Klame mi priateľ?

5. sep 2020

Baby, potrebujem počuť nestranný názor. Podotýkam,že som mala v dvoch vzťahoch po sebe smolu na mužov, ktorí ma podvádzali a jeden bol doslova notorický klamár, takže moja psychika riadne utrpela a uz mám problém vôbec niekomu veriť. Mám nový vzťah, pol roka. Zatiaľ som partnera na klamstve nepristihla,ani pri pokuse o neveru. No dnes sa stala taká vec, ktorá vo mne prebudila veľkú pochybnosť. Priateľ pracuje aj v sobotu, od siedmej do dvanástej. Pracuje 30 km od bydliska, takže do práce chodí na aute s kolegami. Dnes však kolegovia, ktorí ho vozia nešli, preto šiel ráno vlakom. Priateľ má syna z predošlého vzťahu. Má ho počas víkendov a vždy sa naňho teší, občas ho berie aj mimo určeného času. Včera mi ale oznámil,že malý je chorý, preto k nemu nepríde... už to sa mi nejako nezdalo, keďže včera bol malý riadne v škole, ale oki. Dnes, z práce o dvanástej mi napísal,že nemá spoj domov,až okolo štvrtej, preto,že pôjde autobusom no ten má až okolo druhej a ide cez obchádzku, čiže takmer hodinu. A že má málo baterky v mobile, tak sa ozve až z domu....Ja som si pozrela namatkovo jeho možné spoje a hneď mi vyskočil jeden priamy o 12.50, čiže mi klamal. Napísala som mu to ,no internet už mal vypnutý a na sms už nereagoval. Nechcela som mu volať. Mám veľmi zlý pocit. Nie som stíhačka, no ani nechcem byť zas klamana. Chcem len počuť vás názor. Bolo by aj vám takéto chovanie podozrivé? Ďakujem.

pribinak
5. sep 2020

Nie. Možno sa dohodol s kolegovcami že skočia na pivo.

To nie je dobre ak hneď vo všetkom hľadáš podvod či neveru. Buď mu veríš a beháš ho aj dýchať, alebo ten vzťah radšej ukončí

kittykat22
5. sep 2020

Myslim, ze sa spravas ako stihacka 😕 Nemyslim si, ze je problem v tvojom muzovi ale v tvojej dovere voci nemu. To, ze ta niekto v minulosti podvadzal - tak stalo sa. Nie je chyba v tebe. Niekedy milujeme muzov, ktori si to nezasluzia. Ale to je prec, je to za tebou. Mas noveho muza, novy zivot, nove stastie. Bola by skoda, keby si dovolila svojmu ex znicit nielen vas spolocny vztah, ale ten novy, ktory uz mas. Nemozes ho kontrolovat ze pol hodinu meska. To nie je normalne.

ayanamirei
5. sep 2020

ano , bolo by mi to podozrive - nie z dovodu, ze by som ho podozrievala z nevery, ale preco ma potrebu mi klamat - normalne by som ziadala vysvetlenie. Ja neklamem , tak preco nemoze byt uprimny aj on ? Ak chce ist niekam na pivo, tak to ma normalne povedat. A nie, ze mi bude tvrdit, ze autobus nejde - ked ide a este si vypnut komunikaciu a neodpisovat (to akoze si zabudol dat mobil na nabijacku v noci, ze mu na obed uz dochadza baterka ? )

pribinak
5. sep 2020

Dala som tvoj prečítať mužovi a 3 švagrom. Nastala uplna zhoda vo výroku. Ich jednotná odpoved je: presne toto stíhačky robia. Kontrolujú každý krok

sasa1310
5. sep 2020

ja by som mu zavolala. Vo vzťahu, kde má byť vybudovaná dôvera sa predsa neklame.

evkamotka
5. sep 2020

@sasa1310 naco volat ved pride o 2 hodiny sam. Da sa spytat na ten bus ked pride. Ciste stihackovanie

