Ako sa postaviť na nohy?

konvalinka146
27. dec 2021

Ako sa postaviť na nohy a nájsť silu, keď nás so 6m bábom a psom vyhodil zo spoločného bytu na Vianoce v smske môj muž a nezaujíma sa o nikoho z nás ?

pribinak
27. dec 2021

@konvalinka146 nájdi si psychologickú, psychoterpeutku. Daj si návrh na výživné pre seba a dieťa. Začni riešiť byt.

nikyball
27. dec 2021

@konvalinka146 so spoločného vás nemôže len tak vyhodit. Tlač naňho nech sa čím skôr finančne vyrovnate plus alimenty.

tarvika
27. dec 2021

zo spolocneho bytu ta nema pravo vyhodit, nieto este s dietatom. trvala by som na tom, nech odide on. Ak byt nie je spolocny, ale pisany na neho, tak potom ano, problem. CO najrychlejsie podat navrhj na sud na zverenie dietata do starostlivosti, vyzivne na teba i dieta, ziadaj aj predbezne opatrenie. ak mas kde ist super, ak nie dufam ze mas aspon nejake peniaze a mozes si prenajat aspon garsonku. posledna moznost je krizove centrum.

pieksamaki
27. dec 2021

@konvalinka146 najdi krizove centrum pre zeny s detmi v okoli...poradia

elizabet173
27. dec 2021

@konvalinka146 ste manželia, zo spoločného bytu ťa vyhodiť nemôže, prečo si nevolala políciu? Viem, že by ho to vytočilo, ale ukázala by si mu, že nie je pán sveta a vesmíru a že existujú aj nejaké zákony.

ovaaa
27. dec 2021

Presne tak ako píšu, ak ste manželia a je to váš spoločný byt tak ťa vyhodiť nemôže, treba volať políciu.Ak je byt jeho, ktorý je nadobudnutý pred manželstvom tak vyhodiť ťa môže, je to jeho svedomie. Každopádne išla by som k rodine, zabezpečila si ako tak bývanie, pomocnú ruku. Ak nemáš kde, oslovila by som sociálku, majú záchranné miesta a riešila rozvod a výživné. S takým človekom by som už v žiadnom prípade nebola.

mondolina
27. dec 2021

@konvalinka146
vyhodil v sms ? reálne si aj odišla?

pandorra
27. dec 2021

@konvalinka146 ak byt nebol ním nadobudnutý pred manželstvom, ale je vo Vašom spoločnom vlastníctve, je potrebné volať políciu. Nech odíde z bytu on a nie ty s malinkým bábätkom.

konvalinka146
autor
27. dec 2021

@pandorra byt je spolocny len je refinancovany z domu svokrovcov ale obaja sme majitelia

pandorra
27. dec 2021

@konvalinka146 tak potom volajte políciu, ako Vám písali baby. Ešte ani z nájmu Vás nemôžu len tak vyhodiť s malým dieťaťom a nie to z vlastného bytu.

0silvia0
27. dec 2021

@konvalinka146 a kam si isla? Kde si teraz?

elizabet173
27. dec 2021

@konvalinka146 prečo si mu na tú SMS neodpísala, že byt je tak jeho ako tvoj, na LV ste obaja a ideš kontaktovať políciu a právnika?

ivkazba
27. dec 2021

@konvalinka146 byt nie je refinancovaný z domu svokrovcov, dom svokrovcov je len použitý ako zábezpeka. Na vlastníctvo tvojho a mužovho domu to nemá nič spoločné. Nedáva to mužovi žiadny vyšší nárok na nehnuteľnosť. A pozor, čím viac budeš mužovi ukazovať, že ustupuješ a bojíš sa ho a sklápaš uši, tým viac bude na koni. Ale ako som ti písala už v 2 ďalších príspevkoch, rieš to s právnikom. Chápem, že si v náročnej a nezávideniahodnej situácii, ale zakladať ďalšie a ďalšie témy na koňovi ti nijako nepomôže. Pomôže ti čím skôr to riešiť s advokátom.

acrobaleno
27. dec 2021

@konvalinka146 Toto je už tretia téma od teba. Keď nevieš zohnať na rýchlo právnika, tak aj tu na MK sú právne skupiny, neriaď sa všetkým, čo ti tu kto napíše.

lienka.7
27. dec 2021

@konvalinka146 uz sme ti písali ze pravnik urcite. Byt je rovnako aj tvoj. Keď ta teda vyhodil, kde máš veci? Aj osobne... plus nejaké cennosti? Aby si to este dakedy videla... s LV v ruke zavolať políciu a ísť naspäť do bytu.

tenerifka
27. dec 2021

Zeny, treba jej poslat cez ss meno a telefon na pravnika, ona si pravdepodobne nebude schopna sama nejskeho najst

tenerifka
27. dec 2021

@konvalinka146 vyhodil zo spolocneho bytu? A ty si odisla so zvesenym chvostom? Ci? A vies, preco to urobil? Za a, nezrely chlap. Za b, vie, ze si to pri tebe moze dovolit, lebo nic nepodniknes. Ak by mala jeho zena sebauctu a schopnost stat si za svojimi pravami, ani by ten posuk nepipol. Takze ti zostava ten pravnik, ktory to za teba vyriesi, aby si neskoncila sholou ritou na ulici

danica2711
28. dec 2021

@konvalinka146 on ti poslal sms a ty si zbalila dieťa a psa a odišla si?! No prepáč, ale takú hlúposť som ešte nepočula

ckatka
30. dec 2021

Nemá na to právo. Bodka.
Druhá vec, ženy, je, že ak je chlap debil, nie je pre ňu bezpečné tam zostať. To musí ona vedieť.
O takých tragédiach sa už písalo. Ze žena volala políciu, ze sa cíti ohrozená, ze sa jej muž vyhráža, ze sa bojí....policajti povedali, že kým sa nič nestalo, nie je to ich vec.
A potom ju našli mŕtvu, lebo chlap ju zabil v amoku ze volala naňho políciu.
Takže opatrne a radšej niekoho zavolať k sebe,keď sa cítim v nebezpečenstve. Otca napríklad alebo brata, kamoša. Ideálne so zbrojakom...
Keď sa jedná o 6m dieťa, v zime, okamžite to treba riešiť. Ak nie je byť bezpečný, poprosiť rodinu.

tatisna
30. dec 2021

@ckatka tiež si myslím že ak niekto vyhadzuje malé bábo z bytu, hoc aj v sms,nebude úplne v poriadku a treba počítať so všeličim...