Dilema - nasťahovať sa či nie? Poraďte!

dararap
24. jún 2011

dakujem vsetkym mamickam, ktore maju trpezlivost si toto precitat cele 😀 mam synceka samuela ma 2 roky, pred pol rokom po neustalych a upornych cirkusoch a klamstvach nas "ocinko" opustil a odisiel za svojou rodinou do nemecka, ktora mu tam zije uspesne uz asi 6. rok....predtym sme vsak tiez velmi normalne nefungovali, vzhladom na to, ze pracoval v irsku, chodil domov ako to byva zvykom 2x do roka, maly v podstate ani nevie ze kto je to a ze co je otec..okrem toho ze sa natahujeme vyse mesiaca za vyzivne, sa mi naskytol "problemik" spoznala som niekoho, koho sice som poznala dlhsie ale nikdy nie blizsie, az nakoniec sa to vykuklilo do pekneho vztahu 🙂 samko sa vzdy tesi ked pride priatel k nam, vychadza s nim velmi dobre a pekne a dovolim si povedat ze aj moja mama vravi, ze dokonca lepsie ako s otcom...je toho nazoru ze nie je otec ten, kto spravi, ale ten kto vychova 🙂 sme spolu treti mesiac, ale mam pocit, ze sme spolu vecnost, stara sa o nas a na rozdiel od "ocinka" sa stavia k problemom zodpovedne, hoci by vobec nemusel, nakolko samko nie jeho syn, berie ho za svojho, aj v spolocnosti si ho priznava ako svoje dietatko 🙂 vzhladom na to, ze som ostala pred polrok "sama" som sa rozhodla predat pekny 3izbovy bytik, nakolko z materskej a buduceho vyzivneho by som tazko zvladla vsetko platit, uz teraz to tazko zvladam a uspory sa minaju, zatial priatel travi s nami kazdy den, len prejdem uz teda k otazke, tvrdi, ze ked sa nam podari predat byt aby sme nekupovali jednoizbak, co som mala povodne v umysle, ale aby sme sa nastahovali na dedinu k nim, tzn, k nemu a jeho rodicom, co ovsem sa mi pri myslienke na to stavaju vlasy dupkom, on vsak dokaze mat na vsetko dostatocny argument, tak ani neviem teda uz povedat, ci chcem alebo nie. na to, ze nebudeme mat sukromie apeluje tym, ze maju velky dom (co aj maju) ze by bolo cele poschodie pre nas, tzn. 5 izieb a kupelka, apelovala som hned aj na kuchynu, tvrdi ze by koli tomu ju urobil aj pre mna tam hore, ze za byvanie by som nemusela davat ani cent, ze by som tym padom mala matersku teda rodicovsky prispevok len pre seba a maleho a ze casom aj tak chce postavit dom, v ktorom by sme spolu byvali a len " zatial" by sme tam byvali....par dni sme tam boli aj prespavali, maly je v pohode, zvykol si hned, len so mnou je to horsie, pride mi to tam vsetko strasne cudzie a tazko si zvykam na nove veci a citim sa tak trapne, neviem ako to spravne vysvetlit, tak zatial vravim nie, co sa ovsem nepaci ani jeho rodicom...co mam teda robit? ist? neist? vzdy som chcela byvat v dome a na dedine, aj ked by sme mali na poschodi v podstate "vlastny byt" vzdy ma nieco brzdi a sama neviem co ☹

bosoriak
24. jún 2011

@dararap Po troch mesiacoch je to podla mna strasne skoro. Ver svojej intuicii a ked sa tam necitis prirodzene, este by som sa tam urcite nestahovala.
Urcite by som kupila radsej jednoizbovy byt, pekne napisany na mna samotnu. Je dolezite mat istotu, ze mas kam ist ak by nahodou aj tento vztah nevysiel. Akekolvek peniaze co budes davat do "spolocneho" poistit najlepsie svadbou, resp. spoluvlastnictvom. A to su prilis vazne zavazky na trojmesacny vztah podla mna.
Nemate sa kam ponahlat, este mate vela co na sebe spoznat, ci si vyhovujete navzajom. Nechcem, aby to vyznelo tak, ze on je daky podvodnik a ty zalubena zaba. Len proste radim viac opatrnosti aj vzhladom na predchadzajuce skusenosti.
Drzim palce, aby vam to vyslo.

janka0007
24. jún 2011

@dararap ahoj,no moja sestra bola na tom rovnako,ked mal jej syn 3 roky nasla si priatela nastahovala sa k nim do rodinneho domu,v tom obdobi sme vsetci surodenci dedili po otcovi a ona si byt nekupila my vsetci ostatni ano,aj ked len garsonku,po par rokoch asi tak 3-4,zavcal dost pit a sestra nemala kam ist,chvilu to s nim trpela,peniaze sa minuli velmi rychlo,teraz byva s mamou,nechcem porovnavat samozrejme tvojho priatela s tymto sestrinym byvalym,ale podla mna nic nepokazis,ked ten byt kupis a das tam zatial podnajomnika,a u svokrovcov teda mozno buducich si zvyknes,aj mne to chvilu trvalo.

