Manžel pracujúci preč od rodiny

27. jún 2023

Ako ste si zvykli a prijali to, že manžel pracuje preč od vás?na týždňovkach, turnusoch alebo v zahraniči?môj manžel pracuje na turnusoch a nezvládam to.pracuje tak už dlhšiu dobu a stále si nemôžem zvyknúť.mám pocit, že si na to ani nikdy nezvyknem.je preč viac ako týždeň.viac je v práci ako doma a stále keď odíde som z toho na nervy.momentálne sa však inak nedá.ako ste si zvykli?vyjadrite sa tie, ktoré ste v takej situácie.rady typu presťahujte sa za nim si nechajte.ako som písala nedá sa to a ani bližsie nemôže prísť pracovať.musí to byť tak ako to je.

patka06
27. jún 2023

U nás to bolo lepšia ako keď robil doma - vtedy s nami strávil minimum času - robil 12sk - občas aj víkendy, buď bol v robote alebo unavený - čo som chápala.
Odchodom do zahraničia sa to o 100% zlepšilo, 3 týždne mimo a týždeň doma - s nami presne toľko koľko sme chceli, mal lepšiu náladu, nebol unavený a nervozny

diewcatqoo
27. jún 2023

Toto citat nechces, ale ja som sla s manzelom do zahranicia, ked dostal pracovnu ponuku, presne kvoli tomu, ze som nechcela zazivat toto, co zazivas ty.

autor
27. jún 2023

@patka06 3 týždne je veľa.mne by veľmi chýbal.kamoškin manžel tak pracuje.stále chodí vysmiata, spokojná.ale mne by to prišiel ako nekonečný čas.

autor
27. jún 2023

@diewcatqoo no len my za ním nemôžeme

mooonika1975
27. jún 2023

Ja hrozne ťažko som si zvykala, myslim ,že som si nezvykla nikdy. Teraz by mi to možno už nevadilo, ale to neviem..

guiseppinka
27. jún 2023

Preco za nim nemozete? Mas tu nejaku super dobru pracu, deti su v skole uz? Musis sa o niekoho starat alebo muz meni pracovne miesto, teda nie je na jednom fixnom mieste? Uprimne ti poviem, ze tiez by sa mi nepacilo, keby som bola sama na deti a on by dosiel obcas... To by sme sa sive tesili na seba, ale vadili by sme si...

autor
27. jún 2023

@mooonika1975 uz tak nepracuje?

ariannazara
27. jún 2023

Zvykla som si;) môj robí 18 dní von 9 dní doma.
Bývam vo veľkom dome sama s krpcom, sme tak roky a mne to vôbec nevadí.
Odmietam aby robil tu od rána do večera a dieta ho pomaly ani nevidelo
Príde domov na 9 dní mame kopec času pre seba, môžeme chodiť na výlety uziva si malého.
Ale už čoskoro sa chystá vrátiť domov, aspoň by chcel - chce si splniť nejaký sen z mladosti a ísť robiť niečo po čom túžil. Ale vyhovuje mi to aj takto nemám s tým problém, ale možno to je aj tým ze na som taká akčná, vkuse niekde behám s kamoškami, ihriská, kavicky, stále v pohybe tak mne ten čas keď nieje doma zbehne ako týždeň.

autor
27. jún 2023

@guiseppinka syn je uz v skole.mame tu dom, ale áno najhlavnejší problém je ten, že manzel pracuje tam kde je práve zákazka a tak nie je dlho na jednom mieste.často sa to u neho mení.ale tak mozem povedat, ze my si nvadime.mne vadi to, ze je prec.on ako chlap to tak nepreziva ako ja.berie to tak ako je.asu skor mma nechape, ze preco si to tak pripustam.inak zmysla

rillwen
27. jún 2023

No a niekde na Slovensku si nevie nájsť prácu? Toto je totiž cesta k rozpadu vzťahu...

guiseppinka
27. jún 2023

Skor najvacsi problem by som videla v tom, ze nie je na 1 mieste... Pokial by ale robil v istom okruhu, tak by ste vedeli zit na mieste X a on by odtial dochadzal (ak by to teda nebolo 2 hodiny jednym smerom). To, ze mate dom nevadi, viete ho dat do prenajmu... A syn by vedel chosit do skoly aj v zahranici a extremne velky problem by to nebol😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanaa239
27. jún 2023

Podľa mna je to o vzťahu, sú vzťahy, ktoré ťažko berú takéto odlúčenie a potom sú vzťahy, kde sa na to úplne v pohode dá zvyknúť. Môj manžel tiež robí v zahraničí, chodí preč na 4 týždne a potom je doma bud 1 týždeň alebo 2. Xy ľudí z môjho by takéto vzťah neprežilo, odsúdilo, pozerajú na mna skrz prsty, ale ja som si na to zvykla. Venujem sa dcére, varím, pečiem, nakupujem, mesto, krúžky…Čakáme 2 dieťa, takže to bude zložitejšie…ale ak si predstavím, že by chodil okolo 17-18 domov úplne vyťahany z prace, možno by mal pracovnú sobotu, čiže nám by ostala len nedeľa.O zárobku nehovoriac. Jedine na čo sa ťažko zvyká je spoľahnúť sa sama na seba vo všetkom aj výchova je na mne. A téma odsťahovania, veľa ľudí do mna tiež hučalo, žeby to bolo dobre riešenie, ale ešte sa na to necítim, to je asi jediná rada, ktorú ti viem dať, ak ti je za mužom smutno, cítiš sa nejak nešťastná, o niečo ukrátená tak to inak nevyriešiš len byť spolu.

