Manžel sa zmenil

22. aug 2022

Ahojte, manželovho brata pred pol rokom opustila žena. Nasla si iného, majú dve malé deti, narobila mu dlhy za 20000€ a sebe asi 4x väčšie. Všetko sme sa to dozvedeli v deň keď od neho odišla. Teda aj on sa to vtedy dozvedel. No on je taky ze si dosť často doma vypije po večeroch zo susedmi a tak, takže kvôli jeho správaniu sa nečudujem ze odišla, len mi je ľúto toho ze je závislá gamblerka a narobila také dlhý možno aj svojim deťom. No môj manžel odvtedy veľmi rieši financie u nás doma. Nikdy sme s tým problém nemali ale on sa teraz akoby zľakol a prepočítavať mi každé jedno euro, všetko mi vykrikuje. Ja mam svoj účet, chodí mi tam rodičak, tehotenské. Je to dokopy 600€. On ma svoj účet. Sťahujú mu z neho 400 lízing, 200 pôžičku ktorú si bral dávno predtým keď sme sa spoznali. Je živnostník takže plat ma rôzny každý mesiac. Lenže, zdravotnú mu platím ja. Všetko oblečenie deťom platím ja, robím 2 veľké nákupy do mesiaca ktoré platím ja. Aj pre seba všetko platím ja. On zaplatí nákup 1x do mesiaca. Inakšie to už mina len na svoje potreby a to co potrebuje k práci. Stále mi odvtedy vyčíta ze ja nič neplatím ze len on zarába a mina peniaze. Často sme sa teraz kvôli tomu začali hádať. On mi povie ze mu mam platiť lízing aspoň polovicu, pritom vždy tam natankujem a taktiež platím 180€ ročne poistku na to auto. On ma ešte jedno malé auto ale ja som mu povedala ze nepotrebujem sa voziť na drahom aute, nepotrebujem si nič dokazovať a nebudem mu platiť žiadny lízing nakoľko ja som si to auto nevybrala a kľudne si kúpim svoje malé auto lebo idem len s deťmi na kontrolu k doktorovi nikde inde. Úplne mu preskočilo. Taktiež som mu teraz platila 100 pokutu ktorá mu prišla a 100 zo zdravotnej mu prišiel nedoplatok. V júli sme boli na dovolenke na chate a platil on 450 a teraz mi to stále vykrikuje aby som mu to vrátila lebo ja chcem ísť na dovolenku. Lenže ja som platila pobyt na ktorom sme boli v marci cca 300.
Ja mam usetrenych 6000 na svojom účte. Čiže niesom na pokraji chudoby, lenže ma mrzí ze to takto teraz začal riešiť, rieši každú posrat pizzu co si objednáme a kto ju platí. Už som mu povedala ze môžme si deti deliť napoly aby videl koľko vecí im platím ze ja si budem platiť svoje a polovicu deti a on svoje a polovicu deti. Viem ze by za dva mesiace nemal ani susna. Mame dve deti a som tehotná. No tieto problémy začali len nedávno. Ja neviem už ako mu pekne povedať a vysvetliť ze ja by som ho v živote o peniaze neobrala lebo by som obrala tym svoje deti. Ja som aj deťom založila detské účty na ktorých už majú po 1000 obaja. Odkladám im tam peniaze všetky ktoré od narodenia dostali. Aj som mu povedala ze keby sme sa niekedy rozviedli tak od neho nechcem nič iba aby platil deťom všetko čo bude treba. Viem ze takáto téma je už riadna ale jednoducho som mu to povedala. Taktiež mi povedal ze keď budeme mať postavený dom tak bude napísaný len na neho alebo na deti, hlavne ze tam idú aj moje peniaze. Alebo ze keď splatí auto tak ho napíše na svoju mamu. Chápete??! Som už fakt zúfalá a neviem ci mu takéto kraviny nahovoril jeho brat alebo mama ale normálne ma každý deň viac a viac prekvapuje. Keby som vedela ze mi toto bude niekedy hovoriť tak mame peniaze rozdelene od začiatku vzťahu. Prosím poraďte ako mu konečne vybiť takéto kraviny z hlavy. Fakt ma to nebaví. Doteraz sme naozaj nemali žiadne takéto problémy. Mimochodom manžel zarobí za mesiac niekedy 1000 niekedy 4000 záleží od toho ako sa mu darí 🙂 ďakujem za každý normálny komentár a ospravedlňujem sa za dlhy príspevok 🙂

auto nevybrala polovicu keďže aj ja sa vozím na aute. Pritom vždy tam natankujem a nem

lucka_ke
22. aug 2022

urobte si spoločný účet, na ktorý každý pošlete nejakú sumu mesačne a z toho sa bude hradiť strava, oblečenie a veci pre deti - uvidí koľko za čo míňate
lízing nech platí on, zarába viac ako máš ty RP+tehotenské, to ti za chvíľu skončí a nemôže od teba predsa chcieť, aby si platila firemný lízing z RP

oliva276
22. aug 2022

Prečo mu platíš zdravotné poistenie? Je živnostník, môže si to dať do nákladov.

