie zaspat sam musim ho uspat ja bud pri kojeni alebo na rukach,no a ked uz tak pekne spime vydrzime asi pol max hodku spat a znovu je hore vyspany culy chce lozist vesat sa po ohradke a pod.a znova zaspava po 2 az 3 hod. a dokaze sa znova zobudit aj 2-3x v noci dostva najest a spi dalej... a takto zväcsa ide den co den..dufam,ze dostanem nejake povzbudive rady moooc dakujem 🙂

didianac
16. nov 2012

Ahojte maminky. Ja mám doma 11 dňové dievčatko a tiež sa. Trosku trápime s tym spankom. Jednu noc sa budi.jazde 2 hodky a hned zaspinka. Inokedy je aj 4-5 hodín hore..Nám lekárka povedala, že netreba kúpať kazdy den ale ako tu čítam tak to asi skúsime aj my 🙂 teraz sa trapimw s tým, že mala stale mrnci a place a ja nevim preco :( trosku ubijajuce ale snad z toho vyrastie 🙂 ale super že tu taka tema je takze sup sem este s nejakymi radami 🙂

monika15
16. nov 2012

mi sme kupali babo kazdy druhy den vecer pred spanim kolo 9-10...
rezim mal od narodenia... po kupani flasa a spat... nijake hranie nic......
co sa tyka rezimu som tvrda.... nijaky vydumanky... nic....
vsetky babky boli zrusene.... nijake nee este troska a tak a hentak... a spanie u nich nic....
🙂))))
u nas to funguej... klopy klopy 🙂))

daniella20
11. dec 2012

malemu som zaviedla rezim a oplatilo sa. mne jedna moja kamaratka poradila super knizku od Giny Ford, je sice len v anglictine, ale mozem len a len odporucit.
maly nema problem zo zaspavanim, proste dam do postielky a hned spi.
nechcem sa moc chvalit, zaciatky boli tazke, veeelmi tazke, maly nevedel inak zaspat len na rukach, a len sme nosili a nosili.
@bublinka83 ak ti mozem poradit, tak si myslim ze tvoj drobcek ma prehodeny den za noc a pocas dnes spava prilis vela
on by mal spavat tak 14 - 15 hod za 24hod, ale pocas dna max 3 hodiny.
samozreme to je individualne pol hodina hore dole, mozno ten rezim by pomohol.
ak mozem odporucit tutu knizku ta je v slovencine a je to nieco podobne ako od giny ford
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=4469116
😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz