Obedy za 120 eur pre 2 - 3 ľudí na mesiac

19. jan 2022

Baby,ak by ste mali 120€ na mesiac na stravu,ratajme iba na varenie obedov,sem tam niečo navyše pre 2-3 ľudí čo sú slabí jedaci.Ake jedla by ste zvolili.Komentare ako si zarobiť viac si prosím odpustite.

0silvia0
19. jan 2022

deti či dospelí?

danulicek
19. jan 2022

francuzske zemiaky, rizoto, rozne zapekane cestoviny. a cez vikend od masa kuracie stehna, kuracie maso na prirodno a podobne.

anjelicek26
19. jan 2022

Tak to je fakt rozpocet v dnesnej dobe strasne nizky :( Kazdopadne je tu skupina jedla do 5e, nie? Pohladaj a pozri tam, je to aktivna skupina.

choco6
19. jan 2022

Privarky, cestoviny, huste polievky, mucne jedla ako palacinky, buchty, langose. Skuste dopestovat v lete vlastnu zeleninu, pripadne ak je v sezone lacnejsia kupit toho viac a zamrazit, potom pouzivate celu zimu, takisto zemiaky kupit na jesen 20kg mech a zazimovat v pivnici.

buzby
19. jan 2022

Zrejme by som zaradila viac jedál, ktorých domáca príprava stojí veľmi málo, nejaké šúľance, pirohy, palacinky, granadír, fliacky s kapustou či syrom, špenátové halušky so syrom, rizoto. Môžeš doma urobiť aj knedľu, parené buchty, pečené buchty.

hadecka39
19. jan 2022

Včera sme akurát dojedali polievku len uvarené hokaido a mrkva a rozmixované. A varila som kyslú zemiakovú. To sú také rýchle a lacné a aj na dva tri dni. Ono dá sa kadečo, najlepšie je si naplánovať jedálniček a podľa toho potom kupovať potraviny, aby si nekupovala zbytočne navyše.

bolarazjedna
19. jan 2022

Rátam 3-4eura na deň. napr chutné sú v rúre pečene zemiaky s rascou, cesnakom a k tomu acidko, alebo zemiakové placky takisto s acidkom, palacinky, zemiaková baba s pečienku, ale za 3 eura más už aj mäsko s prílohou (kilo bravčovej karé alebo kuracich pŕs kúpiš za 3-4eura v akcii, z toho máš veľa platov,, môžeš dopredu nakrájať, zmraziť, k tomu ryžu, zemiaky alebo zeleninu). Alebo lečo, plnená paprika, čo mi len tak narýchlo napadlo.

simsalabim
19. jan 2022

Granadyr, hrachova kasa, sosovicovy privarok, rozne tortilly plnene strukovinami so zeleninou, kapusta na rozne sposoby - kysla aj obycajna, palacinky, mucne jedla ako dukatove buchticky, rozne placky (zemiakove, mrkvove, zeleninove), zemiaky na rozne sposoby... navarit naraz na viac dni.

macekovam
19. jan 2022

Chceš variť každý deň či na 2 dní?

dadis
19. jan 2022

Myslim, ze sa da....ale pre vyssiu vyzivovu hodnotu by som obedzila tie mucne jedla - ano su lacne, ale teda raz do tyzdna uplne staci. Radsej sa sustred viac na strukoviny - nie su drahe a maju vyzivovu hodnotu. Okrem polievok sa daju z nich spravit privarky, fašírky i priloha k masu. Taktez dostatok zeleniny v strave je dolezity - kludne vyberaj aj lacnejsie druhy v obchode - korenova zelenina, kapusta kysla/cerstva, cvikla a pod. Maso ti vyjde myslim z toho rozpoctu 2x tyzdenne, kura alebo bravcove. Hovazdie mozes kupit polievkove zmesy - ak uvaris v polievke, uvarene maso mozes pouzit napriklad k svieckovej omacke alebo paradajkovej omacke, popripade ho vies udusit na cibulke k zemiakom. Vela jedal je masovych, ale masa tam vela nejde - napriklad plnena paprika, segedinsky gulas, fašírky, a pod - to pokojne mozes ratat ako masove jedlo.