ls56
22. aug 2022

Ja by som mu pohrozila rozvodom. Aby svoju zenu, ktora mu porodila dve deti a tretie je na ceste,takto zhadzoval? Tak ty mu robiš doma full servis,staraš sa mu o potomkov, na zaklade toho nechodíš do práce s on ide vyčítať každé euro? A že dom prepiše len na seba? Kokos,mohol on rodiť a byť na materskej.Ten by si zaslužil dobre po nose. Nech sa rychlo uvedomí,lebo to bude ešte horšie.

janett_332
22. aug 2022

ja by som toto veru nedokazala strpiet. a spolocny ucet je podla mna velmi zly napad, take fungovanie si ja osobne predstavit neviem. pohroz mu, ze sa rozvedies, lebo inak sa u vas doma zrejme nic nezmeni.

autor
22. aug 2022

@lucka_ke ten spoločný účet sme chceli urobiť ale teraz sa toho bojím, z mojich peňazí sa mu akurát zaplatí auto a pôžička a mne neostane nič. Jemu na účet peniaze nechodia on ich ma doma, len si chodí vkladať tých 600€ aby mu mali z čoho stiahnuť

autor
22. aug 2022

@ls56 takých vyrážok už bolo...

nwnw
22. aug 2022

Kde mas rozum? Zrus mu platbu toho zdravotneho, to si radsej plat sebe. Nakupy odkladaj blocky a nech Ti preplati aj na deti. No tak minimalne 300€ by som si pytala na deti a stravu.
To fakt kazdy den je to daka baba co to ma doma zle nastavene a potom zisti, ze ostane s detmi bez prostriedkov.?!

autor
22. aug 2022

@nwnw ale my sme to mali normálne, platili sme spolu všetko neriešili sme moje a jeho peniaze lebo boli spoločne, len teraz ako sa to stalo jeho bratovi tak on to začal strašne deliť. Vtedy mu bolo jedno kde koľko peňazí dám ci môjho účtu alebo z tých co ma on doma. Teraz si ich ešte raz týždenne prepočítava ako keby som mu ich kradla 🤦‍♀️🤦‍♀️

nwnw
22. aug 2022

Nuz tak ked Ti vyzuva peniaze nech si zdravotku plati sam a ostatok na polovicu. My sme tiez presli krizou co sa tohto tyka. Jednoducho od covidu nemame na rozhadzovanie. Ja som si vsak zacala podstivejsie odkladat a co sa tyka deti, to nediskutujem, ale oznamujem, alebo mu preposlem, co ma zaplatit. Ano setrime riadne,ale nikdy nie na ukor vzdelania a zdravia deti.

autor
22. aug 2022

@nwnw ja ale nepíšem ze by sme mali málo peňazí a nemali z čoho žiť a tak. Ja píšem o tom ze ako sa začal správať. Zase keď poviem ze ideme na nákup ale ja už nemám žiadne peniaze tak platí on. Len ma trápi ako zmenil to svoje zmýšľanie k vsetkom

nwnw
22. aug 2022

To ho prejde. Moj bol v tejto faze 2020 lebo uz mal nizssi prijem. Uz to berie ako fakt... On nevedel ani co kolko stoji,vsetko som platila ja a nechaval mi doma peniaze.

ildiko36
22. aug 2022

Mne sa vzda že chlapy poslednej doby su ako zlatokopky😤..
Aj som mala krasny vztach svojim patrnerom kym som vsetko platila.Ked som nedostala rodicovske z nemecka tak uz prestal somnou spavat, uz som nebola milacik.Po 8mes bez sexu sme sa rozisli.S mladimi babami vypisoval.Ked mal nieco prispieť na dieťa tak mi to vykrikoval ze mu to vratim..Chlapy su chrapúni, len obdivujem zeny ktore su po rozvode a s nim vypisuju ze mu veria aku mal zlu zenu ktora sa nestara, nevarila atd..az grcat sa mi chce z neho..normalne si presvedci zeny aby ho lutovali..
Ja uz radsej ostanem sama s detmi, chlapa ani do topanky nechcem

lucimichi
22. aug 2022

Si inteligentná žena, podľa toho čo píšeš. Prestal ti veriť a myslí si že mu urobíš to isté, čo spravila žena jeho bratovi. Musíš sa s ním v kľude porozprávať a ubezpečiť ho v tom, že ty by si to jemu ani deťom nikdy nespravila. Keď to nepochopí a nezmení sa, potom mu navrhni rozvod.

