Kedy si povedať dosť a odísť od manžela?

slaavkaa
26. jún 2013

..som mladá, len niečo vyše roka vydatá žena a mám krásnu dcérku.. no rúca sa mi manželstvo.. kedy si už treba povedať dosť a treba odísť od manžela? vie mi niektorá z Vás poradiť? pomôcť? alebo máte skúsenosti s niečím podobným? stále sa snažím ísť ďalej, ale už nevládzem.. no nemám nejaké možnosti kam s dcérou odísť..

janinah
26. jún 2013

dnes už druhýkrát mám pocit,že novoregistrovaný nick založí príspevok,kde predpokladá búrlivú diskusiu...niekto sa baví?

slaavkaa
autor
26. jún 2013

nie, nechápem.. áno, mám novozaložený nick, mám na MK jeden poriadny nick s fotkami, i priateľmi,.. ale keďže nechcem aby sa tieto problémy dostali do uší ľudí, ktorých poznám aj ja, aj manžel osobne, - zatiaľ nechcem, aby o tom vedeli títo ľudia, mám ich v priateľoch, - založila som si tento nový nick.. aby som mohla byť anonymná.. nie len tak, pre nejakú srandu.. na to mám príliš veľa starostí a prežívam ťažké životné obdobie, ako som už napísala.. no kiežby som raz mala čas, chuť a usporiadaný šťasný život na to, aby som si mohla len tak z toho robiť srandu..

slaavkaa
autor
26. jún 2013

@janinah nie, nechápem.. áno, mám novozaložený nick, mám na MK jeden poriadny nick s fotkami, i priateľmi,.. ale keďže nechcem aby sa tieto problémy dostali do uší ľudí, ktorých poznám aj ja, aj manžel osobne, - zatiaľ nechcem, aby o tom vedeli títo ľudia, mám ich v priateľoch, - založila som si tento nový nick.. aby som mohla byť anonymná.. nie len tak, pre nejakú srandu.. na to mám príliš veľa starostí a prežívam ťažké životné obdobie, ako som už napísala.. no kiežby som raz mala čas, chuť a usporiadaný šťasný život na to, aby som si mohla len tak z toho robiť srandu..

janinah
26. jún 2013

@slaavkaa sorry,ale na seriozne odpovede si dala málo info,nevieme,či je tam nevera,nedajbože týranie,či len odmietol ti umyť riad....chápeš?

slaavkaa
autor
26. jún 2013

kiežby to bolo len o neumytom riade.. je nervák.. nedokáže zniesť , že mám v niektorých veciach iný názor, nevie pokojne problém prediskutovať, ... buď ma udrie, alebo mi dá pľuvanec do tváre, alebo niečo hodí o zem.. samozrejme, ani ja nie som dokonalá a mohla by som niekedy možno menej toho povedať, ale až takéto reakcie, to mi nepripadá už byť normálne..

slaavkaa
autor
26. jún 2013

bojím sa, že raz ublíži aj dcérke.. ja som už mala aj modrinu kde - tu, aj krvavú peru - našťastie len trošku... teraz si dáva pozor a neudrie, radšej teda to vykompenzuje tým ostatným, čo som napísala.. nechápem to.. uvedomelý, vysokoškolsky vyštudovaný muž, predtým takéto správanie nemal.. pred manželstvom myslím..

aristka
26. jún 2013

@slaavkaa ak ťa bije utekaj aj s dcérou..

zabka132
26. jún 2013

fuuuha, tak moj muz je tiez nervos-vredos, ale v zivote si nedovolil ma udriet. No ved raz by to skusil 😝 A ze pluvanec do tvare ??? ...ved to je choreeee 😠 ☹ 😒
aj my sa pohadame, aj si vykricime vselico ...ale taketo reakcie...to nie je normalne. Ak sa to OPAKUJE pravidelne a mas moznost ist k rodicom alebo k niekomu...asi by som prchala cim skor.

