Majiteľka domu nám nechce vrátiť depozit

3. apr 2024

Dobry den, potrebujem radu ako dalej postupovat. 1.3 sme sa mali stahovat di podnajmu do rodinneho domu. Podpisali sme s majitelkou zmluvu na 2 roky, zaplatili sme dvojmesacny depozit. 1.3 ked sme sa uz mali stahovat, nam majitelka oznamila ze dom vytopilo ze mame este pockat. Mesiac nas uz natahuje a nechce nam vratit depozit. Prestala uz aj reagovat na spravy. Teraz sme tiez v podnajme a do tyzdna sa mame vystahovat. Na dalsi depozit do ineho podnajmu peniaze nemame. Ako mame postupovat aby nam majitelka vratila peniaze?

syslik81
3. apr 2024

podat trestne oznamenie

pribinak
3. apr 2024

Napísať, že ak do 24 hod. nevráti depozit, budete kontaktovať políciu a dáte na ňu trestne oznámenie

Poslať mail aj sms aj sociálne siete

anita6666
3. apr 2024

Kúpiť si vlastné bývanie a spoliehať sa sám na seba. Nie na cudzích ľudí.

marhulka13
3. apr 2024

@anita6666 toto je teda rada

juliavolna
3. apr 2024

A vy ste niečo náhodou neporušili?

gab1sol
3. apr 2024

Predžalobná výzva na vrátenie financií? U nás sa stalo niečo podobné, ale podnájomníci už mesiac bývali, keď nám vytopilo dom (nie ich chybou). Tiež sme ich na čas opravy (viac ako mesiac) vysťahovali, ale oni s tým súhlasili a náhradné ubytovanie v hoteli, resp. v lepšom penzióne sme im preplatili.

autor
3. apr 2024

@juliavolna Nie my sme od domu ani kluce ani nemali. Iba sme zaplatili depozit a podpisali zmluvu.

slovenka753
3. apr 2024

napisala by som do skupin na fb ci nejde o miekoho kto takto ,zavadza,. kedze predpokladam ze chcete spat peniaze, trestne oznamenie vam velmi nepomoze. najdite si advokata nech jej posle predzalobnu vyzvu pod svojou hlavickou a ak nevrati nasledne zaloba o vydanie bezdovodneho obohatenia a ak stale nezaplati exekucia. ale bude to trvat viac ako par mesiacov. aktualne len najst prenajom kde vam daju depozit na splatky - po skole mi tak vysli v ustrety.