autor
22. aug 2022

@ildiko36 toto ale vôbec nieje môj prípad 🙂

autor
22. aug 2022

@lucimichi u nás je to vždy len hádka, ja ako som teraz tehotná tak sa rozplačem pri všetkom lebo jednoducho ja už neviem ako to pekne vysvetliť, niekedy mám pocit že je toho všetkého na mňa veľa.. A toto mi vôbec nepomaha

marseillefan
22. aug 2022

Porozprávaj sa s ním... toto je hlavne o komunikácii. Asi sa zľakol, že aj ty od neho môžeš odísť a podvedome sa na to už teraz pripravuje. Skús ho ubezpečiť, že to, čo sa stalo jeho bratovi sa vás netýka. Že s ním chceš byť stále, že ste tím a že v ňom potrebuješ mať oporu, partnera... a nie súpera.

ls56
22. aug 2022

Toto je ale choré…povedz mu, že tym ako sa správa tak to smeruje presne na rozvodove konanie. Že ty nemôžeš za to, čo sa stalo jeho bratovi a normalne by som ho asi tyždeň ignorovala,bola odmerana a potom by som za nim prišla, že to nezvladam a že ťa niči jeho spravanie, že chceš podať o rozvod..že ako zareaguje. Ale to jeho spravanie je chore fakt, ved ty nezarabaš,..ty nemaš z čoho platiť toľko vecí. Si tehotná,staráš sa o deti a ešte aj z toho mála čo na účet dostávaš ťa chce vycukať. To čo maš isť do mínusu?

lienockamalicka
22. aug 2022

Spis mu to vsetko na papier. Kolko dostavas, kolko kde minas, aby videl, ze ti nezostava vela a teda nemas co rozhadzovat. A ak ti robi problem sa s nim normalne porozpravat, lebo si precitlivena, tak mu napis dopis, kde mu povies vsetko, co mu povedat nevies. Hadam sa nad sebou zamysli a pochopi, ze teraz vsetky zeny nie su ako svagrina.

ls56
22. aug 2022

Ste manželia..vy by ste mali mať peniaze spoločné,všetko na jednom účte a z toho by sa malo všetko platiť a aj šetriť spolu..nie deliť moje,tvoje…páni,veď si jeho žena,nie kamoška..ja to normalne nedokažem pochopiť a neberie mi to… to naozaj existujú takí muži?

leskovael
22. aug 2022

Nechce sa mi to celé písať, ale jednoduchá vec. Vytiahnu papier. Tvoje meno na pol papiera, jeho meno na pol papiera a pošte kto co platí - na živobytie a do domacnosti... Teda strava, drogéria ošatenie, ide škola tak skolkse potreby, obedy v škole atď... Takisto aj to tankovanie... Proste všetko... Po mesiaci mu hod papier na stôl nech si to prerata..

silvike
22. aug 2022

Ja k tomu len tolko, ze nechapem ako mozu manzelia takto fungovat, stale len vyratavat kto co kolko kedy.
Uf, ja by som takto nechcela fungovat, stale riesit a ja toto a ty toto, a ja tolko a ty tolko...strasne vycerpavajuce na mna. My mame vsetko spolocne. Spolocny ucet, spolocne gazdovanie, financovanie. To tak sa chce niekomu stale vsetko do detailov riesit kto co presne zaplatil, kto co by mal zaplatit ? Nemala by som nervy na taketo vydelovanie.

