Ako použiť rozmrazené orechy?

monyque
17. nov 2015

Chcem si do Vianoc uskladniť lúpané vlašské orechy v mrazničke. Pred Vianocami ich chcem vytiahnuť na pečenie. Môžu sa rozmrazené orechy dať aj do plnky? Neovplyvní mi to trvanlivosť plnky? Ďakujem za Vaše skúsenosti.

pribinak
17. nov 2015

mozu, nijako tym nic nepokazis

vhlave
17. nov 2015

Orechy sa uskladnuju bud mrazenim al.zavaranim....len tieto dve moznosti zabrania vyskytu moli

zita19
17. nov 2015

Normalne ich vysypes na tacku, nechas rozmrazit a pomielies. Nic sa nicomu nestane, lebo maju minimalny obsah vody. Ale do Vianoc ich nemusis skladovat v mraznicke. Vydrzia na akomkolvek chladnom a suchom mieste, pripadne v papierovej krabici na balkone. Do mrazaka daj len tie orechy, ktore chces skladovat dlhsie ako par mesiacov.

nair
17. nov 2015

Nie nadarmo patria orechy medzi suché plody.. Skús zjesť orech priamo z mrazničky.. Okrem toho, že bude studený, nerozoznáš rozdiel. Orechom sa v mrazničke nestane nič, no na pár mesiacov ich stačí dať do pivnice alebo chladničky, ja mám zvyšok orechov ešte od minulých Vianoc v pevne uzavretej nádobe a stále sú chutné, hoci na pečenie budem určite kupovať nové.
Navyše, orech je v plnke tá najtrvanlivejšia zložka 😉

kvojtanikova
17. nov 2015

ja si tiež myslím, že ak ich chceš uskladniť len do tohtoročných Vianoc, nemusiš ich vôbec dávať do mrazu, tých pár týždňov určite vydržia aj obyčajne v sáčku alebo zatváracom pohári a ja by som ich teda ani do chladu nedávala. Ak by si chcela dlhšie, vtedy daj do mrazu a ako už tu bolo napísané, potom sa rozmrazia a nechajú trošku presušiť, potom použiť.

seahorse27
17. nov 2015

Mrazene sa pouzivaju rovnako ako cerstve a nema to vplyv na nic.

miku1
17. nov 2015

Staci ich dat do chladnicky. Ja ich drzim v uzavretej sklenenej nadobe.

viera77
17. nov 2015

prave dnes sme od maminy doniesli plny sacok lupanych orechov a sup ich do mraznicky, pred Vianocami ich vyberiem, pomeliem a sup piect 🙂 mrazim ich stale, po rozmrazeni su bezchybne a vzdy si pomeliem, len kolko prave potrebujem.

bonaqa2013
17. nov 2015

my dávame do mrazničky pomleté orechy a všetko OK.

0silvia0
17. nov 2015

aj ja dávam do mrazničky už pomleté orechy, odkedy sa mojim rodičom do orechov dostali mole a všetko im znehodnotili, tak to riešim radšej takto. Pomleté orechy v mrazničke sú už nachystané na použitie a je to pre mňa jednoduchšie.

hyta
22. nov 2015

Do sviatov sa orechom nič nestane, nepotrebuješ ich skladovať v mrazničke. Ja dávam na dlhšiu dobu do mrazničky už pomleté orechy a sú ako čerstvé. Moja kámoška ich i zavára do 7 dcl fliaš a má ich aj po roku ako čerstvé.

evica01
22. nov 2015

Orech je mastny. Nezamrzne na kost. Cize orechy mozes jest rovno z mraznicky. Ja mam tiez tak. Nemlete. Cele. Pouzivam do jogurtov na ranajky 🙂