Priateľ sa neozval, pohádali sme sa

13. jan 2021

Dievčatá, zaujíma ma váš názor. Priateľ sa mi ,od začiatku vzťahu, ozýva každý deň,aj keď je v práci. Hoci len pošle smajlíka, napíše jednu vetu...Ale robí to každý deň , vždy. Včera mi ráno volál,že jeho kolega , ktorý ho ráno vozí do práce zaspal, preto majú časový sklz. Budú sa ponáhľať. Ten kolega mal takto, počas cesty do práce, v priebehu roka, už tri nehody. V priebehu dňa sa mi priateľ neozval. Keď sa neozval ani okolo tretej poobede, začala som mať obavy a napísala som mu,či je oki. Odpísal až o pol piatej,cestou domov. Vlastne poslal len smajlíka a vetu: konečne domov. Úplne ma to vytočilo. Ani slovko vysvetlenia prečo sa neozval celý deň, nejaká reakcia na moju správu... pohádali sme sa preto. Mňa to urazilo a on nevedel pochopiť čo má na tom naštvalo. Myslíte si,že som fakt paranoidna,alebo bol.jeho prístup necitlivý.

syslik81
13. jan 2021

ano si ...

amelia000
13. jan 2021

ano si ...

kiwi3
13. jan 2021

predpokladam, ze vztah na dialku... tak neviem, ci ti to za to stoji.

anjelicek26
13. jan 2021

Ano si precitlivela, taka blbost a spravis s toho hadku.

pribinak
13. jan 2021

Takto sa správajú stíhačky

0silvia0
13. jan 2021

ži si svoj život a nehypnotizuj telefón kvôli blbému smajlovi... ty nechodíš do práce?

ivangeline
13. jan 2021

...nakoniec a ozval, nie? 🤔🤷 Však bol v práci.

elizabet173
13. jan 2021

nemam problem, vyrobim

jaskolka
13. jan 2021

Nepreháňas? Co ti mal vypisovať? Navyše z prace keď asi mal iné povinnosti. Keby sa ti neozve viac dni, ignoruje ta, nepoviem, ale takto saliet kvôli pár hodinám? Nedivím sa, keby rýchlo vášmu vzťahu bol koniec, keď mu budeš robiť scény pre blbosti

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hettinka
13. jan 2021

Si stíhačka. Takto o neho prídeš..,

gubiko
13. jan 2021

ja myslím, že si sa o neho bála. že si sa veľmi zľakla, že sa mu niečo stalo a reagovala si preto prehnane. to je v pohode. no takáto komunikácia chlapa, hoc aj z práce je nadštandardná. niektorí chlapi odídu z domu a uvidíš a počuješ o nich, až keď sa z nej vrátia. ospravedlnila by som sa mu, že som reagovala prudko.
ono ak aj boli v sklze, je jasné, prečo sa celý deň neozval, zrejme mali fofry.

sasa1310
13. jan 2021

s takýmto prístupom byť on, tak sa na teba vykašlem z vysoka.

anjelicek26
13. jan 2021

Ale fakt vazne - rano ti napisal, ze bude mat fofry, po praci ti pisal, ze ide domov... pisal ti 2x viac ako moj muz...ten bezne aj ked mu volam sa ozve po 3-4h...uz som mu vravela, ze ked by nam hori dom, ze pojde uz len popol pozametat... ale skor zo srandy, viem, ze je v poradach od siedmej rana do siedmej vecer.

majkeel
13. jan 2021

To naozaj, kazdy den rano/vecer sa vidiet a este sa musiet ozyvat cez den, raz sa nestihnut ozvat a si nastvana? No mat nejaku brutalnu stresovu robotu a este musiet mysliet na to, ze kazdy den musis odpisat, inak po tebe niekto vybehne, tak by ma asi drblo. To sa niekto musi doma, v praci, v skole nudit, ked jedina zabava je kontrolovat, ci mu niekto v dany den uz napisal.