aero
24. jún 2011

@dararap -podľa toho čo píšeš , si určite ešte mladučká - však ??
keby si to urobila tak , ako to chce tvoj terajší priateľ - bola by to veľká chyba !!!!
najprv by som ti odporúčala doriešiť predchádzajúci vzťah a to podľa všetkého tak , že sa s ním pravdepodobne rozídeš navždy a samozrejme treba určiť platenie výživného na Samka.
s novým priateľlom by som sa vôbec neponáhľala a už vôbec nie ísť k ním bývať ......
hlúposť moja ..... že nebudeš platiť nič a že si budeš odkladať - pýtam sa dokedy ?????
peniaze za byt premárnite a pokiaľ budú peniaze - budeš aj "dobrá" a potom budeš biť hlavu o múr .....
radšej daj byt do podnájnu a máš istotu ..... a chod k ním bývať bez toho aby si predala byt , uvidíš , ako rýchlo sa zmenia vaše vzťahy , hned budeš musieť platiť za všetko - to mi ver !
doba je veľmi ťažká , musíš na dané okolnosti pozerať triezvo..... nikto ti neberie tvoju lásku , práve naopak - užívaj si , miluj , len už máš dieťa a si zodpovedná aj za jeho šťastie a život
a ešte : never tomu , žeby si mala súkromie , keby celé poschodie by bolo vaše ......

prajem Ti , aby si sa rozhodla správne 😉
ja by som nešla ...

pralinka25
24. jún 2011

tiez by som si nechala vlastny byt v zalohe a ked uz by som sla k nim tak by som ho prenajimala. je to vyhodnejsie aj financne a mas zalohu keby to nevyslo. baby ti tu dobre radia 😉

aduskatt
24. jún 2011

@dararap sama si si odpovedala ..vlasy ti stavaju dupkom....tak na co to silit?

teddynko
24. jún 2011

Prosím ťa, len neurob tú chybu, že predáš svoj vlastný byt a pôjdeš k cudzím.. po trojmesačnej známosti..mať v dnešnej dobe vlastnú strechu nad hlavou je pre mnohých len veľký sen.. určite si ho nechaj, ak aj pôjdeš k jeho rodičom, daj ho do prenájmu a tým pádom si byt zarobí na seba.. a ten "vlastný byt" u svokrovcov NIKDY nebude váš vlastný... a nenechaj si do toho rozprávať ani tvojmu priateľovi.. je to tvoje vlastníctvo, robíš si s ním, čo ty chceš.. a už vôbec nepozeraj na mienku jeho rodičov.. láska je jedna vec....

bambi2
24. jún 2011

@dararap nebolo by lepsie dat ho radsej do podnajmu?? predsa len treba mat zadne dvierka, keby nieco 😉 takto ti ostane byt a mozno aj nieco navyse kazdy mesiac... ja by som v kazdom pripade este pockala... ved kto vie, co prinese buducnost...

sisaha
24. jún 2011

rovnako ako aj ostatne baby ti radia aj ja by som sa rozhodne po 3 mesiacoch vzťahu nestahovala k priatelovym rodicom, aj ked tam budete mat cele poschodie. Ste spolu príliš krátko nato, aby si poznala celu jeho povahu, hoci si teraz rozumiete. Vzdy sa u nich budes citit cudzo. Nedajboh pride k nejakemu konfliktu a budes mat na ociach vyhodene, ze si tam na navsteve. Mysli aj na to, ci tvoj priatel nechce potom tvoje peniaze z predaja pouzit na stavbu "vasho" rodinneho domu. V dnesnej dobe mat vlastny byt je obrovska vyhoda. Je to tvoje, nikto ti to nevezme a v pripade problemov si ty tá, ktorá vystahuje nepohodlneho najomnika. Co sa tyka tvojho bytu, naozaj nie je ina moznost nez ho predat? neda sa prenajat znamym? Mas 2 rocne dieta, o rok pojdes do prace, ten rok by sa dal nejako vykryt s platbami. Ak by si si aj kupila 1 izbovy, po case ti bude maly a opäť budes hladat moznosti ako prist k vacsiemu.

