Aké stránky a profily sledujú vaše násťročné deti na internete?

knossos
20. okt 2020

Ahojte, rada by som sa dozvedela niečo o správaní mladých ľudí /10 až 17r/ na internete:

1. cca v akom veku ste im dovolili registrovať sa na FB, IG?
2. cca koľko času denne trávia na internete?
3. aké profily, resp. stránky sledujú?
4. čo vlastne robia na internete? - príprava do školy, online hry, zábava, sociálne siete, sledovanie youtuberov, čítanie odborných článkov.

Môj 9r syn má dovolenú hodinu na xboxe a hodinu na tablete, zatiaľ tam iba hrá. Na projekty do školy používa skôr knihy, ale občas pozerá videá o vesmíre a technológiách. Na sociálnych sieťach ešte nie je.
Ďakujem za odpovede.

rosannar
20. okt 2020

moj ma 10 rokov, pozera youtuberov a hra hry na tablete, ma to dovolene ked sa nauci do školy. Socialne siete určite ešte nie, a internet nepozera, max ten youtube...

chrobacik41
20. okt 2020

@knossos ahoj, môj syn bude mať 14. Ma na messengeri skupinu čo sú spolužiaci a ešte jednu s triedou učiteľkou. Píšu si tam úlohy rozoberajú školské veci a pod. Na nete si väčšinou pozerá nejaký hry väčšinou čo sú preteky áut alebo formule. Plus do školy si pozerá informácie, keď niečo nevie ide za mnou a spolu vyhladáme. Ešte si pozerá cyklisticke preteky alebo aj hry lebo chodieva na cyklo súťaže + si pozerá nejaké komponenty čo potrebuje k bicyklu. Na xboxe tam ma tu hru Fifa a to hráva. Ale inak nič iné. Ako píšem väčšinou tie športové veci a so spolužiakmi si píše.

cairka
20. okt 2020

Ťahá na 15, IG má zakázaný, na FB je asi od 12 (ale dlho len kvôli bonuse v hre). Hľadá si najčastejšie inšpirácie na kreslenie, učí sa vďaka tomu nové techniky a počúva hudbu, aj na YT . Občas si zahrá hru, ale nie je to ten najväčší ťahač u neho.
Menšia má 11, ale je ZŤP, takže občasne má tablet na hry, nie na pravidelnej báze. Má tam nastavené potom hodinu na hranie, je problém ju od toho odlepiť, tak sme museli takto riešiť.

zdrsjsjiwwi
20. okt 2020

@knossos Mám 14, a socialne siete som mala od 10 rokov, hoci som tam sledovala len kamošky. Teraz na socialnych sietach trávim veľa času, ale to preto že si píšem s kamarátmi, alebo pozerám serialy na netflixe.

lucik194
20. okt 2020

ma 11, IG ani FB nema a ani tak skoro mat nebude, tiez nema ucet na tiktok
klasika mail, whatsapp skupiny (niekolko)
na youtube tak hodinu denne

kompi111
20. okt 2020

@cairka 15 rokov a zakazany IG ako ja ked Vás tu niekedy citam mile mamicky nestacim sa cudovat este pochopim kontrolovat obsah ale zakazat? to vazne? kupat vo vani sa moze sam alebo ho kontrolujes ci nahodou nemasturbuje? sorry ze prehanam ale uz nemam niekedy slov......

cairka
21. okt 2020

@kompi111 , no, má to ťažké, hádam prežije. 😉

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kompi111
21. okt 2020

@anita1978
Konečne normálny názor 🙂

lujza123
24. okt 2020

Ma ten tiktak kde sa natáča ako tancuje v maske dinosaura a sleduje väčšinou iné deti jej veku ako sa vrtia na jednu tu istú pesnicku... Tiež v maske vacsinou.. Raj pre uchylov toto, preto občas prelustrujem tých čo jej komentujú, lajkuju. Potom tam ma nejaké vtipné videa o zvieratách, varenie
Jútuberi a vlogy ficia tiež, tam je to také diskutabilné, niesom moc nadšená hlavne keď pozerá blbosti typu 10 najstrasidelnejsich miest a pod.
Instaklam ma tiež, neaktívny, fb zatiaľ nie.

Mobil jej priebežne tajne kontrolujem kto jej co pise, čo sleduje, keď sa mi niečo nepáči, príde nevhodné tak to s nou riešim. Ale nie v zmysle ze nasla som ti v mobile, skôr nadhodím tému divných videí, podozrivých profilov. Ma 11 rokov.

kika911
10. nov 2020

Ja som mala Facebook od 8 rokov a instagram od 9 rokov. A to čo robym na mobile do toho sa mama nestará ani to s kým si píšem. Keby sa mi starala aj do mobilu tak by som s ňou neprehovorila ani slovo podľa mňa je to choré každý máme to svoje súkromie.

spadnutaslivka
10. nov 2020

@kika911 choré to nie je a súkromie je jedna vec a 8 rokov je vlastne na FB nezákonný vek, to je druhá vec. Takže ak rodič dieťaťu dovolí byť na sociálnych sieťach, ktoré nie sú primerané jeho veku, tak by ho určite mal kontrolovať. Ako nenecháme 5 ročných pozerať videá pre dospelých, tak proste malé deti sú vo svete dospelých na FB a IG dosť v nebezpečí. Preto je k veci, aby rodičia vedeli, čo a s kým tam dieťa píše.

vrabelovq_k
7. dec 2020

smejem sa na mamickach co si myslia ze vase 13 az 15 rocne deti nechodia na socialne siete. naivnost. samozrejme ze chodia. prihlásia sa, pozru veci co chcu a potom vymazu aplikaciu a históriu. velmi lahke ako oklamat svojich rodicov.
dalsia vec nechapem ako im mozte dovolit iba youtube. skuste k tomu pridat netflix. (pustite im nejaky serial alebo film.lepsie ako nejaky youtuberi.) ak ich aj chcete nieco naucit tak im to pustite po anglicky bez titulkov.
hovorim z pohladu dieťaťa.

vevesh
7. dec 2020

@kompi111 pokial viem, tak facebook+instagram a co. ma minimalne vekove obmedzenie podla statov od 13-16r., cize v urcitych statoch pod 16r. sa tam dieta nedostane, pokial ma "spravne" nastaveny telefon. A takisto na urcite stranky. To vekove obmedzenie ma svoje opodstatnenie...

@knossos maju povolene na komunikaciu viber appku, zakazanu whatsup. Na FB, IG sa dostanu od 16r., skor ich telefon nepusti. Sleduju na youtube vzdelavacie videa+hranie hier. Z appiek hraju roblox. A plus maju naucne appky do skoly, kde si skusaju ucivo+jazyky. Vdaka korone travia viac casu na nete (vsetky kruzky im porusili, vyucovanie je online, a pocasie vonku tiez na milu jarmilu...)🙄