Super ľahký recept na chlieb

henka123123
5. apr 2022

Ahojte zienky..poradte mi nejaky super lahky recept na chleba..chceli by sme si urobit domaci

suzitok
5. apr 2022

Ahoj, skusila som strasne vela receptov, najviac s ami osvedcil tento, inak uz ani nerobim
https://bonvivani.sk/recepty/hrncekovy-chlieb-p...

nelca84
5. apr 2022

@henka123123 my máme radi zemiakový, ja robím tento:
Suroviny:
• 300 ml voda
• 1 kocka droždia (alebo 2 PL sušeného)
• 1 PL cukru
• 1 PL soľ
• 1 PL rasca mletá
• 1 PL ocot
• 2 PL olej
• 200 g múka ražná celozrnná (alebo špaldová)
• 400 g múka hladká pšeničná
• 250 g zemiaky varené v šupke

1. Vychladnuté, očistené zemiaky nastrúhame na jemno. Pridáme vlažnú vodu, droždie, cukor, ocot a olej. Primiešame aj múku so soľou a rascou a rukami, prípadne robotom vypracujeme kompaktné cesto, ktoré necháme asi pol hodinu kysnúť.
2. Cesto vyklopíme na pomúčenú podložku. Cesto povyťahujeme odspodu nahor. Preložíme ho a vytvarujeme guľu. Guľu otočíme spojom dole. Potom už len boky zagúľame do tvaru. Necháme kysnúť na ďalšiu pol hodinu. Medzitým si vyhrejeme rúru na 250 stupňov.
3. Vykysnuté cesto potrieme dobre vodou a dáme piecť. 15 minút na 250 stupňoch, potom rúru otvoríme, znovu chlieb postriekame, teplotu znížime na 180 stupňov a dopekáme ešte pol hodiny. Dobre upečený je vtedy, keď po zaklopaní na jeho spodnú stranu počujeme dutý, jasný zvuk. Tento chlieb sa musí prepiecť dôkladne, aby nebol vnútri surový, tak sa nenecháme oklamať hnedou kôrkou. Po upečení chlebík vyberieme, preložíme na mriežku, horúci ešte raz postriekame vodou a necháme dobre vychladnúť.

evica17
5. apr 2022

@henka123123 skus irsky chlieb

76california
5. apr 2022

IRSKY CHLIEB - aj za mna, odporucam:
400g muka
1 velky biely jogurt
1 čajova lyzicka soli
1 čajova lyzicka sody bikarbony
1dl vody

zmiesat a hned dat upiect vo forme "srnci chrbat" na 180 stupnoch cca 30 - 45minut

suzitok
5. apr 2022

@76california Aku muku davas?..dakujem za odpoved

76california
5. apr 2022

spaldova hladka, ale skusala som aj bezlepkovu...a inak ked tam pridas lyzicu cukru a hrozienka, tak mas vybornu vianocku....

henka123123
autor
5. apr 2022

@76california toto vyxera jednoducho a moxem dat obycajnu muku? Ci musi byt chlebova?

henka123123
autor
5. apr 2022

@76california a ked nemam formu mozem fat janske sklo?

ichbinich
5. apr 2022

"No-knead bread", len to treba planovat, kedze sa nemiesi, ale cesto stoji niekolko hodin: https://www.gimmesomeoven.com/no-knead-bread/
Netreba liatinovu formu, sklenena Jenska misa funguje tiez.

Podobny je aj "man bread" (ten som este neskusala).

76california
5. apr 2022

@henka123123 obycajnu muku mozes, akukolvek formu pekaca, ale podla velkosti, toto je cca 500g chlebik resp.vianocka, experimentuj 🌝, aj semiacka si davaj podla chuti ake chces...

76california
5. apr 2022

@henka123123 este k peceniu - tych 45min je, samozrejme, orientacne...podla formy, podla rury...niekedy treba aj hodinku piect 🙃

vorkola
5. apr 2022

@henka123123 jej, na tento recept som cakala

sonalove
5. apr 2022

.

lavender273
5. apr 2022

@suzitok velmi hlupa otazka, hrncek = 200ml/g alebo 220 alebo 250? 🙊

lavender273
5. apr 2022

Ok uz som som nasla na internetoch 😁

suzitok
6. apr 2022

@lavender273 je to tam napísané - 250ml 🙂

malinoismum
6. apr 2022

Mne ostal naveky odložený rcp od @katarinaba 🤍☝🏼

dada7701
6. apr 2022

@malinoismum neskúšali ste aj inú múku okrem hladkej ? Dik

malinoismum
6. apr 2022

@dada7701 Nie. Ale chystám sa 🤭😊

lavender273
6. apr 2022

@suzitok ups 🙊

suzitok
6. apr 2022

@lavender273 to je v pohode 🙂