usiko
25. jún 2011

Urcite nepredavaj svoj byt!!! a dufam tiez ze uiz sa tak nestalo....byt si nechaj a ak chcete, tak sa nastahujte do vasho bytu....uz ta jeden muz opustil, a moze sa to stat aj druhykrat...akurat ze teraz nmas kde byvta a po druhykrat by si uz ani to nemala.....lebo ak je taky dobry v argumentovani tak by ta presvedcil, aby si peniaze za byt investovala do jeho rodicovskeho domu, napriklad na vasu samozstatnu pristavbu a to bez toho, aby si bola na liste vlastnictva uvedena ako spolumajitelka.....ja viem, ze si zalubena, ale vsetko sa raz moze skoncit.....takze svoj majetok si chran ako oko v hlave.......ak vas lubi, tak sa prestahuje k vam do bytu.......ak si uz nahodou byt predala, tak peniaze uloz na ucet a hlavne neinvestuj do cudzieho majetku, ale len do svojho!

Ja som s priatelom 6 rokov. Stale mam svoj byt v mieste svojho bydliska, a byvame u neho, teraz rekonstruujeme dom, ktory kupil on, este ked sme sa len spoznali....a ja don neinvestujem, ale kupim len hnutelne veci ako kuchynu, nabytok a tak....je to pochopitelne, nemame 20 rokov, ale ja 33, on 39, a vieme ze vo vztahoch sa deje kadeco..on s tym suhlasil, takze je to oki a kazdy tym padom mame svoje...keby nieco, tak mame kam ist....mozno bude niekto namietat, ze co to je za lasku......nech namieta....mame okolo seba dost rozvodov, takze ja nepotrebujem tahanice o majetok a hlavne dokazovanie, ze co je moje a co je jeho...a hlavne, zadne vratka su na istotu.....

usiko
25. jún 2011

...a dalsia vec je: ku SVOKROVCOM???????? tak to ja by som sa musela s konom zrazit, mat taku vymozenost a stastie, ze mam vlastny byt a sa nastahovat k svokrovcom....ani keby boli zo zlata...... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

tea333
25. jún 2011

@dararap neurob zakladnu chybu a nepredavaj byt, pretoze takych tu uz bolo.Predas byt a nech sa udeje cokolvek zle, budes musiet ostat s priatelom, pretoze nebudes mat kam ist.
radsej ho prenajmi a budes mat peniazky navyse, a potom sa kludne prestahuj k priatelovi 😉
3 MESIACE SU SAKRA MALO na to, aby si niekoho spoznala.uz si sa raz popalila 😉

viera27
25. jún 2011

presne ako vsetky baby pisu predo mnou, urcite nepredavat. A ved naco aj? Vsak ho prenajmes, zarobi si sam na seba a u "svokrovcov" predsa nemusis platit nic (ako ti tvrdia), tak naco by ti boli peniaze z predaja 😀 ?
Nejde o teba, ide o tvoje dieta. To sa musi mat kam vratit aj keby neviem co sa dialo.
A ked sa ti zda 3izbak prilis velky, tak OK. Predaj, ale kup hned 1izbak a ten prenajmi. Hlavne aby si sa mala ty a hlavne tvoje dieta vzdy kde vratit.
A po 3 mesiacoch ist s niekym byvat. Fuuuha, ina loteria aj pre cloveka bez dietata, nieto este s nim.

zuzanakarolinka
25. jún 2011

presne ako ti píšu baby vyššie, nepredávaj, ale ak musíš, tak napr. kúp menší, ak sa ti to oplatí, ale k nim neodchádzaj, aj ja som tak bola, iba sme spolu žili, dalo sa, ale časom, sa to začalo vyostrovať, až sme museli odísť, tak sme si spolu kúpili byt, kde žijeme doteraz, časom sme sa aj zobrali, a neboli sme v takej situácii ako ty,, ale určite by som to nepredala, je to tvoje a keby niečo, je kam ísť, alebo ho daj do prenájmu napr. na pol roka, skús ísť k ním, uvidíš ako sa to bude vyvíjať, a potom sa môžeš rozhodnúť ďalej, ale určite nerob, že predáš a odídeš tam, peniaze sa veľmi rýchlo rozkotúľajú.... držím palce

daniella_vivien
25. jún 2011

urcite by som to neriskovala, je to hrozne velky krok s ktoreho sa len tak naspat nedostanes. riad sa srdcom, ked mas s toho strach, tak tam radsej nechod.ked uz chcete byt spolu nech sa on nastahuje ku vam, ale tiez by som tym este pockala.