nina255
13. jan 2021

A ty si studentka alebo si aj niekedy pracovala ? Vies o tom ze niekedy ma čovek v praci tolko roboty ze ani nemas kedy zobrat mobil do ruky nedajboze sa ist napit ci na wc ? Vtedy drzis v hlave uplne ine veci ako napisat smajlika frajerke preboha ...ano divne reagujes

malva123
13. jan 2021

Mam kolegu v praci a neskutocne ma rozculuje jeho priatelka..sustavne pipanie,pisanie,telefonovanie...a v praci nevie co sa deje..lebo,co?Je v praci...Mimochodom ju z prace v septembri pre toto vyhodili.Je doma a ma cas na hluposti..

panelacikova
13. jan 2021

ježíš, ja neviem, prečo ma vyhodilo, ale písala som ti dlhší príspevok, no vyhodilo ma. skúsim veľmi krátko. ja ti rozumiem, že si mala strach. rozumiem ti, že keď sa strach ukázal ako neopodstatnený, tak vošiel do teba aj hnev. ALE.... chlapovi musíš povedať rovno čo ťa trápi a z čoho si mala strach. požiadať ho, aby ti v podobnom prípade (že ho vezie ten búrací muž) nabudúce napísal aspoň toľko: som OK. a že budeš pokojná. ale takto že si oňho proste mala strach.
toto mu treba pekne vysvetliť, bez nervov, bez emócií. povedať mu, že keby teba viezol niekto nie veľmi zodpovedný a on by mal o teba strach, žeby mu tiež dobre padlo, keby si sa ozvala. myslím, že to pochopí, keď mu to podáš takto. ale robiť z toho hádku, to nie je dobré. je potrebné sa upokojiť a vyrovnane mu vysvetliť tvoj strach. že šlo o strach oňho ako o milovanú osobu.
@majkeel tak napríklad mne manžel napíše každučký deň dobré ráno a dobrú noc 🙂 proste na mňa myslí a pokladá to za slušné poslať takýto pozdrav. nevyžadujem to od neho, ale proste si takto vždy pošleme. takže ak ide o nejakú "tradíciu" vo vzťahu, kde odrazu z nejakého dôvodu jeden z páru to "poruší", tak ten druhý môže mať strach, je to prirodzené. ale stačí to pekne vysvetliť polovičke s pokojom bez emócií a myslím si, že to ten druhý úplne v pohode pochopí. neviem, za akým účelom jej priateľ (autorkin) píše každý deň, či to ona doslova vyžaduje alebo majú tiež takú tradíciu... čiže jej obava mohla byť oprávnená. ale ten hnev už nie. veď mala byť celá šťastná, že sa mu nič nestalo a že mu len proste nenapadlo, že ona sa oňho bojí...

sapetka
13. jan 2021

Ja si nemyslim ze si paranoidna. Podla vsetkeho si sa bala o neho a on sa ozve az ked cestuje domov a este tak sucho... mna by to nanevalo tiez ale hadku by som nevyvolala kvoli tomu. My sme s manzelom nastaveni obaja si pisat cez den. Aj ked jeden niekam cestuje napise ze dorazil a je jedno ci 5,50 500 alebo 5000km... stale. Takze to viem pochopit.

martul
13. jan 2021

Si úplne paranoidna stíhačka

panelacikova
13. jan 2021

@sapetka áno, presne takto to máme aj my. keď dorazíme na miesto, napíšeme tomu druhému, že sme v poriadku dorazili. ale nemyslím teraz každodennú cestu do práce, ale keď chodil napríklad na týždňovky a šiel 6 hodín v noci, tak nadránom mi vždy po príchode na miesto napísal, že došiel v poriadku... mne sa to páči, že sa nemusím stresovať, či sa mu niečo nestalo. ale toto som si ho ja naučila 😀 ale on pochopil. ja som bola taká vždy, že som sa ozvala partnerovi. požiadala som aj súčasného manžela o to a on s tým nemal žiaden problém.

nominativ
13. jan 2021

Takže sa ti ozval ráno, že nestíhajú a poobede, keď asi sadol do auta a to znamená, že sa neozval?

