Kaše pre batoľatá

modrykon12
5. feb 2018

Ahojte,
ako robievate kaše pre batoľatá? Myslím napr. ovsené vločky, pšeno, špaldu, pohánku atď. Mám doma 8 mesačné a chcem jej také robiť. Stačí ich hneď vo vode variť, alebo treba na noc namočiť a tú kalnú vodu vyliať? Ja som si vždy zaliala mliekom a bolo, ale to ešte nemôže. Ďakujem za odpovede.

luna116
5. feb 2018

ja pridávam do bieleho mierne zohriateho jogurtu alebo napr. špaldovú kašu z DM ka trocha povarím v ovocnom pyré, ... skúšala som myslím pohánku kedysi povariť vo vode, ale nechutilo to synovi ani mne
- teraz som prešla na Hami kaše, sú super, od Nestlé boli otrasné

lusyc
5. feb 2018

Moja ma bohužiaľ najradšej tie nestle hnusne voňavé, kolkokrat cez den nic ine ani nezje, lebo nechce. Hami zje. DMkove nemliecne som zarabala do trochu ohriateho materskeho mlieka s nejakym ovocím alebo výživou. Mliecne DMkove kase podla navodu + ovocie, ci výživa. Varene kase ovsene, pohankove, psenove, kukuricne, krupicove v dojc. vode. Pohanku a pseno som preplachla vriacou vodou. A potom uvarenu kasu som zmiesala s materskyn mliekom a ovocim, ci výživou, ale nejdu moc na odbyt. Biely ohriaty jogurt tiez zje len s bananom a ked je to veľmi riedke, tak dam trochu ryzovych vlociek, ale to skor pri acidofilnom mlieku. Tiez by som privitala este nejake napady, hlavne ako dceru naucit jest zdravo a nie chemicke kasicky. Pomaly zacinam varit, alebo zarabat kase v plntucnom "čerstvom" mlieku, uz ma 14 mesiacov a materske uz dokopy nemam, len na pitie.

siska53
5. feb 2018

@modrykon12 namacat netreba,ale preplachnut ano. Ja vzdy preberam a preplachujem,aj ked to robim nam ako prilohu.. Jedine amarant nie,tam.su take male zrnka,ze mi to pripada nemozne to preplachnut a prebrat..

nattulka
5. feb 2018

Ovsene vlocky treba namocit na noc...resp cez den ak robis na veceru 🙂 ztakisto aj ryzu ak by si robila aj tu..potim vodu vyliat a premyt cistou vodou a varit 🙂 pseno staci premyt horucou vodou a varit...ja pouzivam ryzive a psenove vlocky, postup je taky isty ale uvaria sa ryychlo 🙂 ostatne som este neskuaala..pre viac infi kukni stranku cojediazdravedeti.sk a clanok kasa nie je veda 🙂

anavis17
11. feb 2018

Na fb -čo jedia zdravé deti.Kaša nie je veda.Nájdete tam množstvo receptov.