Pesto a jeho použitie

meggie.sk
10. apr 2013

Žienky idem si po rozumy. Všade počúvam, že pesto sem, pesto tam ale nepýtala som sa nikoho na to aby som nevyzerala ako pako, že neviem čo to je. Ale pravda je, že neviem, tak vám to radšej napíšem, sná´d ma neukrižujete. Prosím vás na čo sa to používa? Ďakujem

bets
10. apr 2013

ja si robievam bazalkove pesto - bazalka, parmazan, cesnak, sol, olivovy olej - vsetko spolu zmixovat. mali by tam ist este piniove oriesky, ktore zatial neviem kupit, tak tam davam nahradu, trochu slnecnicovych semienok (nasla som tipy na nete a celkom mi to do toho sedi)
pesta sa daju aj kupit, rozne druhy, nielen bazalkove
a pouzivam to hlavne na cestoviny. ked potrebujem rychlu veceru, uvarim cestoviny, kazdy si da trochu pesta a struhany parmazan, ci syr, podla chuti.
ale vyuzivam to aj na potretie bagiet zapecenych v rure, ci na potretie encianu, tiez zapeceneho a pod. pripadne aj do marinady pre maso...

franica
10. apr 2013

@meggie.sk kolegyňa predo mnou už odpoveď asi úplne vyčerpala 🙂 Je to výborné ochucovadlo- my máme radi tiež to zelené bazalkové pesto. Hlavne na cestoviny- iba tak so syrom, kečupom, prípadne šunkou, ale jedáva sa to aj ako príloha napr. pestové špagety. My sme si ho tiež obľúbili do sendvičov a nielen tých zapekaných, ale normálne natrieť na maslo na chlebík či rožok miesto napr. horčice. Výborne ladí s paradajkami a mozzarelou 😵 A ešte zvyknem robiť takú rýchlovku, že opečiem trebárs kuracie prsia iba osolené na oleji a poobraciam to v peste a podávam so zemiakmi.

Tie domácky vyrobené pestá sú super, ale nevydržia dlho a už sa dajú kúpiť výborné aj v obchodoch..my kupujeme tú z Lidl- je za najlepšiu cenu a nevidím rozdiel medzi tým a ostatnými značkovými 🙂

alami
10. apr 2013

Ja kupujem Red Pesto v tescu a používam ho ako paradajkový základ na pizzu.

zuzka38
10. apr 2013

@meggie.sk ja ho pouzivam najcastejsie na cestoviny, nielen to bazalkove ale aj paradajkove, len tan spagety a pesto a potom uz len parmezan, mnaaaam, mohla by som to jest kazdy den... 😉

meggie.sk
autor
10. apr 2013

@bets
@franica
@alami
@zuzka38
Kočky ďakujem, ja som myslela, že ak to na niečo dám, musím to ešte nejako upraviť. Ono v obchode som to videla aj na to pozerám ke´d idem okolo ale nikdy som to neštudovala. Ale pravda je, že si chcem teraz urobiť také z medvedieho cesnaku, na tie bagety to musí byť bomba, na zaopekance, to my môžeme, ale musím si urobiť také čo neobsahuje ,liečnu bielkovinu 😢
Ešte raz veľká vďaka 😵

honey10
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
drobec89
30. aug 2013

ahoj môžeš si ho pripraviť doma a použiť napríklad do cestovín
http://najrecept.sk/2013/08/domace-rezance-s-ba...
http://najrecept.sk/2013/08/cestoviny-s-avokado...