Muž je držgroš

16. jan 2022

Máme dve deti, nebol vždy taký alebo až taký. Keď sme boli sami bez detí a bez hypo asi som to tak nevnímala alebo sa to časom zhoršilo, neviem. Odkedy ho poznám nosí jedny tepláky, druhé som mu kúpila ja, pyžamo to isté, jedno má ako dlazkovu handru ale to je dobré, on nové nepotrebuje. V zime nosí jedno spodné tielko, nedajbože by sa z večera do rána neuschlo keď sa operie. Holicke nepôjde, lebo šak musel by jej tam nechať 10€, radšej sa na debila ostriha doma sám. Veci si kupuje vylucne zvlášť do roboty, tie inde nenosí aby ich nezničil. Keď niekde ideme dá si staré, zničené 130 rocne handry. Ja sa hanbím ako pes, nie som módna ikona ale občas si niečo na seba kúpim a hlavne nenosím sprate prasive handry. Momentálne som na RD čiže môj prídem je značne obmedzeny, ja už ani neriešim, že v živote mi nič nekúpil keď sme spolu v obchode (keď si náhodou ide kúpiť niečo do roboty) nedostala som od neho okrem snubneho prsteňa nič, naozaj nič. Každé vianoce lamentuje, že nič si nekupujeme a to keď si niečo kúpime tak v hodnote 20€ (to on vždy uda takú hodnotu) mne je to jedno ale rada sa poteším aspoň raz za rok. Meniny, narodeniny sampanke. Ja od neho nechcem nič, žiadne dary. Ale keby si aspoň na seba kúpil 🙏 do istej doby som mu kupovala zo svojho ale už som si povedala dosť, on mi nijako finančne nepomaha, nikdy sa ma neopýtal či mám čižmy, bundu alebo niečo. Rovnako deťom všetko oblečenie kupujem ja, aj lieky, vitamíny, bežné denné nákupy v potravinách, škôlka obedy. On zaplatí hypo, nájom, poistky. Chodí na väčšie nákupy potravín počas mesiaca. Má svoj účet, zarobí dobre ale koľko má nasporené alebo čo robí ďalej s peniazmi neviem. A je mi to jedno, vždy som si vystačila sama. Pre deti kúpi až keď ho zdrbem, keď už nemám z čoho ale sám od seba sa nemá k ničomu. Chodím s ,,jeho,, autom dvakrát do týždňa s deťmi v rámci mesta na krúžky (platím ich ja) preveziem max. 5€ nafty a on mi naposledy šplechol, že mám natankovať. mne je pri týchto rečiach do plaču a to si poviem, že už horsie nevymysli ale vždy príde niečo ešte horšie. Ani neviem čo chcem od vás počuť len som to chcela volakomu už povedať lebo komu budem toto vešať na nos, s nikým sa o tom nebavím.

kate211
16. jan 2022

Vsak ked si taka samostatna, preco od neho neodides? Fakt nechapem - chlap debil, drzgros. Financie ta asi u neho nedrzia, kedze vsetko hravo zvladnes sama. Aky je otec? Pokial aj ako otec stoji za hovno, asi si divna ty, ze s nim stale si.

dskjhfdlkdjhl
16. jan 2022

No, ja si myslim, ze vzdy bol taky, ale kym si mala svoj prijem, tak si to neriesila, teraz mas len prispevok a teda tahas za kratsi koniec. Co radit? To je tazke, lebo toto si bolo treba pred svadbou premysliet. Mala by si sa s nim vazne porozpravat, ale tipujem, ze on asi nechce, alebo Ty sa bojis. Tak neviem, no, mna by z takeho chlapa rozdrapilo, ale ja by som si takeho ani nevzala.

autor
16. jan 2022

@kate211 nezvladam všetko finančne sama, som na RD, máme dve malé deti. Inak ako otec je dobrý, venuje sa im, deti ho ľúbia, nerada by som im kvôli tomuto rozbijala rodinu.

