Ako sa postaviť na vlastné nohy?

23. sep 2022

Zdravim, sú tu nejaké slobodne mamičky? Ako ste sa dokázali postaviť na vlastne nohy? Nájsť si nájom, pracu, ako ste to zvládali popri deťoch? Ja som momentalne v situacii, kedy by som chcela riesit vlastný nájom ale neviem si to predstavit. Zatiaľ som so synom u rodicov, kde ma aj skolku. Pracu si hľadám, doteraz som nepracovala, tým pádom úspory žiadne. Ceny nájmu sú tu 500€. Je to vobec reálne, ak si nájdem pracu že budem stíhať aj dieťa aj pracu a vystačíme si v tejto dobe?

kaktusik007
23. sep 2022

v prvom rade hladaj pracu, setri... a byvanie chapem ze chces byt samostatna, avsak ono to hned nejde - vsetko chce svoj cas.... ja som zacala najskor brigadovat, o deti sa mi staral otec... (moj otec, nie otec mojich deti). Potom praca na TPP... a odvtedy sa nam vyrazne zlepsilo 🙂
ale teda ja som byvala sama s detmi stale vo vlastnom byte.... a samozrejme ze aj to treba riesit, avsak najskor musis mat pracu a potom uvidis, ako na tom budes s usporami, ake budu ceny bytov v tvojom okoli a aj kolko budes zarabat.... a ci je vobec realne to dat -- lebo teda u nas skolka bohvieako otvorena nebola.

deti95060810
23. sep 2022

poznám... dlho som bývala u rodičov... ale malo to aj svoje výhody... úspory, pomoc s dieťaťom, vyriešené prázdniny, OČR, návšteva lekára, odprevadenie do školy....
Po čase som mala všetko... aj vlastné bývanie. chce to len čas..

lujza123
24. sep 2022

Prenajala som si izbu v zdielanom byte. Neskôr som si prenajala dom a nasla spolubývajúcu.

Prácu som mala už pred tehotenstvom tak som sa mala kam vrátiť, ale po roku som musela dat výpoveď. Dcera už mala tri roky, prestala som dostávať rodicak (respektíve v tej dobe štát preplácal súkromnú škôlku a bola to trochu vyššia suma ako rodicak) ale neprijali mi ju do statnej škôlky a na súkromnú som ako samozivitelja bez výživného nemala peniaze
Našťastie som využila pol ročnú podporu, rôzne brigády po víkendoch, začala som kseftovat zo starožitnostami a snažila sa to nejako prežiť.

Keď mala 4 vzali ju do škôlky, ja som si našla vzťah začali sme bývať spolu, v pôvodnej práci sa uvoľnilo miesto na inej, ale lepšie platenej pozícii a môj život sa v podstate vrátil do normálu.

Ak ti môžem poradiť, ak chceš prežiť pri hľadaní práce si nepíš matersku do životopisu a dieťa nespomínaj ani pri hľadaní podnajmu.
Slobodná matka je postrach všetkých zamestnávateľov aj prenajímateľov bytov a na 99% tvoj životopis konci v smetnom kosi.