A myslim ze si si ani nemala pozerat tie spoje. Moj manzel chodi z prace ako moze. Niekedy ho zdrzi sefka a potom mu uz ujde elektricka, dalsi vlak ide az o pol hodinu a pomalsi. No a co.
Celkovo by som s tebou pri takomto zmyslani nechcela nic mat. Moj muz ked meska, napadne mi ze ho bud zdrzala šéfka, semafory alebo sa stavil kupit mi cestou kvety. Ty rovno ze nevera. Uf. Mozno si zle pozrel spoje alebo ten 12.50 fakt nestihal, lebo sa chcel stavit este v pekarni

miriam11
5. sep 2020

Preboha, ty kontrolujes každú minútu, co, kde, ako a kedy.... Bála by som sa ta. Prepáč, ale z tvojho opisu mam taky pocit. Aby si sa nečudovala a aj tento chlap sa od teba bude vzdalovat... Kľud, prečo hneď myslíš na to najhoršie?

sasa1310
5. sep 2020

@evkamotka domov príde. Nebývajú spolu

evkamotka
5. sep 2020

@sasa1310 tak si aspon stihne dat mobil na nabijacku a zlozit si veci, nie v ruchu vrciaceho busu so skapatym mobilom stihacke vysvetlovat ze sa koncom prace zakecal s kolegom a nestihol 12 50 bus

zuzubb007
5. sep 2020

No neviem či chlap nevezme nohy na plecia, toto je riadne stihackovanie proste chlapi potrebujú dýchať a aj svoj program mať nie 5 minút meskaju a už počúvať výčitky ja tomu svojmu furt vravím, ze takú ženu ako som ja už nenájdete :D rob a chod kde chces aj ja budem 😉 buď je dôvera alebo bohuzel

sasa1310
5. sep 2020

@evkamotka však samozrejme. Či som niekde písala, že okamžite by som mu volala?

panelacikova
5. sep 2020

@pribinak tak ja osobne si myslím, že ani klamstvo v zmysle, že chce ísť s kolegami na pivo a zaklame, že nemá spoj, nie je OK.
@sasa1310 nemá baterku v mobile vraj....

autorke: na jednu stranu sa ti nečudujem, máš za sebou ťažké vzťahy, kde si sa zrejme poriadne sklamala. zistila si spoj (ešte si radšej prever, či chodí aj v sobotu...), o ktorom on buď:

po A/ vedel, ale vedome z akéhokoľvek dôvodu klamal - v tom prípade si tam, kde si bola predtým. či by už šlo o neveru, tajné rande, alebo pivo s kamarátmi, všetko jedno. jednoducho ak ti klamal vedome, bude to robiť vždy, bude patriť k notorickým klamárom a zase sa popáliš.

po B/ nevedel o ňom, z rôzneho dôvodu sa k tomu možno nedopracoval, jednoducho mohol na net zadať niečo chybne a proste mu ten spoj neukázalo, všetko je možné. v tom prípade príde domov a bude s tebou fungovať normálne ďalej.

Keďže nevieš, kde je pravda, odporúčam samozrejme rozhovor. Pokojne mu povedz, že ty si našla ešte takýto spoj, či ho on nevidel? A on ti to vysvetlí. možno už podľa správania zistíš, že či ti klame alebo je vážne úprimne prekvapený tvojou informáciou. ty ho poznáš, možno budeš po rozhovore "múdrejšia". Rozhodne však nechoď naňho hneď nejak výčitkami či krikom, lebo ak je v tom nevinne, začneš to kaziť.

Mimochodom, ja som mala taký "super" vzťah, že mladý mi klamal v každej hovadine, nemal vôbec dôvod (paradoxne, ženské v tom neboli - teda aspoň myslím), ale úplné blbosti. A poviem pravdu, keď sa odhaľovali postupne jeho rôzne klamstvá, poriadne ma to nasralo a len potom som začala byť nepríjemná ja. Už som mu neverila ani nos medzi očami ani kkt medzi nohami. Jednoducho moju dôveru úplne sklamal. Máme spolu aj dcéru a on pokojne klamal ešte aj, keď sme už boli rodina, akoby mu bolo jedno, že raz sa toto môže naučiť aj dieťa od neho (a občas veru aj zaklame potvora jedna). Teraz som od neho viac než 3 roky preč. Mám ďalší vzťah, v ktorom na 100% verím, ale musel ma to súčasný muž "naučiť". Tiež som spočiatku mávala pochybnosti, ale hovorila som o tom s ním. A dostal ma z toho. Vedel so mnou komunikovať tak, že opäť vo mne vybudoval dôveru, konkrétne v neho. Ale bývalý, koľkokrát sa vidíme, tak mi je z neho zle. Vo všeobecnosti. A tie jeho klamstvá ničomu nepridali. Preto ťa chápem, že je ťažké teraz sa cez to preklenúť, uvidíš, čo bude-nebude. Držím palce.