macekovam
19. jan 2022

Také jednodňové jedla... Granadir.. Kapustová sifliky... Halušky... Potom môžeš guláš... Segedin... To je na 2 dní.. Privarky rôzne.... Fašírky sú v pohode... Aj rezne budete mat.. Neboj😊kura s ryžou.. Ale môžeš piecť polovicu napríklad s ryžou... Druhú polovicu uvaris inokedy ako paprikáš s kolienka mi.... Keď kúpiš mäso tiež z polovice budeš variť... To sa dá.... Alebo langoše napríklad s polievkou... Zemiakové placky s mliekom...

autor
19. jan 2022

Ďakujem,snažím sa práve tak ako ste mi popísali,na 2 dni,každý deň variť niečo nové nestíham.Mucne a sladké jedlá mi moc nejdú, neviem ani dobre piecť.Je to len prechodné obdobie tak na mesiac,dva

mmmonika
19. jan 2022

Polievka zo strúhanej koreňovej zeleniny s krúpkami, drožďová polievka s ovsenými vločkami, fazuľová polievka so zeleninou, hrachová kaša, cícerová polievka, oolievka z pečenej zeleniny/(cuketa, mrkva, cvikla), rôzne krémové zeleninové polievky (brokolicová, cesnaková, mrkvová, kalerábová). Hlavné jedlá napríklad zapekaná zelenina s jogurtovým dipom, fliačky s kapustou, pečené zemiaky, sôjové kocky, strukovinový guláš, prílohy pyré zeleninové (petržlen+zemiaky, hrášok+zemiaky), bulgur, krúpky. Zeleninové rizoto, zapekaný zeleninový nákyp (karfiol, zemiaky, brokolica zaliať mlieko+vajcia), zeleninové fašírky s ovsenými vločkami pečené v rúre. Ako dezerty domáca detská výživa, puding, bublanina s ovocím.

autor
19. jan 2022

@mmmonika vďaka,ta drozdova polievka prosím ta ako urobím?

h2
19. jan 2022

Múčne jedlá bývajú lacné, hoci nie sú práve zdravé, ale ak píšeš, že je to len na prechodné obdobie, tak v pohode. Okrem už spomenutého, môžeš urobiť napríklad posúch z kysnutého cesta, robievam často k hustej strukovinovej polievke. Vtedy ani druhé netreba.

mmmonika
19. jan 2022

Cibuľu upražím na tuku, pridám droždie, strúhanú mrkvu, popražím, soľ, korenie, červená paprika. Zalejem vývarom, vodou. Povarím. Môžeš dorobiť krupicové halušky, alebo vločky.

desore
19. jan 2022

Uz tu bola diskusia v jednej teme. Pani upiekla kura a polku z neho mali 2x obed a 2 x vecera. Este si dali aj duplu. 2 dospeli, 1 skolacka, 1 skolkar. Ju skontaktuj, urcite caruje.

loginexistuje
19. jan 2022

polievky huste jednoznacne a s chlebom aby sa zasytili a do toho vajco parok a pod paradajkova polievka cestoviny s paradajkovou omackou a syr cestoviny s lekvarom a grankom pecene zemiaky v rure a mlieko fazulova polievka so slizami zemiakova kulajda s vajjcom spenat s volskym okom a zemiakmi maso (v akcii) na stave a cestovina

evkano1402
19. jan 2022

Rada varim podla tejto pani, vacsinu jedal ma fakt za par centov
https://varecha.pravda.sk/profil/cesminaz/recepty/

babababka
19. jan 2022

varené mäso,kôprová,chrenová,cibuľová omáčka,rôzne polievky husté,fazuľová,falošný guĺáš,hŕstková apod.,granadír,vajcové halušky,franc.zemiaky,rôzne cestoviny,tvarohové,krupicové,lekvárové slíže

andrejka1974
19. jan 2022

U nás jednoduchá vajíčková polievka so zemiakmi ,pečené kura s opekanymi zemiakmi,alebo ryžou na viacej dní ,alebo cestoviny so zeleninou

floren
19. jan 2022

Keď robím niečo z mletého mäsa, tak urobim Francúzsku polievku. Tam stačí trochu mäsa, trochu zeleniny a cestoviny. Ešte kupujem morcacie krídla, môžeš obrezat mäso a urobiť na stave a kožu a kosti na vývar. Tiež morcacie stehno je cca 2,5€ za kg.

