Čo všetko okrem mäsa dávate do mrazničky?

25. mar 2021

Dievcence tak ma napadla taka otazka, ze co vsetko okrem mäsa a mrazenych vyrobkov, samozrejme, davate do mraznicky?? okrem peciva (to mi z mraznicky nikdy nechutilo). 😃😃 ja som včera dala syr v celku lebo som mala na plane nieco robit a nakoniec nic z toho a nechcem ho vyhodit tak dufam ze bude ok 😃

ladybug138
25. mar 2021

Ja davam tiez syr v celku, niekedy, ked je akcia na tehlu, tak si kupim viac a zamrazim, ale po rozmrazeni sa dost drobi, takze uz je to len na to postruhanie 🙂 davam maso, chlieb, fazulu, biekedy aj uvarene jedlo, napriklad omacku na spagety, ak sa mi podari uvarit viac 🙂

patka06
25. mar 2021

do mrazničky dávam takmer všetko čoho uvarím viac a nezjeme: guličky s paradajkovou omáčkou, segedín, kapustnicu, knedľu, halušky, parené buchty, ryžu, perkelt ...atď

lenkakravcova
25. mar 2021

Bryndzu, na strúhaný syr (používam na pizzu, cely nedávaj zle sa odmrazuje), Párky, Tvaroh (keď mu konci záruka, vydrží tak ešte tri mesiace).

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tenerifka
25. mar 2021

hlavne zeleninu zo zahrady, len umytu a nakrajanu-spenat, mangold, brokolica.V lete tu je velmi horuco a veterno a skoro nic nerastie, preto mam zasoby zo zimy. A takisto strukoviny-uvarim 1kg ciceru alebo fazule, naporcujem do tupperov a zmrazim

tenerifka
25. mar 2021

a chlieb, kupujem raz za tyzdeñ a rovno do mrazaku

tenerifka
25. mar 2021

pred covidovymi casmi som si vzdy priviezla zo Slovenska bryndzu a parenice, a vsetko islo tiez hned do mrazaku

kakakina
25. mar 2021

Pečivo, maslo, bryndzu, knedlu

autor
25. mar 2021

Dievcata tie co davate do mraznicky aj uvarene jedlo, nie je to potom po rozmrazeni inak chutivo necitit to tam ze to bolo mrazene? 😃 ja davam len maso a cisto mrazene vyrobky a teda vcera prvy krat syr 😃

katkamatka7
25. mar 2021

Huby, ktoré sa už nezmestia na sušenie, opražím na masle a urobím porcie do mrazničky

patka06
25. mar 2021

uvarené jedlo je po rozmrazení úplne rovnaké ako predtým

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
25. mar 2021

mne to kedysi tiež svokor tvrdil, že to nikdy nemôže byť také, ako čerstvé. Tak som raz buchty zamiešala, keď som vedela, že majú prísť. Jedna časť bola pečená ráno a druhá vytiahnutá z mrazničky, jasné, že nespoznal rozdiel. Je ale dôležité, aby bola potraviny, kým sa dá do mrazničky v perfektne uzavretom obale a teda aj tak neskladujem jahody vedľa dubákov a rýb.

domak2
25. mar 2021

Ja mám mrazenie úplne najradšej. Syr je lepšie mrazit struhany. Ja si ešte okrem toho čo tu bolo popisane mrazim petrzlenovu vnat, kopor, koriander a pod. Už nasekane a potom len po troche pridavam do varenia.

simca06022011
25. mar 2021

Ja napr mrazim čerstvý syr, lebo to kupujem kilo dve a používam na gril. Nakrájam si ho a dávky rozdeľujem papierom. Zeleninu, ovocie, huby všetky, bylinky, mäso všetko, kvaskovy chlieb kupujem a mrazim, z vareného jedlo hlavne vývar. Ostatne sa u nás zje, keď sa navari. Jedine o com som mala pochybnosti bola kyslá kapusta, ale zvládla mrazenie aj ta 😁 a ešte bolognsku keď robím (no keďže sa varí hodiny, tak ja to vždy robím za obrovský hrniec...). A áno jasne buchty, knedle... Lebo to tiež robím naraz veľa. Tvaroh mne mrazený nechuti, mrazim májovú bryndzu 😁

fokuska
25. mar 2021

Ja mrazim aj tvrdy syr a po rozmazeni mu nic nie je, rozmrazujem tak, ze prelozim do chladnicky a potom je ako cerstvy.
Potom maso ako pises, masove vyrobky, ryby.
Okrem toho aj zeleninu - bielu fazulku, brokolicu, karfiol, kukuricu, hrasok, rozne vnate (petrzlenovu, kopor, ligurcek, zelerovu...). Tiez ovocie zo zahrady (slivky, visne, maliny, cernice, ribezle...). Maslo, bryndzu, syr ako som uz spominala. Potom take "moje" domace polotovary - parena knedla, buchyt, omacka na cestoviny...
Aj hotove jedla - plnena paprika, plnena kapusta, kolozvarska kapusta, masove gulky, lasagne, fasirky, aj rezne, vyvar v sklenenych flasiach, kapustnicu, fazulovicu...