autor
16. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl už som mu to hovorila ale proste on to má asi v sebe zakorenené ako volaku povahovu črtu, taký človek sa asi nezmení. Nie sme manželia.

dskjhfdlkdjhl
16. jan 2022

Tak prave preto si to mala vidiet skor ako ste splodili deti, ci ste, alebo nie ste manzelia, je v podstate jedno, deti su vacsi zavazok. Rodinu rozbijat nechces, s nim nepohnes, tak potom cimskor musis ist do prace a mat svoje peniaze.

basska_b
16. jan 2022

Juj, no... aj taki ludia zial su. Kazdy sme nejaky. Mozno mu ty kup oblecko na narodeniny ci Vianoce, potom si to aj hadam da na seba, hoci iste to nie je.

gloria31
16. jan 2022

Nechapem ked s niekym žijem fungovať na dva účty.... Tiež kym som nerodila boli tri uctt, jeho moj, hypo ucer, teraz mame moj spoločný ma od neho kartu a hypo ucet. Vidi co sa plati kolko minieme a nevycita kolko miniem a ked drahšie niečo potrebujem kúpiť pre sebe alebo on kúpiť porozprávame sa o tom ci to treba hneď. Bud rozhovor aby sa spamätal alebo chod preč aj s deťmi.

autor
16. jan 2022

@gloria31 neviem si predstaviť, že by videl každé euro čo kde dám, myslím si, že by medzi nami vznikali konflikty kvôli tomuto. Ja by som to nezniesla keby ma začal takto kontrolovať a keby mal tú možnosť, verím že ten účet by si prezrel kde som čo míňala.

ada12345
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gloria31
16. jan 2022

Ale tym pádom by si aj ty videla kde míňa peniaze. Tiez by videl ze co vsetko platíš ze to ze on zaplati co plati ze co sa tyka jedla aj pre neho, oblečenia pre teba, deti a inych veci ze vsetko riešiš a platíš ty. Hadam by ho to trklo ako malo sa podieľa finančné na chode domácnosti a vazho spoločného života.

apolka77
17. jan 2022

Ani neviem čo ti napísať ale hrozne žiješ. Ak si to nezmenila doteraz pochybujem že niečo vymyslis.
Mať dve deti ale hospodáriť ako dvaja susedia každý zvlášť je úplne na hovno. Nič o ňom nevieš, koľko má ušetrených ...nie ste zobrati, niečo sa mu stane si nahrata,...keby napíšeš že to hypo čo spláca byt je jeho tak sa ani nečudujem ...nežijete ako partnerky ..ale ako vzdialený príbuzný.
Ak muz nikdy nič nekúpil žene s ktorou má deti tak nehnevaj sa je to obyčajný magor, neľúbi ťa.
Ja by som odišla....asi by si to ani nevšimol.
Ale že sa máš ako sa máš je aj tvoja vina.
Mať 2 deti nemať manžela a pravidlá ako to bude fungovať???? To dávno si mala zaviest iný režim.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kassandra25
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
17. jan 2022

my mame spolocny ucet a kedze sme obaja normalni, tak nikto nikoho nekontroluje, lebo to netreba. Ak je aspon jeden vo vztahu nenormalny, tak evidentne nepomoze ziadna forma "hospodarenia".

brembo
17. jan 2022

On sa už nikdy nezmení,skôr by som napísal,že zhorší. Pýtaj si od neho nejaké vreckové a povedz mu,že to finančne nezvládaš.

blankaj
17. jan 2022

@dskjhfdlkdjhl ci sú alebo nie sú manželia nie je jedno. Už to, že nemal záujem si ju vôbec zobrať veľa vypovedá.

dskjhfdlkdjhl
17. jan 2022

@blankaj to, ze maju spolu deti, je vacsi zavazok-ja som to myslela z tohto pohladu a je to tam aj tak napisane. Co este treba dovysvetlit? navyse, vobec nevieme, kto si koho nechcel zobrat, takze zbytocne o tom polemizovat.