ildiko36
22. aug 2022

Ja viem, ale mate problemy,😓kazdy mame nieco ine

dilino
22. aug 2022

TY mu platíš zdravotnú poisťovňu z akej veci oznámila by som mu len jednu vec, aby nemal na ZP nedoplatok aby si to platil sám. Odkladaj si pre horšie časy aby si neostala na ňom závislá bez príjmu. Nič čo sa týka jeho by som neplatila ani náhodou. A že prepíše novo postavený dom na matku. No toto by urobil najväčšiu chybu v živote. Toto otec od deti a manžel nemôže vypustiť s úst. Bločky všetko čo do toho dávaš si odkladaj aby si pre prípad že dôjde k rozvodu mohla pre súd zdokladovať. ON ked ste manželia nemôže dom prepísať len tak na matku ked ste manželia všetko čo je nadobudnuté manželstvom musia súhlasiť obaja lenže toto povedať že napíše dom na matku. Pri mojej povahe už by som s nim nebola lebo nemám rada ľudí čo chcú všetko dosiahnuť len v zlom že to dobre nepoznajú. A s takým by som 3 dieťa mať nechcela ani náhodou. TY si svoje peniaze odkladaj v prípade odchodu. A oznám mu že ZP platiť prestávaš aké požičaj také vráť. A poistku ročnú na auto by som tiež neplatila o to viac peňazí ti ostane. Len najnutnejšie výdavky a jeho nič viac. Vykrikuje TI dovolenku ved tam ťa zobral a vaše spoločné deti. To znamená že deťom ani nedopraje. Nič by nemal žiadne ZP vyplatenú a ani poistku na auto jeho smola. A aby ťa v tehotenstve vydieral že spoločný dom napíše na svoju matku no to by som odišla ale to som ja.

deti95060810
22. aug 2022

deti majú detské účty - prosím ťa, veď to sú stratené e... to chceš držať dokedy kým nebudú mať 18 r? vieš čo z toho tam tak bude???? Zle rozmýšľaš...

ivana11155
22. aug 2022

Ani som nedocitala dokonca. Strašne veľa platíš ty, nenechaj sa zmanipulovať, veľa manželstiev ma takéto problémy keď je žena na rodicaku/materskej. Daj na papier čo platíš ty, čo on aby ste to reálne porovnali a potom sa dohodnite. Keď on zarobí viac, ma aj viac platiť, ty sa viac staráš o deti a domácnosť, to sa nedá úplne 50/50 aj keď veľa rodín to tak má.

viestta
22. aug 2022

Tak mu povedz, že keď bude na dôchodku, ty sa zachovás rovnako.
Nedáš mu ani cent, nech žije zo svojho. Predpokladám, že platí minimálne odvody, takže aj dôchodok bude mať minimálny.
No a ten jeden mesačný nákup by som na ňom nechala, ale nech nakúpi všetko čo na mesiac potrebujete. Od múky až po 24 roliek toaletaku. Nech sa pánko spamätá, že koľko dnes stojí život 4 clennen rodiny.

autor
22. aug 2022

@deti95060810 Co je stratené na detských účtoch??? 🤦‍♀️🤦‍♀️ Neplatím tam žiadne poplatky a ešte tam aj majú navyše úroky, mne to urobili tiež rodičia keď som bola malá a preto som do života nevykrocila s hoľou ritou ale mala som sa od čoho odraziť 🙂

autor
22. aug 2022

@silvike ani ja na to nemám nervy, vážne mne je úplne jedno či niečo platím ja alebo on, teda bolo mi to jedno dovtedy kym sa nezačal takto spravat

ursula22
22. aug 2022

@oliva276 lebo mu dáva do výdavkov rodiny a on pravdepodobne robí na čierno a tak nemusí platiť aj sociálne odvody, takto zaťažuje rodinu s svojou "firmou". Keď mu vyjde platiť sociálnu poisťovňu, tak bude žena cvakať zo svojho platu. Z môjho pohľadu, podľa toho čo pani opisuje, chce chlapec čo najviac z najčierno zarobených peňazí ušetriť bokom a nedať pre deti, pre rodinu, a tak. Problém budú mať pri podaní DP budúci rok, lebo už daňový bonus pri tom mizivom príjme, ktorý priznáva bude minimálny. Takže znova sa len budú hádať. Pani robí dobre, že si odkladá bokom, na jej mieste by som mu nepriznala, že mám 6000 bokom. Otázka je ako z neho dostať viac peňazí, ktoré teda už chce mať viac pre seba ako pre rodinu. V žiadnom prípade nedovoľ, aby ti úplne prestal dávať peniaze Môže sa stať, že sa hodí na maródku s chrbticou na rok a si v háji. Začni ho bombardovať, vetami typu: všetko išlo hore, nemám dosť peňazí, potrebujem mesačne od teba aspoň 1.000 na rodinu, nemôžem ti platiť všzp, môžeš si nájsť ešte nejakú inú prácu, mohol by sa zamestnanť na tpp popri živnosti, ak budeš robiť na tpp, budeme mať istotu, stabilný príjem, ktorý každý mesiac dostaneš, deti musíme obliecť ... ( a hlavne sa nestresuj, lebo sa ti malé narodí choré a to budeš v prdeli a ešte aj s debilom lakomým sebeckým na krku)

ursula22
22. aug 2022

ja som to nejako doplietla tie rady patria autorke