Príspevok na jasle

oliverolivia
5. sep 2016

Dobry den,pisem sem lebo sa vobec nevyznam a neviem ako postupovat, hadam mi bude vediet niekdo poradit.

Ide o to ze mam 3r syna ktoreho mi zobrali do skolky,ale mam aj dceru 1a pol r,som slobodna matka a chcela by som sa zamestnat.
Od statu mi chodi na oboch do kopy 250 e.pocula som ze stat prispieva na jasle,ak ma matka pracu.
Mam moznost ist do prace ktora je aktualna len nemam kde dat dceru.
Neviem ci mam dat na jasle to co mi chodi a budem mat len vyplatu alebo je moznost ze mi stat pomoze,a ked prispeju ci mi zostane aj to co mi chodi alebo mi to zrusia.Ako postupovat a co potrebujem,a kolko vie stat pomoct.urady papierovanie a taketo vybavovacky je moja smrt vobec sa do toho nerozumiem.dakujem za kazdu odpoved.

inulienka11
5. sep 2016

Ahoj.ked das dieta do troch rokov do sukromnych jasli mas narok od statu myslim prispevok do 280eur ale rd nebudes poberat.

oliverolivia
autor
5. sep 2016

Takze to ako keby som ja zaplatila s rd,to je to iste

inulienka11
5. sep 2016

Teraz dostavas 203 eur a prispevok by bol asi 280 eur.neviem presne.

oliverolivia
autor
5. sep 2016

@inulienka11
Dostavam 250e

inulienka11
5. sep 2016

Ale to mas aj s rodinnymi.takto dostanes 280+47 rodinne pridavky

alenah31
6. sep 2016

@inulienka11 nedostane automaticky 280€. Tá suma 280€ je max. výška štát. príspevku na starostlivosť. Ona dostane len toľko koľko za jasle reálne zaplatí. Napr. ak bude za súkr. jasle platiť len 100€ to musí zdokladovať a štát je preplatí len 100€. Preto si veľa maminiek radšej nechá rod. príspevok a nevybavuje príspevok na jasle. To sa oplatí len v prípade, že jasle vychádzajú viac ako je rod. príspevok...čiže ak jasle budú vychádzať viac ako tých 203€ treba zrušiť rod. príspevok a požiadať o príspevok na jasle. @oliverolivia oboje sa poberať nedá.

majinka273
6. sep 2016

ja som to vybavovala pred mesiacom - je potrebne ist na Urad prace a poziadat o zrusenie rodicovskeho prispevku a zaziadat o prispevok na starostlivost o dieta - ten stat poskytuje do vysky max 280 eur, realne, kolko zaplatite za jasle, nic viac, nic menej, z jasli Vam treba zmluvu s presnou sumou zdokladovat na Urade prace + pracovnu zmluvu podpisanu, ze nastupujete do prace a od kedy. Plus daju Vam este papier na samostatne potvrdenie do jasli, kde Vam priamo jasle daju peciatku, ze dieta navstevuje jasle, to treba dodatocne doniest na Urad prace. Ako uz pisala @alenah31 ak Vam jasle vychadzaju menej ako rodicovsky, oplati sa Vam ponechat si rodicovsky + budete mat vyplatu, ale napr. co som ja nahanala jasle, nenasla som v nasom meste lacnejsie ako 230 eur... prajem vela stastia pri vybavovani a skore zabehnutie, viem, co to je, ak rodina prechadza zmenami a naraz... 🙂