Mám podať trestné oznámenie?

4. sep 2021

Partner má istý problém s bratom. Brat je veľmi pomstychtivý a robí nám zle. Bombarduje nás správami a telefonátmi. Už sme si ho zablokovali, ale on nám volá z iných čísel alebo zo skrytého. Stále sa nám vyhráža a ja už som psychicky z toho na dne. Stretli sme sa v meste náhodou a išiel za nami, prenoasledoval nás, aby vedel, kde bývame (sťahovali sme sa). Máme podať trestné oznámenie? Bude sa tým vôbec polícia zaoberať?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
4. sep 2021

Je tu skupina právnikov, skús sa optat tam

autor
4. sep 2021

@cocolino234 Je pomstychtivý. Ja si myslím, že je psychopat, ale to je len môj názor. Nepáčilo sa mu, že partner už u neho nechce pracovať, že dal výpoveď. Skrátka magor. Teraz robí zle ako môže.

katkami123
4. sep 2021

Trochu nechápem. Ísť pracovať pod niekoho, kto je psychicky narušený, tak od toho sa dalo očakávať, ze to dobre nedopadne. O svojom bratovi si tu písala strašne veľa, ja by som od takého človeka bočila a neposielala ešte priateľa, aby s takým pracoval. Zober všetky sms, neznáme čísla nedvíhajte a smer polícia. Alebo naschval zodvihnite, tam ho nepriamo vyprovokuj, nech sa ti navyhraza a s nahrávkou smer polícia. Alebo druha možnosť, zmeňte si aj telefónne čísla. No a posledná rada - takým blbcom ako je tvoj brat ide hlavne o vase reakcie. Ak na neho budete stále nejak reagovať, či aj negatívne alebo hocjak, tak Vam pokoj nikdy nedá.

kikus7
4. sep 2021

Stalking, vyhrážanie sa. Ak máte dôkazy, mala by sa tým polícia zaoberať.

autor
4. sep 2021

@katkami123 To nie je môj brat, je to brat môjho partnera. A ešte som tu o ňom nepísala. Či je psychicky chorý neviem, ale jeho správanie nie je normálne. Volal dokonca na políciu, že mu jeho brat ukradol auto, auto je služobné a dal mu ho na používanie, len tak mimochodom. Toto už ďalej nejde a zdravý človek to nerobí.

katkami123
4. sep 2021

Jaj ja ze je autorkou cocolino.

katkami123
4. sep 2021

Brat si dovoľuje toľko, koľko mu dovolíte. Už dávno ste mali byt s smskami na polícii.