slaavkaa
autor
26. jún 2013

@zabka132 no ved to.. aj moj tatko bol vzdy prchky a s mamkou aj pokricali po sebe, ale ak už nevedel niečo zniesť, tak sa obliekol, a išiel sa prejisť a pod. .. no tento môj muž, ja neviem.. mala som sa asi spakovat hneď , už pri prvom náznaku.. začalo to postupne, najskôr so mnou len triasol, ..potom ma šmaril o posteľ - na matrac samozrejme, to nebolelo, len ma tam proste strčil, potom náznaky facky, len také nepodarené šuchnutia rukou, potom už teda prišla aj facka, potom mi dával päsťovku tak, že chytil moju ruku a tou ma udrel, a keď som dostala päsťovku do hlavy jeho rukou, povedala som si, že už nikdy viac.. to bol osemmesačný vývoj fyzického.. čoho.. násilia?? asi tak, inak to nazvať neviem.. ale ja stále len ustupujem.. jeho to mrzí, nechce taký byť... no a tie pľuvance - to človeka poníži ešte viac, ako facka.. otrasný pocit... ale ako som už písala, ja tiež nie som bez viny, no kamoška mi vraví, že to je jedno, že to proste takéto si niekto ku mne nemôže dovoliť.. triasol so mnou už keď som bola tehotná.. už to asi nebolo normálne.. hmm.. ja už... už ho prestávam mať aj rada.. nedá sa s ním komunikovať, akonáhle máme na vec rozdielny názor.. teraz bolo pár dní kľudných, konverzácie bez vedľajších "útokov" no aj to - koľko námahy mi to dá nehádať sa s ním, prežieram horké sliny, zvažujem slová, aby som nepovedala čo i len slovko nevhodné.. chlapy sú asi vo všeobecnosti urážlivý a vzťahovačný, ako malé deti, ale on je nehorázne taký.. neznesiteľne..

slaavkaa
autor
26. jún 2013

@zabka132 a ide o to, že namám veľmi kam ísť.. a neviem, ako si poradiť sama... neviem.. mám rodičov, no žijú aj s bratom v malom trojizbovom byte, ani postieľku by som tam nemala kde dcérke rozložiť, jednoducho skutočne málo priestoru, nie som náročná, len.. ani pokojný kútik na spanie pre to dieťa.. manžel má rodičov s veľkým domom.. hmm.. ale on neodíde.. pretože tento byt mu pomohli kúpiť a zrekonštruovať jeho rodičia, moji na teké peniažky nemali.. a dnes mi vzal kreditnú kartu.. hmm..

cawes
26. jún 2013

@slaavkaa preboha utekaj daleeeeko, ako ty pises facky by som asi aj ja zniesla ale pluvanec to je uplne ponizujuce. Taky chlap si nezasluzi rodinu!

cawes
26. jún 2013

@slaavkaa krizove centrum, slobodarka, hlavne prec od neho

slaavkaa
autor
26. jún 2013

už naozaj neviem, koho s mojimi ťažkosťami zaťažovať.. komu sa posťažovať..?? musím to aspoň tu takto s niekým prebrať.. aspoň takto to dať zo seba von.. je to otrasný pocit, nemať nič.. a nevedieť, čo bude..

cawes
26. jún 2013

@slaavkaa zobral ti kreditku? to je uboziak, si chce dokazat ze si na nom zavisla? boze takych ludi neznasam co idu cez taketo veci ako peniaze. To je uplne ubohe zene na materskej zobrat kreditku. UFf toto keby mne urobil tak sa dobijeme na smrt pri tom aka som ja vybusna