pribinak
5. sep 2020

@panelacikova tomto chce ísť na pivo je len moja domienka. Nevieme či je to tak

panelacikova
5. sep 2020

@miriam11
@zuzubb007 dievčatá, ale to sa predsa dá pekne vysvetliť, nie? je problém zavolať/napísať priateľke a povedať slušne (napríklad): vieš čo, stíham až o štvrtej, lebo chcem skočiť ešte do pekárne? alebo jednoducho: nestíham o 12:50, lebo sme sa zdržali v práci, tak sa trochu omeškám, je mi to ľúto? To je fakt tak veľa? hlavne (to však nie je nikde písané, ale možno to tak je) ak by mu bola povedala o tých svojich predchádzajúcich vzťahoch. potom o to viac, ak mu na nej záleží, by mal s ňou komunikovať, aby sa jej vrátila dôvera.
@pribinak ja viem, v každom prípade, nech mu do cesty prišlo čokoľvek, ak vedel o spoji 12:50, mal jej na rovinu povedať, prečo pôjde ďalším, prečo sa tak rozhodol. nemám na mysli, že mal čakať na jej "povolenie", ale slušne jej to oznámiť. a ona by nemala po svojich skúsenostiach pochybnosti.

maca1984
5. sep 2020

Uz si stihacka.Mne by ani nenapadlo kontrolovat ci ide -nejde spoj atd.Bud verim,alebo nie.Mozno si ani neuvedomujes a on vycitil ze nieco nie je ok,tak sa ti "boji" pov.aj napr.o vyssie spomenutom pive,ci by si ho nedodzubala,nekontrolovala...

autor
5. sep 2020

@panelacikova ja som mu o tom spoji napísala sms, čiže musel o ňom vedieť, no na sms nereagoval a prišiel domov pred chvíľkou , čiže ani keby šiel tým druhým spojom,tak to nesedí....

panelacikova
5. sep 2020

autorka: to prišiel k tebe domov, či kde vlastne?

panelacikova
5. sep 2020

autorka: možno si jednoducho typ vhodný na podvádzanie... sorry, ale sú také nešťastné typy žien, u ktorých chlapi doslova akoby to vycítili, sú proste podvádzané. také smoliarky... ale to ti nechcem dávať chrobáka do hlavy, musíš sa porozprávať s ním.

evkamotka
5. sep 2020

Co ti stale nesedi? Nemoze ist clovek cez pekáreň, cez kvetinarstvo, stretnut na ulici znameho? Ak nie je doma v case prichodu autobusu + x minut na cestu domov tak uz je hned neverny a klamar ci ako?

ayanamirei
5. sep 2020

@zuzubb007 toto ma vzdy pobavi - ze chlapi potrebuju dychat 😀 akoze, ked musi povedat pravdu , tak nemoze dychat ? 😂😂 a to,ze tebe a tvojmu vyhovuje vztah ako mate, tj mate na haku je v poriadku (lebo vam to vyhovuje), ale su ludia, ktori by boli v takom vztahu nestastni a vyhovuje im to inak a na tom nieje takisto nic zle a nie nie su preto hned stihaci.

@evkamotka preco je taky problem povedat, ze sa niekde zdrzal ?

panelacikova
5. sep 2020

@ayanamirei presne tak. súhlasím s tým, čo si napísala. každý nech si hľadá seberovného a nech iných neodsudzuje. mne je tiež u riti, že iný pár žije povedzme tak, že on si ide na dovolenku sám s partiou, ona tiež so svojou.... ja by som v živote takto nešla na dovolenku a ani by som to neakceptovala. ale zato ich nebudem odsudzovať. ak to vyhovuje im, nech sa páči. naopak, takéto typy by mňa ukameňovali za vetu: nepustím muža samého na dovolenku....