lopka1313
22. jan 2022

Pokial ide o prechodne obdobie, tak by som sla zo zasob, ak teda nejake doma mate... Ale ja som skrecok, ja mam plnu spajzu vzdy 🙂 inak, ked je v akcii cele kura, tak kupim 2 a porcujem do mrazaku. Prsia dam do 3 balickov na kocky, stehna a kridla do 2 balickov (stehna rozdelim kazde na 2 casti - horne a dolne), kosti do 2 balickov. Mam tak maso na 2 vyvary, 2x pecene stehna a kridla napr na kyslej kapuste a 3x sote so zeleninou. Sme dvaja dospeli a vacsinou varim na 2-3 dni a staci nam to. Inak jeden ten balicek s kockami z prs a jeden balik mrazenej zeleniny v akcii za nejakych 60 centov, z toho je paradne maso na stave na par dni (robievam na vine so zmesou korenia na cinu a sojovou omackou)... K tomu ryza (kilo stoji okolo 1 eura, ak natrafis na akciu a vydrzi na vela jedal). Inak je super kupovat podla akcii v oblubenom obchode a podla tych akcii si aj zostavit priblizny jedalnicek, co budem varit... Vela zeleninovych jedal mi pride drahsich ako nieco z 1 kurata alebo bravcoveho v akcii. A maso je super nadstavovat mrazenou zeleninou alebo kyslou kapustou (segedyn) a tym mat viac porcii 🙂 inak uz som robila segedyn aj z morcaciny (na vyske), a neubudlo z nas, dokonca kamarat z vysky na to spomina doteraz ako na najlepsi segedyn, aky kedy jedol :D drzim palce, nech to nie je nadlho a v tomto obdobi si aj osvojite nejake typy a triky na varenie v lepsich obdobiach 🙂

danculka25
24. jan 2022

Ja by som volila huste polievky fazulova,hrachova,kapustova,hrstkova,sosovicova,paradajkova,frankfurtska,na 2 dni,v nej vyvarit a obrat kosti,nech je tam aj maso a k tomu buchty,palacinky,granadir,cestoviny s makom,struhankou,tvarohom.Na vikend/nedelu pecene stehna,rizoto,fasirky,sekana.ranajky a vecere pomazanky rybacia,bryndzova,vajickova,drozdova,zeleninova,maslo +lekvar,maslo+med..
Drzim palec🍀

petus998
24. jan 2022

Fuj mi na strave mi nieje týždeň niečo cez 150e ale určite vajickovu zo zemiakov je lacná nejaký kus naša čo bude aj na dva dni fazuľa na 3 dni z chlebo.

victoriab
24. jan 2022

Pripnem sa, tento mesiac bol/je masaker...

adelkaa159
24. jan 2022

@petus998 napodobne, obdivujem ze toto dakto dokaze ..nechapem ako sa to da

sendy27
24. jan 2022

Rozdelila by som 120 e deleno dajme tomu 30 dni ma mesiac to je 4 e na den a podla toho by som kupovala ked kupis lacnejsie a sa ti zvysi napr 1 e mozes potom uvarit njeco drahsie,hlavne usetris ked doma spravis parene buchty, palacinky atd

autor
24. jan 2022

@adelkaa159 už asi 4ty krát sme v karanténe a príjem nijako nenahradis.Plus nám parádne navýšili energie.Muz vie zarobiť,ale výsledok nie je hneď.Takze tento mesiac fuj,musím to nejak lepit

dupinka
24. jan 2022

Ja by som sa zamerala na strukoviny - cícerová polievka s červenou šošovicou, zeleninová s červenou šošovicou, hrašková, zeleninové krémové, prípadne prívarky, grilovaný encian, rizoto..Aktuálne je všade v akcii bravčové mäso, za 3-4€ máš kilo karé, to sa dá 1xtýždenne aj mäso.Urobíš segedínsky, a máte na 2 dni. Ja osobne tiež viac mäsa nejem a to máme vyšší rozpočet na stravu. A hlavne - nerieš večeue formou studenej večere, šunka, syr a pečivo v konečnom dôsledku vyjde viac ako napríklad špenátová polievka či palacinky.