mooonika1975
27. jún 2023

nepracuje mimo, už je na SK

autor
27. jún 2023

@rillwen pracuje na slovensku, ale daleko.denne sa neda dochadzať viac ako 3 hodiny

autor
27. jún 2023

@mooonika1975 aj moj je tu na SK.co z toho ked je daleko.

autor
27. jún 2023

@guiseppinka on nie je v zahranici.je tu.len stale maju zakazky na opacnom.konci ako byvame.chodia v podstate po celom Slovensku, ale daleko od nas.jeden cas bol blizsie.ale to tiez nedochadzal.bol od nas 100km

autor
27. jún 2023

@elizabet173 pracuje na SK.myslim, ze mu chyba.ale on to vidi inak ako ja...ze teraz sa neda inak a tak to berie.

mooonika1975
27. jún 2023

tak áno, ono je to jedno, ak nespi doma, potom pomýli všetko cez vikend a zase dookola, no neznášala som to,fakt extrémne

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
27. jún 2023

@zuzanaa239 stahovat sa nemozeme.obduiujem pary ako ste aj vy, ze takto dlho od seba.kamaratka ma muza v zahranici odisiel v polovici juna do prace.v juli domov pride len na vikend na otocku a potom v auguste na dovolenku.pre mna vekmi dlhy cas

autor
27. jún 2023

@elizabet173 moj manzel nie je prec 3 tyzdne. to som nepisala.je vyse tyzdna prec, potom pride domov.ak to zratam tak v priemere do mesiaca je 18 dni v praci a 12 doma.nie kazdy mesuac to vychadza rivnako.meni sa to.mame aj hypotelu a tu sa ziadna praca nerysuje.pokusy boli, ale nic nevyslo.a teraz uz nevyzera, ze nieco tu bude.aj to co malo byt, zamietli ..

panelacikova
27. jún 2023

ale však 3 hodiny cesty sú nič. denne môžete robiť videohovory. a ešte píšeš, že je prakticky takmer polovicu mesiaca doma, veď to máš úplne bohovské... však sa vzchop a podporuj ho. buď rada, že robí a stará sa.

rebrambora
27. jún 2023

Jasne, ze sa to da. Je to len a len na vas a na planovani ako fungujete. Sama som si tym presla a dokonca aj s detmi, psami a zazemim. Stahovali sme sa dokonca viac x.
Plus, ked muz mal zakazky tu a tam, po par mesiacoch musi vediet odhadnut, kde by sa dalo natrvalo prestahovat aby to islo aj ako rodina, ak teda v mieste vasho bydliska nieje mozne.
Alebo sa dohodnut, ze na take a take casove obdobie pojdem prec, vydrzat to a potom byt ako rodina.

kacenocka2
28. jún 2023

Je to asi o zvyku.. môj robí 10 dní a 5 dni je doma..je to super.nepride mi to nekonečné, keďže som doma s 2 deťmi.horsie keby som bola sama,to by som nedala psychocky.ked pracoval na SK 12tky,tak z toho dňa nič nemal a ani my z neho nič,lebo len cestoval,pracoval a spal..

zuju2
28. jún 2023

@patka06 aj u nás. Muž pracuje v DE,má dovolenku domov chodí na 10 dní. Keď robil u súkromníka na Slovensku,chodil aj v sobotu a vracal sa domov o pol 6, dovolenky mal minimum. Takže teraz je s nami viac.

autor
28. jún 2023

@zuju2 mám kamarátky, ktoré tiež tak majú.a tie 3 týždne sa ti nezdajú dlhé?

zuju2
28. jún 2023

Zdaju. Niekedy je preč aj 6 týždňov.

mamelka
28. jún 2023

Budeme tiež tak, ale 720km budeme od seba. Ale chce chodiť každý druhý víkend domov a budeme ho tráviť len a len spolu. Ja sa budem snažiť co najviac spravit,že keď pride aby sme spolu oddýchli, v lete grilovali, kupali sa. Ešte som toto mala keď boli len tel a aj to roaming, tak to bolo len ,,ahoj, ako, dobre, nič nove, Melánia v poriadku, ľúbim ta,, teraz je aspoň možnosť whatsapp. Budeme to musieť dat. Ja co som bola sama na SK mne týždeň ubehol strašne rýchlo. Ja som proste mala pocit,že vstávam a idem ľahnúť. Ale tak prin3detoch, dome, záhrade aj dúfam,že sa nudiť nebudem

patka06
28. jún 2023

Tie tri týždne ubehli ani neviem ako, kým som bola doma s dcérou na rodičáku - bolo to skvelé, mohla som sa jej naplno venovať, mala som viac voľného času aj pre seba, žiadne prispôsobovanie programu, menej domácich prác - varenia aj prania.
Týždeň keď bol muž doma sme si potom užili spoločne, boli sme si vzácnejší - a hlavne to bolo všetko bez pracovného stresu.