Je to tvoj problém, pretože sama seba si vystresovaná, že sa niekde zabil pri nehode alebo čo. To nie je jeho chyba. Ozval sa ti dvakrát v priebehu dňa a to tá ešte ráno upozornil, že nestíha. 🤷🏼‍♀️

nominativ
13. jan 2021

A ešte dodám, že sa ozval AŽ 1.5 h po tvojej správe. :D

Myslím, že sa bude ozývať zas normálne, keď nebude mať nejaký hektický deň. My si s mužom tiež píšeme v priebehu dňa a niekedy sa to nedá. A napíše mi o 12. že ako sa máme? A ja mu odpíšem o 4 že kedy konečne príde. :D

1medvedik1
13. jan 2021

Úplne ti rozumiem, neviem koľko máš rokov.. Ale kedysi som aj ja taká bola. Teraz odstúpom času vidím ako som aj ja kazila vzťah, nielen vtedajší partner. Tiež som mala nervy a bola urazená keď sa z roboty neozval.. V terajšom vzťahu je to iné. Neriešim veľa vecí, ktoré som vtedy riešila celé dni.. Skús sa zamyslieť, nabudúce radšej situáciu viackrát prehodnotiť, a popremyšľaj či sú toto ozaj veci na hádanie.. Pripadne sa normálne najbližšie porozprávaj s partnerom o tom že si sa bála o neho...

luciannka83
13. jan 2021

Tiez si myslim, ze prehanas. Nie kazdy v praci ma taky klud, ze moze rozmyslat, ci sa ozval uz frajerke. Ja som v robote sa nemsla ist kedy vycikat a nieveste vypisovat s dakym.

hefo
13. jan 2021

Ono je to vysvetliteľné psychologicky.

Laicky povedané, každý človek má vo vzťahu určitú "citovú nádobu", ktorá sa napĺňa, keď sú tí dvaja spolu alebo spolu komunikujú, keď nie sú spolu, tak sa postupne vyprázdňuje a potom sa človeku začne po druhom veľmi cnieť a cíti sa nespokojne. Bežne je kapacita tejto "nádoby" tak deň-dva; problémom je, keď je menšia než bežný pracovný čas. A to bude asi problém autorky. Ako sa to dá riešiť, to si už žiaľ nepamätám.

hopsadobrandejsa
13. jan 2021

Vlastnym rodicom sa neozyvam kazdy den.....

Jeden den sa ti neozve a ty si z toho vytocena? Pripajam sa k ostatnym v diskusii.....toto robia stihacky.

panelacikova
13. jan 2021

@hopsadobrandejsa no to si dala teda prirovnanie 😀 dospelý človek, navyše ak má partnera a prípadne rodinu, sa rodičom fakt neozýva každý deň... žiješ predsa s partnerom, nie s rodičom...

hopsadobrandejsa
13. jan 2021

@panelacikova

Akoze sorry ale aby som sa hlasil partnerke kazdu hodinu kde som a co robim tak to urcite nie. Netvrdim, ze nie su ludia ktorim toto vyhovuje , ale ja nie som jeden z nich a preto sa pripajam k dievcatam v diskusii.

Sorry, ale nie som maly chlapec aby som musel kazdu drobnost partnerke vysvetlovat. Zivot v partnerstve je jedna vec, prehnana kontrola ci akesi dirigovanie druha.

Osobna preferencia.......takato dynamika nie je nic pre mna.

panelacikova
13. jan 2021

@hopsadobrandejsa ja neviem, nakoľko autorka kontrolovala partnera a nakoľko šlo naozaj o obavu. nemienim súdiť, keď nepoznám. a sama za seba skonštatujem len toľko, že toľko slobody a kľudu, ako má môj muž, má máloktorý. a ja mu 100% verím