ayanamirei
5. sep 2020

@panelacikova mna toto vzdy strasne mrzi - autorka ma stres, ma za sebou zlu skusenost, normalne sa spyta a hned jej tu zeny, ktore proste maju na haku nalozia, ze je hnusna stihacka. Btw ja by som takisto nesla na dovolenku sama, ani by som nechcela, aby isiel muz sam 😉 moj muz je moj partner, moj priatel a ten s ktorym chcem prioritne travit cas. Iste ,kazdy potrebuje obcas ventil s kamaratmi a na svoj konicek, ale aj to viem, ze kam isiel a kedy cca pride (ak sa zdrzi, posle spravu, ze sa zdrzal, aby som sa nebala)

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
thoughtfulweirdo
5. sep 2020

Prečo si vlastne pozerala jeho spoje? V živote by mi to nenapadlo. Mne keď muž povie, že príde takým a takým spokojom, alebo proste len toľko, že sa zdrží a príde neskôr, nič ďalej neriešim. Nezistujem, nespekulujem, nevyzvedam prečo, začo a načo... Však keď príde, tak mi povie, čo robil, kde sa zdržal. Šľak by ma trafil, keby takto kontroloval on mňa. Mám pre teba radu, buď mu dôveruj a nekontroluj ho ako školáčika, alebo zostaň slobodná a vyrieš si svoje priblemy, lebo takto si akurát odplašíš perspektívneho muža.

autor
5. sep 2020

@thoughtfulweirdo každý máme intuíciu. Tá moja má ešte nikdy nesklamala. Keď mi napísal o tých spojoch, moja prvá myšlienka bola, má aj iný spoj...a mal. Keby mi hneď napísal ,že si niečo chce vybaviť oki. Nech ide aj posledným nočným. Ale ten spoj,čo som našla sa nedal prehliadnuť. On mi teraz tvrdí,že si ho nevšimol.... nemám 15 rokov, mám cez 40. Slobodu dávam,ale chcem dôveru a dôvera je hovoreni pravdy

autor
5. sep 2020

@nikolka1986 veď práve to,že mi povie keď niekde ide, nemá problém povedať,že ide piť s kamošmi atď.vobec mi to nevadí...preto ma to zarazilo. Prišlo mi to ako zhluk náhod no neviem...

thoughtfulweirdo
5. sep 2020

A prečo myslíš, že klame, keď vraví, že si ho nevšimol? 🤔 Mne sa nedávno stalo, že som sa s dcérou busom odviezla ku kamoške a keď som si potom pozrela busy domov, našla som len jeden podivný, čo išiel 2x tak dlho a tak som volala s prosikom mužovi, či by pre nás neprišiel. Doma som to pozrela zas, že veď to nie je možné, a zrazu som našla aj úplne normálne spoje, dokonca niekoľko v tom čase 🤷 tiež si mohol muž myslieť, že som lemra lenivá ísť busom, tak som ho oklamala. A ja som fakt len nejako blbo pozerala. Takže podľa mňa je úplne normálne, že ľudia zle pozrú, preskocia riadok, nie sú dosť pozorní... Však sme ľudia, nie stroje. Pokiaľ sa niečo takéto nedeje každý tretí deň, mňa by to ani náhodou nevyviedlo z miery.

eliska13
5. sep 2020

Možno je tak pribrzdeny, že nevedel, že mu pôjde iný spoj, keď chodí stále s jedným, alebo s autom.
A teda máš podozrenie, že bol za synom a ex, alebo čo?
Stíhačka nie si len si už opatrna

deti95060810
5. sep 2020

ja ti rozumiem... bola si už par krát oklamaná preto za všetkým cítiš klamstvo... ale tvoj partn. nemusel o tom spoji vedieť, mohol ho prehliadnuť....

zuzubb007
5. sep 2020

@ayanamirei nie nehovorím mať na háku, ale absolútne muža nekontrolujem normálne mi povie kde ide a nevyšetrujem ďalej a tak isto aj ja, máme dve deti a nemám za potrebu robiť kontrolórku, ale chápem poznám plno žien, čo sa musia o všetko dohodnúť s mužom bez toho si ani neprdnú, no nehnevaj sa keď niečo chcem tak proste poviem a spravím, ako keď sme predávali auto, chlap, že jasné berieme je super, a žena nie je malé, tak chlap ticho ako podpapučník a spokojne išli domov ďalších 300 kilometrov lebo žena povedala, a takýchto párov poznám a potom čuduj sa svete, že chlap si nájde inú alebo aj opačne, no ja by som sa nedala komandovať, buď rovnocennosť alebo dovi