Moji a jeho kamaráti

19. feb 2022

Ahojte, chcem len pocut nazor. S muzom sme spolu cca 9 rokov, deti zatial nemame. To znamena stale vela prilezitosti na spolocensky zivot. Avsak aj po tak dlhych rokoch stale delime kamaratov na mojich a jeho. Prakticky nemame partiu, s ktorom by sme si len tak vybehli vsetci spolocne von. Vacsinou kazdy ide s tou svojou. Teraz sme sa zacali castejsie stretavat s jednou mojou kamoskou, ktora si nasla noveho partnera. Zoznamila nas s nim, velmi sme sa sadli a obas sa stretneme vsetci styria. Inak kazdy mame svojich kamosov. Obcas mi to pride divne, ze ako 30tnici to mame este takto rozdelene. Ako to funguje u vas?

emm_i
19. feb 2022

A ak on ide s jeho kamarátmi (alebo ty s tvojimi), tak nevezmete jeden druhého navzájom?

pribinak
19. feb 2022

Je to tak aj niekedy dobre, oddýchnete si od seba, poklebetite.

abbey1
19. feb 2022

My sme s manželom 26 rokov, a stále máme každý svojich priateľov. Naši spoloční ešte z mladosti už žijú inde, všetci sme sa posunuli. Tak nejaké extra stretávania už nehrozia.
Stretávame sa každý so svojimi priateľmi, ale poznáme priateľov navzájom. Nevidím v tom absolútne žiadny problém.
Dovolenky trávime spolu ako rodina.

autor
19. feb 2022

jasné, veď ja to nevnímam ako prekážku, len občas sa tak nad tým pozastavím, že si takto delíme kamarátov a zaujímalo ma, či je to bežné alebo skôr rarita.. len mi je občas ľúto, že nemáme takú partiu, s ktorou by sme spoločne v piatok večer vybehli na víno alebo pozvali by sme ich k nám a urobili si príjemný večer

@emm_i v podstate áno, každý chodí von so svojimi kamarátmi, ako uzná za vhodné... ja robím v ženskom kolektíve, takže keď ideme von, sú to väčšinou samé baby a to mi môj muž už párkrát povedal, že do takej partie sa nepridá.. on to má s kolegami tak, že idú na popracovné pivo alebo si naplánujú nejakú akciu, ale nikto neberie partnerov.. no a potom máme svojich kamarátov z vysokých škôl.. raz za rok sa stretneme celé partie pokope aj s partnermi a rodinami.. inak si takisto každý vyrazí so svojimi kamošmi, logicky on ide s chlapskou partiou na pivo, ja idem so svojou partiou na babskú jazdu, napr. na celý víkend do Prahy... kamošov z mladosti máme ďaleko od seba, tam je tých stretnutí minimum a moja najlepšia kamoška žije v úplne inej krajine, takže nie je priestor sa spoločne stretávať

zmrzlinka2021
19. feb 2022

Podla mna je to uplne v pohode a dokonca velmi prospesne. S kamkami obvykle preberame rozne temy, kde sa proste chlapi "nehodia" a aj pre manzela by bolo divne tam "obchentovat".
My s muzom podnikame vela spolocnych akcii, nemame problem 3-4 hodiny na prechadzke kvakat do nemoty a aj tak mame si to povedat.
Proste je super, ked vieme robit veci oddelene

autor
19. feb 2022

@zmrzlinka2021 v tomto nevidím ani ja problém, my s mužom dokážeme fungovať 24/7.. počas lockdownu sme sa ani raz nepohádzali a to sme boli nonstop spolu.. takisto dovolenky väčšinou trávime vo dvojici, keďže sme skôr akčný pár a radi objavujeme nové miesta a nechodíme na dovolenky len ležať na pláž.. ja nevnímam negatívne to, že muž si občas vyrazí so svojimi kamarátmi, iba sa zamýšľam nad tým, že aj po vyše 9 rokoch vzťahu nemáme nejako prepojené vzťahy medzi kamarátmi a trošku mi chýba taká spoločná partia, s ktorou by sme len tak vybehli na víno alebo by sme pozvali kamošov k sebe..

marca12
19. feb 2022

Tym,ze nemate deti je to asi tak. Ked uz budete mat deti,zacnete sa stretavat s inymi rodinami spolocne. My mame aj spolocnych kamosov,ale aj kazdy zvlast. Ja si rada vybehnem aj bez neho,nepotrebujem byt na kazdej akcii s nim.

petamich
19. feb 2022

nemame vyslovene spolocnu partiu, niekedy idem ja so svojou, inokedy on so svojou, ideme aj obaja alebo len jeden, zalezi od toho ci si aj ostatni beru partnerov alebo nie 🙂 chodime aj na chaty atd. vtedy ideme vsetci ale inak chodime ak separe, spolocnych mame akurat kolegov, kedze robime v jednej firme ale aj tam mne sadol niekto viac a jemu niekto iny

kittykat22
19. feb 2022

ja s muzom to mame tiez rozdelene. A teda, vdaka bohu. Inak by sme boli stale spolu ...

euka210
19. feb 2022

Ja som sa vydala daleko, takze moje kamaratky uz nemam, manzel tiez behal po SR kym sa vratil domov, takze kamaratstva zoslabli. Mame spolocnych znamych co sme spoznali uz spolu a tiez maju podobne deti, ale tiez trochu dalej. On ma kolegov z prace, s ktorymi vie ist na pivo po praci a ja zase nejaku tu mamicku co som spoznala a deti napr.chodia spolu do skoly, skolky. Ale sme na dedine, mame gazdovstvo, 3 deti, takze niet vela casu, sme radi ked ako rodina niekde vypadneme na vylet.

kamlicek
19. feb 2022

My tiez mame mojich a jeho, a teda jedna moja kamoska s priatelom su taki nasi spolocni by som povedala, ze maju blizko aj ku mne aj k drahemu 🙂

elizabet173
20. feb 2022

máme partiu priateľov, s ktorými sa stretávame roky obidvaja, šport, grilovačky, guláš party a pod. Boli to partnerovi priatelia, ja som medzi nich prišla. Ale každý máme aj priateľov, s ktorými sa stretávame bez partnera, aj keď je to len zopár krát do roka, máme iný okruh záujmov, nudila by som sa ja s tými jeho a on s mojimi.

katulienocka999
20. feb 2022

Tiez mame mojich a jeho kamarátov 😊 ale zas u nas to funguje tak na striedačku, ze sa s nasimi stretavame sami ale niekedy aj obaja a nemame problém sa porozprávať navzájom, ja s jeho a on s mojimi 🤷‍♀️😊

bzucabzz
31. máj 2024

A povedala si mu to? Ze by si si priala spolocnu partiu?