slaavkaa
autor
26. jún 2013

@cawes nechápem to.. keby mi on vynosil a porodil dieťa, na rukách by som ho nosila.. a prižmúrila by som očko aj keď by sa mi niečo nepáčilo, hlavne nech je v kľude a pokoji, nech kojí,..nie?? ale kdeže.. dcérka má 5 mesiacov a ja už ani mlieko nemám.. , tieto dni žmýkam posledné kvapky z pŕs a už asi úplne prejdeme na nutrilon.. hoci som musela od narodenia prikrmovať.. no teraz sa už nečudujem.. hoci sa malá nevedela zo začiatku prisať, aj pre iné asi mlieko poriadne nenabehlo.. keď v pôrodnici, na tretí deň od pôrodu ma vytočil... urážlivý bol opäť pre niečo, už sa nepmätám, a proste.. bože.. veď po pôrode,.. aj ja som mohla byť mimo a rozladená.. mal ma na rukách nosiť, ako som už napísala, no iné som nepočúvala od narodenia dcérky, iba to, aká som ja matka, ako robím zle toto a hento.. hocikedy večer som mala takýto scenár.. no nie každý večer.. občas.. ale aj tak..no... bol aj zlatý... aj dobrý na mňa-... bolo nám aj veľmi dobre.. veď my sme sa tak strašne ľúbili.. kde to je?

mima4
26. jún 2013

@slaavkaa

dievča to čo si si za hovado vzala za manzela? Ved on si ta vobec nevazi ☹
Osobne by som nasilie netolerovala, jasne mu povedz, ze este raz ta udrie, da ti pluvanec, moze cakat rozvodove papiere. Tu nie je o com... on je sadista... ako moze vobec udriet zenu, vlastnu manzelku, matku svojho dietata?!! Povedz mu to dost jasne, a ak sa zachova ako chruno, posli ho do haja... tito ludia sa len tak lahko nemenia a dokazu znicit zivot druhym a vazne ich psychicky poznacit, a ublizit tak aj svojim detom. Fyzicke a psychicke nasilie je dovod na rozvod.

cawes
26. jún 2013

@slaavkaa pozri ja osobne si myslim ze po porode sa vo vztahu strasne vela veci zmeni, dovod je ten, ze teraz sa clovek pozera na vsetko inak (cez deti) neviem ako dlho ste spolu boli pred tehu, ono je to v podstate jedno. Myslim ze dolezite pri tehu a hlavne po porode je aby sa rodicia zosuladili. Kazdy ma iny nazor na vec, kazdy chce vychovavat podla svojho lebo to jeho je najlepsie. No a najhorsie je ze muzi sa bohuzial nevedia vcitit do toho co zena preziva pred a hlavne po porode. Komunikacia je pri tomto velmi dolezita, a hlavne bez ofukovania a hnevania sa (vid tvoj muz) u vas to zaslo uz prilis prilis daleko neviem ci sa to da napravit. Ja osobne by som radsej na ulicu isla a pila vodu nez bola s chlapom ktory ma oplul a bil. A ani si neviem predstavit ze aj keby sa zmenil tak aj tak natoo nikdy nezabudnes. No neviem co ti mam poradit

slaavkaa
autor
26. jún 2013

@cawes dnes mi totiž hodil o zem telefón , takou silou, že v plávajúcej podlahe zostala priehlbina ako palec.. tak som povedala, že si pôjdem zajtra kúpiť nový, hoci tento funguje, ktovie, dokedy.. a tak mi vzal kreditku.. no vraj on mi telefón kúpy a na zajtra mi nechá jeho mobil... tak som zvedavá... popri tom všetkom ešte študujem VŠ a potrebujem si telefonicky povybavovať pár vecí.. mne totiž už vadí, že si nestojí za slovom a je nervák a povie veci, ktoré potom berie späť, pustila som na mobile video, nie preto, aby som ho niekde zverejňovala, nech sa proste on vidí, natáčala som ho a kládla mu otázky, po pár výzvach nech prestanem , som prestala ale hodil ho o zem... ja viem, nemusela som ho natáčať ale ja už proste neviem.. on si nepamäätá čo urobí a povie niekedy.. nepamätá si to kompletne.. iba skreslene.. keď som sa opýtala, či to ale bol dôvod pre zničenie telefónu a podlahy povedal, že ho to ponižovalo.. no tak.. určite nie viac, ako tie pľuvance.. to.. to.. hroznú bolesť duše som pri tom cítila. a ani so mu to nevrátila, ani som nič nerozbila.. bola som ticho.. lebo som vedela, že protestovať a baviť sa s ním v stave, v akom bol, nemá význam..