janka0007
25. jún 2011

@dararap ja som tiez isla byvat k svokrovcom ale po troch mesiacoch sme uz boli na tom tak ze sma sa ani nebavili,dokonca ani nezdravili a tiez ma mala svokra rada zo zaciatku a mne dobre padlo ze som mala kam ist,sice v mojom byte byvala sestra chvilu,to som tu uz spomenula aku chybu spravila,tiez nakoniec nemalůa kam ist,ale mala som svoje a ked sa sestra odstahovala k mame,tak priatel prisiel za mnou a byvali sme v byte,ozaj v dnesnej dobe kto ma svoj byt,si moze gratulovat,ved dobre ak potrebujes peniaze tak ho predaj ale kup si ten mensi,aj to je lepsie ako nic,a ked tam das zatial podnajomnika tak budes mat kazdy mesiac nejake to euro navyse.

happy8051
25. jún 2011

chapem, ze si stastna, ze sa tzi crta po trapeni teraz lepsi vztah... ale moja odpoved ci sa stahovat je jednoznacne NIE. je to skoro. ty pre seba a maleho potrebujes istoty... a tie si zatial najlepsie vytvoris sama. ak ti ma vztah vyjst, vyjde aj bez toho, aby si predavaloa svoj byt,

sasiki
25. jún 2011

Nie. Nenasťahovať. Nie po troch mesiacoch a nie k rodičom. Ak tak, po čase a jednoznačne byt nepredávať, radšej prenajímať. Budeš mať bočný príjem a možnosť vrátiť sa tam.

li_la
25. jún 2011

Súhlasím so všetkými, ktoré hovoria NIE! Či už byt predáš a kúpiš menší, alebo prenajmeš, ale vždy je lepšie mať niečo svoje... 3 mesiace nie sú veľa, aj keď niekedy stačia, ale po jednej negatívnej skúsenosti by si radšej mala byť opatrná. Bude lepšie, keď budeš sa mať kde uchýliť v prípade núdze. Ak to teda priateľ myslí vážne, prečo chce zostať pri rodičoch? Nie je lepšie mať malé, ale svoje? Bez ďalších zbytočných ľudí? Aj keď by si síce neplatila nájom, ale nebolo by lepšie, keby sa presťahoval on k vám a dával by peniaze do spoločnej kasičky? Ľudia sa snažia silou mocou osamostatniť, aj keby mali prepočítavať každý cent, tak prečo sa sťahovať k rodičom? Keď chce stavať dom, nech ho stavia, ale nebolo by vám lepšie zatiaľ samým v peknom byte? Skús argumentovať aj ty...

sisaha
25. jún 2011

este pridam jednu svoju skusenost. Ked som mala 19 rokov, bola som strasne zamilovana a isla som zatial na prazdniny (2 mesiace) do domu priatelovych rodicov. Tiez sme si dobre rozumeli, dali nam priestor, nemuseli sme prispievat na nic. No po kratkom case som si musela na stravu a byvanie "zarobit". Mali velikansku zahradu na ktorej nemal kto robit. A ci sa mi chcelo alebo nie, vzdy som musela kus prace na nej urobit, aby som si vlastne zasluzila byvanie zadarmo. To mi ani tak nevadilo, rada som pomohla. No neskor sa jeho rodicia zacali miesat do kazdeho rozhodnutia.. kde bude pristavba k ich domu, co a ako mame spravit, co nemame spravit, ako mam odist z roboty a predavat mäso u nich v malom obchode... a jednoducho zacala organizovat nas zivot..To bol zaciatok konca. Moje byvanie u nich bolo v trvani 3 mesiacov. Potom som odtial vyslovene ušla. Odvtedy som toho nazoru, ze mladi ludia maju byvat sami.. A ked mas nieco vlastne, treba si to strazit ako oko v hlave a nerobit urychlene rozhodnutia, ktore mozes neskor lutovat..

kaja73
25. jún 2011

Nie si sama mas aj dieta-po par tyždnoch zacne maly ,alebo ty liezt na nervy svkrovcom a co potom dalej ak predas byt? A s tym platenim-nepaltenim u svokrovcov-zakratko ti vyhodia na oči-pri najmensom konflikte za hocaku blbinu- že neprispievas a ked zas začnes prispievat, tak zas mas jedno či si v tvojom byte ,alebo u nich,len s tym rozdielom,že tam prispievas do cudzieho,kym vo svojom byte do svojho.Ak chce tvoj priatel stavat,tak nech zacne a zatial byvajte v tvojom byte-budete mat sukromie a on nech prisieva finacne sem. Myslim, že keby si predala tvoj byt,tak ak by sa zacalo stavat, slo by to asi z tvojich penazi a ked sa nahodou rozidete,tak už to bude spolocny majetok,alebo ak aj nie tak budes mat svoje peniaze minute v rozostavanom dome a co dalej?jasne, že to cele može aj klapat-ale to by ste boli dost vynimka-cudzia žena,cudzie dieta,ziadne finacne prispievanie a spoločne byvanie s možnymi buducimi svokrovcami-to už aj zle znie.fakt si to dobre premysli,aby si nezostala na ulici.