Aké sú odvody pre maximálny vymeriavací základ pre výpočet materskej?

8. máj 2022

Ahojte,potrebovala by som vedieť aké sú odvody pre maximálny vymeriavací základ pre výpočet materskej. Chcela by som si dobrovoľne platiť odvody. Som zamestnaná u zamestnávateľa od roku 2017a od tohto mesiaca mi zvýšili mzdu na 1000e v hrubom. Aká výška odvodov to bude? Neviem sa nikde dočítať 🙂 a podmienka je že musím zaplatiť za 3mesiace a to stačí? Ďakujem za odpoveď.

abby11
8. máj 2022

Moja súbeh poistení už dávno nie je možný. Takže jedine výpoveď a nové zamestnanie s maximálnym vymeriavacím základom na minimálne na 90 dní bez PN aOČR. O tomto tu nájdeš príspevkov neúrekom.

https://www.podnikajte.sk/socialne-a-zdravotne-...

andula1988
8. máj 2022

Nato aby bola materska ratana z noveho vymeriavacieho zakladu tak jedine nove zamestnanie na min. 90 dni bez pn a oct…. Dnp jedine ak si nezamestnana
Ak si navysis u povodneho zamestnavatela tak sa ti materska rata z predchadzajuceho roka

petamich
8. máj 2022

asi si pleties zopar veci - aby sa ti materska pocitala z vyssieho zakladu, je potrebne nove zamestnanie na minimalne 90 dni bez PN a OCR, v opacnom pripade ak by si sla na matersku napr. tento rok, tak sa ti bude pocitat z vymeriavacieho zakladu za rok 2021 a ak buduci rok a budes este u tohto zamestnavatela, tak z roku 2022 (cize bude vyssia, kedze ti zvysili plat ale nestaci mat vyssi plat na papieri tri mesiace)

DNP si ako zamestnana platit nemozes a subeh poisteni nie je mozny

autor
8. máj 2022

@andula1988
@abby11 žienky ďakujem....a keď popri zamestnaní mám otvorenú aj živnosť za ktorú neplatim sociálne odvody....pretože mi nevyjdú z príjmu ....môžem na základe živnosti uhradiť maximálne odvody aby sa mi to rátalo? Vôbec sa nevyznám do toho 🙂

zalka
8. máj 2022

nie súbeh dobrovolné a povinné poistenie je zakázaný.
A zo živnosti by si platila dobrovolné odvody a to nemôžeš.