Jedlo na chatu

lili929
10. sep 2022

Ahojte zienky,
ideme s manzelom robit chatu pre 8 dospelych a 4 deti (vek 1-8) a kedze sme usporiadatelia a robime to prvykrat, tak poradte, co sa vam osvedcilo varit a pripravovat. Pojde sa od piatku do nedele, takze treba zabezpecit ranajky, obedy, vecere a fakt nemam ani paru, kolko toho nakupit. Nechcem aby sme ostali hladni, ale ani prebytok, aby sa potom vyhadzovalo. Je tam normalna kuchyna vybavena.
Chata je v horach a obchod dost daleko, cize najlepsie keby nam nic nepochybalo 😄 v sobotu sa bude varit gulas a grilovat, ale poradte aj take nejake vychytavky na vecere, ranajky, pripadne co vy tak pripravujete. Dakujem 😚

angelous1991
10. sep 2022

No však keď bude najhoršie tak pri opekačke hodiť do pahreby zemiaky …. To bude silne dejavu z detstva … s babami keď sme boli na chate sme si na raňajky robili parky, vajíčka … Alebo obloženú misu so syrmi zeleninou a šunkou . Každá niečo doniesla mali sme korbaciky babovku bananovy chlebík . Na druhý deň sme si urobili zivanku do alobalu … no a večer sme sedeli pri vínku nechutilo jesť moc …

jaskolka
10. sep 2022

Klasika pečivo,maslo, zelenina, nátierky, suché salámy, paštéty, tvrdý syr, tavene syry Taka rýchla suchá kuchyňa na raňajky a večere, dat ma stôl a každý sa obslúži sam.
Z teplých jedál párky, možno praženica so slaninkou, deti majú rady cereálie, guľôčky v mlieku, možno dáke jogurty, je to rýchle a jednoduché na prípravu.
Čaje, minerálky k tomu na pitie, možno dáke krabicové džúsy, fľaša sirupu.
Množstvo tak to už ťažšie rozpocitat, to je pravda, lebo niekto zje jeden krajec chleba a ma dosť a iny si kľudne dá aj 4😆. To už fakt neviem, ako, približne skus rátať, zrejme sa budete skladať na nákup.

svokrinjazykmonika
10. sep 2022

@lili929 podľa mňa je základ na chatu nejaké párky, salámu, paštéky, zelenina čo sa týka raňajok, a pre deti ak by nechceli guláš tak špagety. No a niečo na opekanie na ohnisko, nejaké špekačky, slaninu. Ale neber toho zbytočne veľa, veď je to len pia-nedeľa.

moni2522
10. sep 2022

@lili929 u nas sa u detoch osvedcil chlieb na veceru. Dali sme na rost na gril a robili im hrianky 🙂 niektorim sa na to dal syr, alebo maslo. To len taky maly tip, ze aj obycajny chlieb deti niekedy zaujme 🙃

patus_2
10. sep 2022

@lili929 normálne ako ste zvyknutí doma. Ak máte na raňajky kaše, tak vezmi kaše. Ak zvyknete mať parky, špekačky, salámy, tak vezmi toto. Zeleninu, či už ako prílohu, ale môžeš urobiť lečo. Vajíčka, tie vieš využiť rôzne. Maslo, syr, pečivo, chlieb. Na obed cestoviny s rôznymi omáčkami, zemiaky, ryžu, mäso, korenie, soľ...

jasminet
10. sep 2022

detom mozete bud pizzu objednat, alebo kupit cesto, syr, sunku a deti si same ozdobia a upecu...nejake palacinky s dzemom im urobit, slahacka. napiect kolace na plech ku kave... ale urcite ostatni tiez nieco donesu

zero_hero
10. sep 2022

Pokiaľ budete cele dni na chate, tak klasika ako doma. U nás vždy berieme už hotový koláč alebo buchty. To sa v zhone po príjazde vždy hodí, na raňajky zavin, prazdenica, parky, pečivo, saláma, šunka, syr, jogurty. Obedy niečo rýchle čo sa vari samé kura s ryzou, zivanska… večere riešime vždy buď kotlík alebo gril.

veselo_neveselo
11. sep 2022

Kazda rodina nech donesie kolac, a nieco slane. To bude na zobkanie pomimo. Este dones par balikov slanych orieskov a tyciek. Chipsy vacsinou podonasaju ostatni dost (ale ty si poznas skupinu, tak podla toho)

Rano ako uz bolo spomenute, chlieb/pecivo s niecim, takze syry, sunka, maslo, horcica. Vajicka na prazenicu alebo aj natvrdo varene, pocitaj s oboma variantami. Trosku slaninky, cibule zapocitaj. Ja by som vzala aj za pohar nutely, dzem a arasidove maslo. Ked sa nezje, tak sa to nepokazi, ale hned mas extra vyber na rano. Nezabudni na mlieko do kavy, pre decka pripadne kakao, a vyber cajov. Cukor a med. (Plus ti to da dalsi vyber, aj chleba s medom moze byt popularny 🙂)

Sobotu mate vyriesenu, este by som pripocitala trochu ovocia, nakrajala by som deckam, nech nechodia len na chispy alebo slane tycky 🙂

V nedelu urcite zostane nieco z grilovacky (pocitaj ze sa doje rano), na obed by som dala zeleninovu polievku, mozno spravila nejaku pomazanku. Alebo take lahsie na pripravu, ako kura na smotane s cestovinou, alebo aj len kuracie kusky so salatom, so zemiakmi, alebo v durum plackach zrolovat.
Takze by som pripocitala zemiaky, cibulu, trochu extra zeleniny (mrkva, kalerab, uhorky, paprika, rajciny, salat), smotanu, biely jogurt, tvaroh, a kuracie prsia, kolienka.
Zabal sol, korenie a bylinky, mozno aj nejaky bujon. Cesnaku dost, cibule na kila 🙂
Horcicu, tatarku, kecup - alebo co-kto rad na maso z grilu.
Ja na grilovanie beriem aj haloumi pre vegosov, vela zeleniny, humus a tzatziky, kukuricu.

U nas sa este vzdy beru gumeni mackovia (neviem preco, ale vzdy su 🙂 )

Co zostane, nech si ucastnici zabalia so sebou, ak to nie je nieco co ty normalne doma spotrebujes, alebo zostane privela. Trvanlive vydrzi. Ja preto beriem aj take plastove dozy, keby bolo treba odlozit, odniest.

lili929
autor
12. sep 2022

@moni2522 dobry napad s chlebikom, dakujem 🙂

lili929
autor
12. sep 2022

@jasminet s tou pizzou skvely napad - cesto kupim hotove a bude to takmer bez roboty 🙂

lili929
autor
12. sep 2022

@veselo_neveselo dakujeem za tolko napadov, super 🙂