iinuska
25. mar 2021

Maslo,syr, zeleninu,ovocie zo záhrady, fazuľa,orechy, pazitku

0silvia0
25. mar 2021

Pecivo z mraznicky vylepsis tak, ze ho supnes zohriat do grilu, truby... ako nove😁

danielinaa
25. mar 2021

Kolegyna syr naporcuje, obali v trojobale a zamrazi. Potom az ide vyprazat, vybere ho rovno z mraznicky a taky zmrazeny da do rozpalenejo oleja a ze je vraj vyborny.

danielinaa
25. mar 2021

Ja pevivo nekupujem denne lebo nikdy neviem na co bude chut a kolko zjem takze kupim naraz viac, zamrazim, potom ked miniem zas kupim. Rozmrazim si ho v chladnicke a mne chuti ako cerstve.

ninusa221
25. mar 2021

Bryndzu slaninu parky knedlu momentalne mam aj krkovicku s kapustou šunku parky a aj pecivo

hederamonstera
25. mar 2021

Jeden suflik je nabyty zeleninou a ovocim a bylinkami (kupujeme tento rok mrazak, lebo nasi nas zasobuju enormnym mnozstvom zeleniny z ich zahrady a ja si z nej napr.robim polievkove balicky na vyvare, alebo kombinacie napr.mrkva a batat a tekvica a podobne komba - iba vytiahnem a varim). Takisto uvarene strukoviny mrazim - je to lepsie ako konzerva 🙂
Druhy suflik (najvacsi + 1 mensi mrazak) je same maso - manzel je polovnik
A z varenych jedal sa nam este nestalo, zeby ostalo nieco😄 ale napr cez hribovu sezonu sme si obalili bedle a dubaky a zamrazili a mali sme to ako delikatesu na vianocnu veceru 🙂 a potom si este robime pecenove gulky do mrazaku, potom uz len v nedelu dam uvarit do vyvaru😋😋 alebo este si udusime strasne vela cibule a naporcujeme a potom uz len vytahujem (kedze je to zaklad vacsiny nasich jedal a skracuje to o dost cas)

kikaaa444
25. mar 2021

K tomu pecivu.. neviem akým spôsobom ho rozmrazujes ale práveže z mraznicky najlepšie . Keď ho dáš du trúby tak bude potom ako čerstvé

danielinaa
25. mar 2021

@hederamonstera a tie pecenove gulky rozmrazujes, ci take zmrazene hodis varit do polievky?

danielinaa
25. mar 2021

A uz som raz dala do mraznicky aj kysnute langosove cesto lebo som urobila viac nez sa dalo zjest, a ked som ho potom vyprazala, langose z neho boli maksie a nadychanejsie ako tie z cerstveho.

number19
25. mar 2021

Ja mrazim hlavne maso a uvarene jedla.
Jedine co mi nevyslo je plnena paprika (ryza bola blatova ☹). Tiez som neskusala akokolvek uvarene zemiaky.
Ja mrazim namarinadovane maso (v surovom stave) a noc pred tym vyberiem a je super...
Ja som mrazila uz aj hotove lokse a napr. cesto na pagace...a super.

number19
25. mar 2021

Ja este mrazim aj nacistenu/pokrajanu cibulu a cesnak...trochu naolejujem a potom len vytahujem do jedal. Funguje.
Neznasam ten smrad na rukach, takze takto predpripravim na niekolko dni...

zuzuliatko18
25. mar 2021

Ja si mrazim nastruhany syr, momentalne casto robim rajcinovu polievku, velmi mi chuti a takto mam syr pripraveny a Este mi aj troska schladi cerstvu polievku😉

panelacikova
25. mar 2021

minule som tam hodila podusené šampiňóny, snáď budú ok 😲

number19
25. mar 2021

@panelacikova Budu OK, to uz ma tiez za sebou, spracovala som ich ale po rozmrazeni v smotanovej omacke...vzdy lepsie ako vyhodid 😉