cawes
26. jún 2013

@slaavkaa ak si nic nepamäta, bud teda nechce, alebo je teda v riadnom afekte, co je dost nebezpecne, pretoze v afekte dokaze clovek aj zabit. A jemu vadilo ze si ho natacala a zato ti rozbil telefon. Ach jaaj a v takom prostredi vyrasta male dieta? no zober sa aspon na par dni niekam prec, zaplat si niekde hotel, a nic mu nehovor. Nech je potom hrdina

slaavkaa
autor
26. jún 2013

@cawes ved to.. máme krásnu dcérku, je úžasná, bystrá, vnímavá.. no nie vždy sa stihnú pred tým všetkým zavrieť dvere.. to ma mrzí najviac..
áno, a preto mi rozbil telefón...
..a držia mu stranu ešte aj jeho rodičia... tento nával hádok sa spustil až po tom, čo jeho otec raz na mňa, už bola dcérka na svete, asi v polovici marca to bolo, na mňa vystúpil a obhajoval svojho syna.. akoby bol jeho syn svätý,... nechcela som na manžela bonzovať, no po polhodine a hodine urážok od jeho otca, že čo som to za ženu a že môžem byť rada, že som za jeho syna vydatá a podobne...( tiež.. ani štipka úcty aspoň za to, že som mu vnučku porodila... )som už aj ja musela povedať niečo na moju obhajobu.. som povedala, že či je v poriadku to, že bol agresívny na mňa aj v tehotenstve..?? ten jeho otec.. ani slobvko mu na to nepovedal... on ešte povedal, že "no keby si ty bola ticho, on by nemal dôvod" - to bol asi najhorší zážitok môjho života ten deň.. a ten môj muž len stál a počúval, pred tým sme sa pohádali a jeho hnev na mňa bol až taký veľký, že ma nechal urážať pod vlastnou strechoiu jeho ocom a ja somk plakala , držala si dieťa v rukách a už to nevládala počúvať a oni obaja nemali ani štipku súcitu... a bola tam aj svokra.. ale žeby sa nejak snažila veľmi umierniť svojho muža.. hm... trikrát mu povedala, "už stačilo." on na to nereagoval a pokračoval ďalej.. k najposlednejšiemu chudákovi na ulici keby sa tak niekto správal, tak by okoloidúci asi zareagovali.. nie.. môj muž ma nechal ponížiť, hoci vedel, že aj on je mnohým veciam na chybe.. veď v manželstve sú na to vždy dvaja, nie je chyba len jedného.. preto som ešte s ním,.. skúšam byť ja iná... možno som len uverila tomu, že ja som v tomto príbehu tá zlá? tá vinná?? alebo už naozaj nepomôže tu nič?? ani keď si pusu lepiacou páskou zalepím a budem celý čas ticho, jeho správanie sa nezmení? neviem..

cawes
26. jún 2013

@slaavkaa podla toho co pises, tak on je asi taky ze aj ked si pusu paskou zalepis tak ti bude nadavat lebo ju mas zalepenu. Su ludia ktori jednoducho kricia nadavaju a nie su spokojni s nicim a nikym no a ten tvoj bude jeden z nich.

