Môžem dať do mrazničky mascarpone a bryndzu?

7. máj 2021

Ahojte myslite ze mozem dat do mraznicky mascarpone a bryndzu? Teda jasne ze mozem ale ci to nieco nespravi potom na chuti. Co taketo este davate do mraznicky okrem klasickeho masa a mrazenych vyrobkov ci peciva? Co tak nejake bylinky, cerstve listy spenatu atd. smie sa to? U nas sa nikdy nic okrem mäsa a masla a takych tych klasickych vyrobkov do mraznicky nic nedavalo, dokonca ani pecivo nam z mraznicky uz nechutilo.

nicollette332
7. máj 2021

ja som dala a nic sa nestalo 🙂 ja som teraz davala medvedi cesnak aj petrzlenovu vnat davam 🙂

sissy27
7. máj 2021

bryndzu bežne mrazím, ale mascarpone neviem, to by som nedávala.
Inak mrazím mäso, pečivo, zeleninu, ovocie, občas hotové jedlá, alebo rezne si nachystám, obalím a tak zamrazím a potom len šupnem vypražiť, to isté môžeš so syrom, bylinky tiež.

mirkaferko
7. máj 2021

Bryndzu dávam do mrazničky bežne, ale mascarpone som zmrazila len raz. Keď sa rozmrzlo, akokeby sa zgrclo. Proste letelo do kompostu.

mima1
7. máj 2021

Bryndzu davam aj ja mascarpone neviem ci sa da dat

diewcatqoo
7. máj 2021

Ahoj, ja by som bryndzu a mascarpone do mraznicky nedavala. Neviem, ale mliecne veci nemrazim, potom po rozmrazeni mi to pride take uz nic moc. Ale poznam vela ludi, co si mrazia maslo a pod.
Bezne mrazim maso, nejake polotovary do mraznicky (hranolky, knedlicky, pizzu), obcas dam pecivo ak nejake zvysi (ale potom mi uz nechuti, pouzivam ho po rozmrazeni vyhradne na dalsie spracovanie, napr. na zemlovku, chlebik vo vajicku, rohlikove knedle a pod), mrazim aj bylinky (aktualne mam zamrazenu petrzlenovu vnat, kopor, bazalku a rozmarin), zeleninu (mam klasiku mrkvu, petrzlen, karfiol, brokolicu, por) a ovocie (mam jahody, cucoriedky, maliny a rakytnik).
Moja svokra napr mrazi vsetko. Co zvysi z obeda, supne do mraznicky a vyberie za cca tyzden a ma navarene. Ja takto zvysky z obeda nemrazim, pride mi to potom uz take trosku grckoidne. Ale verim, ze v pripade nudze posluzi aj taketo jedlo. Moja mamina si napr. po vlanajsom nedostatku drozdia mrazi aj drozdie, aj kvasok pre pripad nudze.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucik194
7. máj 2021

maskarpone nekupujem, ale bryndzu davam bezne,. ked robim bryndzove halusky, tak ju taku priamo zmrznutu zmiesavam s horucimi haluskami, ona sa komplet roztopi a naviaze na halusky

luccija
7. máj 2021

@sissy27 nie sú tie rezne, keď sa odmrazia zle?strúhanka?

annadan
7. máj 2021

s mascarpone som to veru ešte neskúšala ale čo sa bryndze týka, tak tej to zmrazenie neurobilo nič, žiadna zmena chuti alebo tak nejak

imfka
7. máj 2021

Oboje sa dajú zmraziť. U mascarpone je veľmi dôležité dať nádobky do sáčku a ešte dôležitejší vedieť, ako ho rozmraziť.
Mascarpone treba nechať rozmraziť v chladničke. Trvá to cca 12 hodín. Nikdy rozmrazovanie neurýchľuj.
Hneď po rozmrazení ho treba poriadne vyšľahať. Ono sa stane, že sa ti oddelí a vyzerá akoby bolo pokazené. Nie je. Chuť tiež nie je pokazená, ono mascarpone nemá výraznú chuť, tak nie je čo pokaziť.
Mascarpone je najlepšie mraziť na maximálne 4 mesiace.

sissy27
7. máj 2021

@luccija nie, ale nerozmrazujem ich. Normálne pripravím, obalím, oddelím ich papierom na pečenie a dám zamraziť. Potom si len vyberiem koľko potrebujem, vďaka papieru na pečenie sa nezlepia, a rovno z mrazničky dám vyprážať. A sú úplne normálne, ako keď spravíš čerstvé.

luccija
7. máj 2021

@sissy27 jaj takže nerozmrazujes pred vyprazanim?vôbec nemrazim také veci a dosť by to raz za čas pomohlo.

katulienkax
7. máj 2021

bryndzu v pohode, z mascarpone ti ostane nepouzitelna grcka, pouzitelne maximalne ako smotana do cesta alebo polievky/omacky

tncka
7. máj 2021

Bryndzu bezne davam tej sa nic nestane a mascarpone neviem

sissy27
7. máj 2021

@luccija presne tak, nerozmrazujem. A síce je s tým jeden deň piplačka, keď to nachystáš vo väčšom množstve, ale potom to ušetrí čas aj robotu. Mne sa neoplatí kvôli 2-3 rezňom robiť bordel v kuchyni, takže takto rýchlovka vytiahnem z mrazničky a o 10min mám obed na stole.

kvetinka75
7. máj 2021

mascarpone sa zgrcne, nedávať