wilkova
17. jan 2022

Ahoj, ja ťa chápem. Musí to byť veľmi ťažké. Podľa môjho názoru nie je cesta, že pôjdeš urýchlene do práce, budeš mať viac peňazí a žiť si akoby súbežne pri ňom svoj život. Pretože takýto človek ťa časom aj tak otrávi...otrávi svojimi rečami, svojim správaním, ty sa na to budeš pozerať celý život a budeš musieť zdôvodňovať prečo si kúpila to, alebo tamto. A čo je na 100% isté, jeho držgrošstvo bude vekom horšie a horšie, stane sa to neznesiteľným. A čo v prípade, že sa ti nedajbože niečo stane? Ťažký úraz a podobne? V takýchto situáciách bývajú partneri najväčšou oporou...to sa u vás asi nestane.

Uvediem pár príkladov zo života: Môj muž mal kolegu /pán nad 55 rokov/, spoločný účet s manželkou, jemu chodili sms z banky. Pri každej, naozaj každej sms, zdvihol telefón a nastalo "vypočúvanie"...Čo si kúpila? Prečo si to kúpila? Bolo naozaj nutné to kupovať? 😨 Môj muž doteraz na to spomína, že niečo nenormálne.
Ďalší príklad: V rodine žena, ktorá si vzala akože chlapa pri peniazoch. No neskoro zistila, že jeho mottom je peniažky pekne na účte zadžubané, ani euro minúť, iba honobiť. Nič si neužívať, nikam nechodiť, nič nezažiť, len sa "tešiť" zo zostatku na účte. Chlapík zostarol a na staré kolená je z neho uhundraný neznesiteľný ešte väčší držgloš. Žijú spolu, ale už sa spolu ani nerozprávajú ☹

Život s držglošom nikdy. Možno počkaj, kým detičky vyrastú /neviem/ a potom odísť...
Držím ti palce ❤

sima338
17. jan 2022

Môj otec vždy hovoril že držgroš je druhé najhoršie po agresorovi a tyranovi. Dnes vidím, súdiac podľa mnohých príbehov, že je to veľká pravda.

autor
17. jan 2022

@blankaj
@dskjhfdlkdjhl nie sme manželia lebo ja sa nechcem vydávať, on by aj chcel, apson v minulosti chcel. Ale ja som už akosi vtedy šipila, že tá jeho lakomost sa bude zhoršovať a narúšať náš vzťah. Ale to už bol na ceste druhé dieťa. Moja chyba, mala som sa spamätať skôr.

autor
17. jan 2022

@wilkova výbore si ma pochopila bez toho aby som to vôbec napísala. Toto je to čo ma trápi, on ma tými rečami a správaním neskutočne otravuje a vyciciava zo mňa elán. Tým že lamentuje nad každým eurom, ja to nemôžem už ani počuť, som na to alergická. Ale že my spolu nezostarneme je viac než isté. Niekto to nechápe ale ja malým deťom nerozvratim rodinu aby som sa ja mala lepšie. V konečnom dôsledku sa nehadame, vychádzame si v iných veciach, nie je zlý, dá sa na neho spoľahnúť, otec je ukážkový ale keď deti odrastu, neverím že s ním zostanem.

acrobaleno
17. jan 2022

"Nič od neho nechceš" a to je chyba. Nenastavila si si pre seba nejaký štandard, aby aspoň pokakaný darček dal na narodky. Ale celkovo to musí byť pre teba ubíjajúce a vyčerpávajúce. Nie všetci zvládnu takú mentalitu. Deťom tiež nič nedáva?