natalyaas
26. jún 2013

Neverim tejto teme niekto nema co robit a zabava sa ubohe :D

jana121212
26. jún 2013

@slaavkaa ja sa bojim, ze on sa nezmeni, skor to bude len horsie. podla toho co pises, tak pravdepodobne sa aj jeho otec tak spraval k jeho matke a manzel len kopiruje spravanie, ktore videl doma a povazuje ho za normalne. nikto ti nemoze plut do tvare, nema pravo brat ti kreditku a podobne. a najhorsie na tom je, ze casom mozno uveris (ako vela zien v podobnej situacii), ze on je ten super a ty si ta zla, ze si ho provokovala a zasluzila si si aby ta potrestal. ak nemozes ist k rodicom, skus skontaktovat nejake centra a zistit kedy by ta tam mohli zobrat a dovtedy si aspon trochu penazi odkladaj. a urcite si vymaz z historie v prehliadaci tuto diskusiu. je mi to luto, ale naozaj sa nezmeni, keby chcel byt iny, tak je. ☹ kazdopadne drim palce, nech sa ti podari vyriesit tuto situaciu

slaavkaa
autor
27. jún 2013

@jana121212 ďakujem.. no vymazať to veru musím, veľmi rád kontroluje maily, telefón a podobne.. heslo žiaľ vie, ak by som ho zmenila, opäť oheň na streche.. a tak aj maily mažem, mažem konverzácie s kamoškami.. a pod.

slaavkaa
autor
27. jún 2013

@natalyaas hmm.. kiežby to bolo celé len žart.. takže som na tom tak zle, že niekomu sa to zdá byť také zlé, že je to až neuveriteľné.. no úbohé je, že ja sa tu trápim a niekto ešte aj spochybňuje to, čo prežívam... neviem si predstaviť psycháča, ktorý by si takto krátil čas, že by si tu vymýšľal historky, ja to určite nie som..

natalyaas
27. jún 2013

No nehnevaj sa ale ked to citam pride mi to ako vymyslene!!! Nepochopila som s tejto diskusie niec len to ako ta manzel strasne bije. Lrn tak ta adi nebije i ked by nemal. Alr su typi zien ktore by si zasluzili prefackat :D

slaavkaa
autor
27. jún 2013

@aristka
@zabka132
@cawes
@mima4
@jana121212
ďakujem Vám za to, že som sa mohla vyžalovať z mojho trápenia a že som mala aj spätnú väzbu..

slaavkaa
autor
27. jún 2013

@natalyaas ale práve to som nechcela.. keby si to čítala celé , zistíš, že som vysvetlila, ako sa to stupňovalo, a čo všetko predchádzalo napr. prvej facke.. a že som tam napísala aj to, ako nám bolo spolu dobre, a že nebol vždy taký... vôbec netvrdím, že ma bije od rána do večera a napísala som aj to, čo iné urobí, keď ma neudrie,.. práve preto som ešte s ním.. lebo si vravím, že.. veď.. toto ešte nič nie je.. to sa ešte dá ospravedlniť.. toto ešte nebola bitka... len ono tá agresivita, vieš, ťažko sa s takým človekom žije.. nemusíte sa zrovna biť, ale už len viesť s ním rozhovor o téme, na ktorú je iný názor je ohromne ťažké, aby som ho náhodou nenaštvala.. a prepáč, áno, boli situácie, kedy som si povedala, "aha, mala som byť ticho, tak som teraz dostala po hube , zaslúžil som si.." ale boli aj situácie, kedy prišiel ku mne a od samej zlosti už nvedel čo, tak ma vyfackal... a vieš čo?? asi si nikdy nedostala facku od manžela, ani Ti to neželám, potom by si ale prestala tvrdiť, že je to potrebné u niektorých žien..

slaavkaa
autor
27. jún 2013

@natalyaas sestra žije s rozvedeným mužom.. jeho žena ho podvádzala asi s celou dedinou, bol všetkým takmer na smiech a nedovolil si ženu udrieť.. moja sestra mi povedala, "to bola zlá žena... keď ho podvádzala a on pre ňu staval dom, všetkým na smiech.. to tvoj muž ešte nevie, čo je to zlá žena.." ..tak mi snáď nechceš nahovoriť, že si od muža zaslúžim také správanie,..?

slaavkaa
autor
27. jún 2013

@natalyaas ešte by ma zaujímalo, čo z toho Ti príde ako vymyslené.. ?