Ahojte. Prosím vás, vedel by mi dať niekto overený recept na nadýchané piškótové cesto na plech? Mne sa vždy podarí také tuhé. Akože zjesť sa dá ale chcela by som vláčnejšie. Miešam zvlášť žĺtka a potom primiešam múku a sneh a aj tak je po upečení tuhé. Ani prášok do pečiva ho nenadvihne. Robím z 5 vajec. Napr.svokre sa vždy vydarí. Neviem či to nemôže byť aj rúrou, že sa vždy take hutné upečie. Rúru počas pečenia neotváram. Neviem kde robím chybu.
@elizabet173 Robím rovnako ako elizabet173. S vodou je piškóta vláčnejšia, teplotu pri mojej rúre dávam na 170.
@elizabet173 ďakujem, vyskúšam to takto. Uvidíme 😁
@callisia
Mne poradila @demografka tento recept a je skvely, lahky, nadychany rovnomerny korpus.
Potrebujeme:
250 g hladkej múky
240 g práškového cukru (rozdeliť na 2 časti)
1 prášok do pečiva
4 vajíčka
150 ml oleja
100 ml horúcej vody
kakao na zafarbenie cesta ak chces farebny
Postup:
Vajka vyberam z chladu skor, nech maju izbovu teplotu. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu. Do takto vyšľahanej hmoty zľahka vmiešame varechou sneh z bielkov. Vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme 45-50 min na korpus v torotovej forme, ale na plechu to bude asi kratsie.
Raz som si kúpila knihu na mucniky, a robim len podla toho piskotu, vzdy je vlacna,nadychana ,vyskočí .
Na kazde vajce cca M, 30g pol.muky, 30g cukor, pri 5vajec - 150g muky, detto cukru, a cca pol balicka kypriaceho. Vsetko sypke preosiate.Sneh z bielok primiesavat opatrne na striedačku s mukou zmiesanou s kypriacim. Na koniec ide vzdy sneh. Niekto odporuca na vlacnejsiu piskotu pridat kukuricny skrob.
Toto je taky jednoduchy zakladny recept, skusala som aj ine, s olejom, s vodou atd ale vzdy som sa vratila k tomuto.
Ahojte. Akú múku dávate do piškóty? Keď je písané hladká tak to je special 00 alebo zelená čo používam na chleba. Ja som z toho jeleň 🙈😂
ja pečiem veľa a vždy nadstavovaný piškotový korpus
https://tortyodmamy.sme.sk/content/nastavovany-...