luccija
17. jan 2022

Nevydržala by som to....ale taký musí byť aj niekto z ich rodiny nie?mama otec sa ako správajú k peniazom?
Nevyrastal v nedostatku a preto musí veľmi šetriť?
No si to prehliadla, lebo taký človek to ma v krvi musel byť taký, ale asi deťmi a spolužitie sa to vyostrilo.
Neviem poradiť nedá sa s ním vôbec rozprávať o tom, že by si mal dopriať, život nie je len zgrlosenie a pri deťoch si to neviem predstaviť výlet, tábor, dovolenka ...veď on musí prežívať muky, alebo raz bude...vieš ešte by som pochopila, keby šetril na sebe a nedoprial si tak nech chodí ako trhan, alebl na deťoch a sebe nie
Ja by som vyskúšala sokovu terapiu vyhodiť staré veci, nech si kúpi s tebou nové a naučiť ho dopriať si.Zaroven by som povedala, že má to psychicky unavuje a stresuje a nemôžem takto zit a zvažujem časom odchod bude mať čas zmeniť sa popustiť uzdu..Ja som mala takú kolegyňu, ktorá si kúpila pomaranč a pohádala sa s frajerom, že jej neprispel a nemá to jesť🙂ale jej mama bola prehnane šetrná na strave, ale zase oblečenie a aktivity si dopriala.

luccija
17. jan 2022

A vyčísli na papieri koľko platí on a koľko ty a treba to upraviť spravodlivo píšeš, že Ti peniaze nestacia...Ked píšeš, že platíš celú stravu, deti a pod...ja neznášam ziarlivocov a zgrlosov.Takeho čo sa krúti na stoličke od hladu a nekúpi si vonku jesť, lebo je to drahé.My máme takého suseda nemal hanby mi zobrať z pečenej ryby, že nechcem len ochutnám...hmm dobrá je, ale aká draha.A jeho mama kamarátke žene po 40 tke dokáže zavolať, že prečo v zime kupujú paradajky a papriku to sa má jesť v lete zo záhrady🙂to sú také rodinné prekliatia, keď v tom vyrastajú, že všetko stačí, netreba, to je dobre, drahé nepotrebujeme, tak sa tak správa ak vo svojej rodine

apolka77
17. jan 2022

Z môjho pohľadu toto rozvratena rodina už je...si Ťa neváži, krásny príklad deťom.

autor
17. jan 2022

@acrobaleno toto ,,nič od neho nechcem,, vzniklo asi niekde v mojej mladosti, skoro som odišla z domu a starala sa o seba sama. Už na strednej, výdaje napr. ako vodičák platili spolužiakom rodičia, ja som si ho financovala sama z brigád, rovanko prvý telefón a pod. Rodičia nie sú lakomi, dali nám čo mohli ale žili sme skromne. A keď som mala príležitosť tak som si zarobila na to čo som potrebovala. Preto mi prišlo aj vo vzťahu normálne, že čo treba, kúpim si ja. Ale toto čo sa deje u nás už nie je normálne... Ako to myslíš, že či deťom nič nedáva? Myslíš či im kúpi hračky? Naposledy keď som chcela malému kúpiť trojkolku alebo staršiemu bajk, čo sú pre mňa momentálne veľké výdaje tak kúpil, na deti nie je taký lakomy ale treba mu všetko hovoriť. Alebo napr keď si ideme niekde sadnúť, nikdy nečaká že ja zaplatím, aj keď domov objedná jedlo, vždy zaplatí. Ale na také materiálne veci na seba a na mňa je proste lakomec.

autor
17. jan 2022

@luccija hej, je taky aj jeho otec 🤦 ale toto som si ja na jeho otcovi doteraz nevšimla, sám mi to dávno, dávno rozprával, že jeho otec je lakomec. Časom som si to vlastne uvedomila, že to asi od neho nechtiac obkukal, aj som mu to už povedala viackrát, že sa z neho stáva jeho otec ale nikdy na to nereguje, asi je to silnejysie ako on. Len sa modlím aby toto od neho nepodedili aj naše deti.

vikes
17. jan 2022

A prečo ste sa za neho vydali? Takýto "šetrný" asi nezačal byť z jedného dňa na druhý.

autor
17. jan 2022

@vikes nie sme zobrati, vyššie som už o tom pisala aj o tom, že keď sme boli bez detí a bez hypo, ja som robila, nebolo to také. Spätne keď sa pozriem, náznaky tam už boli ale kto vedel, že sa to takto časom zhorší...