Muž zorganizoval opekačku, mne nič nepovedal. Ako by ste reagovali vy?

20. mar 2023

Muž zorganizoval opekačku. Zavolal svojich bratov , svojich rodičov, synovcov a netere. Mne nepovedal ani jediné slovo. Ostala som v šoku keď som ich všetkých videla medzi dverami u nás. Poobliekal deti, znova mi ani slovo nepovedal, že mám ísť snimi. Tak samozrejme som nešla. Potom svokra povedala, že mám ísť. Samozrejme som reagovala , že nikam nejdem , o ničom som nevedela atď. Keď sa vrátili domov tak ešte on na mňa hučal, že či som čakala pozvánku z Vatikánu, že jeho mamá má volala a ja som nešla. No proste znova za všetko môžem ja ... Ako by ste reagovali ? Išli by ste na mojom mieste ?

luccija
20. mar 2023

A on onemel?či doma viazne komunikácia?
Tá grilovačka bola u vás prečo stáli pred dverami?
Nešla by som

martinellacka
20. mar 2023

Podla mna je uplne normalne sa o takychto veciach dohadovat este skor ako sa zjavia ostatni predo dvermi. Toto sa nerobi. Neviem, je to od veci. Komunikacia je dolezita, toto mi vobec nejde do hlavy a asi by som reagovala uplne rovnako.

januska12323
20. mar 2023

Vy sa doma nerozprávate? Zabudol ti to povedať alebo zatajil?

janetinka27
20. mar 2023

a ta opekacka bola teda u vas? boli v zahrade a ty doma?
neviem, nepozname cely kontext, ako vychadzate - kazdy z nas by reagoval podla seba, lebo my mame svoje rodine, svoje vztahy atd

divokykonik
20. mar 2023

Ja by som išla pre pokoj v rodine. Aj keď samozrejme by som mu to dala vyžrať. A čo vy sa doma nerozprávate, keď nevieš o takýchto veciach?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
yvanielka
20. mar 2023

Je to minimálne divné od neho, kde zorganizoval tú opekačku, niekde mimo vášho domu? Veci na to nenakupoval? To že ti nič nepovedal bolo od neho hnusné, už aspoň tesne pred ti mohol povedať, že chcel prekvapenie pre teba aby si nemala žiadne starosti, takto by som ani ja nešla nikam. Ale asi to nebude váš jediný problém, inak spolu komunikujete normálne?

h2
20. mar 2023

Neviem odpovedať, ako by som reagovala, lebo si neviem ani len predstaviť, že by taká situácia u nás nastala. Vy sa spolu nebavíte? Maximálne divné toto.

autor
20. mar 2023

Oni išli opekať do lesa, u nás sa len zastavili na kávu. Samozrejme ja som ich ešte obslúžila atď... Nepovedal mi to naschvál, lebo pár dní do zadu sme sa pohádali a in od vtedy odmieta somnou komunikovať, aj keď z mojej strany snaha bola. Ide o to, že ešte ja som za hlúpu lebo jeho mama ma volala a ja som nešla. Tak asi keby chcel (keďže to on organizoval) aby som išla tak mohol povedať aspoň niečo... Ale nič a ešte ja som za hlúpu lebo som čakala na pozvánku...

sense
20. mar 2023

Hneď ma napadlo ze opekacka je váš najmenší. Problem

autor
20. mar 2023

@sense áno to je ...

januska12323
20. mar 2023

V tom prípade by som išla už len kvôli deťom ale s ním by som sa nebavila, keď o to nestojí.

ivik4
20. mar 2023

Taka este nehrala aby ja som dobehla na slovo ked by mi jeden trapny osopeny oduty chlap nepovedal ani slovo o tom ze pride navsteva na kavu a k tomu ze idu vsetci opekat 😃. Mohla by som kaslat celi ,,pokoj" v rodine a jeho mame by som normalne povedala ze jej synacik si nevie otvorit papulu tak nech sa spyta jeho preco nejdem

tim3ka
20. mar 2023

z tej opekacky by som si nerobila nic, uz len preto, ze ti to zamerne nepovedal a bolo by teda aspon mne jedno, ze by ma jeho mama zavolala alebo nie. naco aj aby sa tam po mne zas vozil? no tak to ani nahodou

h2
20. mar 2023

Svokre si mala povedať, že nejdeš preto, že jej syn sa s tebou pohádal, nekomunikuje s tebou, o opekačke ti nič nepovedal, čiže asi ani nechce, aby si tam išla.

autor
20. mar 2023

@h2 veď som jej to aj povedala ...

chadkroeger
20. mar 2023

niekedy treba hrdosť hodiť za hlavu a povzniesť sa nad danou situáciou.
Ja by som išla.

beronsche
20. mar 2023

@jj298 tak chlap s nou absolutne nekomunikuje a ona sa robi dolezita? Vazne?
@ivik4 presne tak.
Neznasam take pretvarky a manipulativne vydierania.. ake "pre pokoj v rodine"? Tak chlap sa chova ako chrapun a ja sa mam tvarit, ze je vsetko ok? Preco?

Autorka - neviem, co by som robila. Chlap zrejme komunikovat normalne nevie/ nechce.. hrozne neznasam take tipy..
Skusila by som este rozhovor, bez obvinovania a hrotenia emocii...

denkatn
20. mar 2023

podla mna hovor mu za seba svoje pocity, ze: dotklo sa ma, ze si takuto situaciu so mnou nerozobera.

autor
20. mar 2023

@denkatn ale veď som mu to povedala, on vie , ale nezaujíma ho to vôbec aj mi to povedal ...

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fadama
20. mar 2023

Veď sa tam možno chcel s tebou udobrit. V kruhu rodiny to ide lepšie 😆
Tiež som zorganizovala síce nie opekacku ale mužovi oslavu na narodeniny. Vôbec nič netušil, pozvala som a už len im otvoril dvere s otvorenými ústami 🤣🤣

janickacrazy
20. mar 2023

budúci víkend pozvi polovicu svojej rodiny na opekačku ty a jemu nič nepovedz, nech si to skúsi aké je to príjemné

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denkatn
20. mar 2023

tak viac nemozes robit, ked si mu povedala ako si sa citila v danej situacii (dolezite je aby si jeho neobvinovala, a nenadavala mu ze je taky a taky len o sebe hovorila) dalej uz je to na nom, lebo druheho cloveka nemozme prinutit k nicomu ani k tomu aby na nas bral ohlad. ale myslim, ze to ze si mu to povedala, je zaklad, ze v hlave mu to ostane a aj ked nereguje hned. vies on ma mozno tiez nejake zranenie, ze jeho rodicia sa tak k nemu spravali a tak, a taketo veci sa daju riesit len komunikaciu, ale nemoze byt rozdelujuca ta komunikaca (vycitky, urazky) ale spajajuca, uznat druhemu pocity: aha, takto si sa citil... a tak vybudovat spolocne postupy...

tanyan
20. mar 2023

@janickacrazy Mnoho ľudí nepochopí, keď sa im takto nastaví zrkadlo, lebo vo svojej dokonalosti budú aj tak vždy zlí tí druhí.
Možno by bolo lepšie pozvať svokru na kávu a porozprávať sa s ňou, keďže to s produktom jej výchovy nejde.
Dôležité je ale aj zohľadniť dôvod hádky - či je to niečo faktické s reálnym negatívnym vplyvom na rodinu alebo urazená ješitnosť.

viestta
20. mar 2023

Vytrestala si vsetkych, hlavne deti. Ked vsetko zorganizoval, vsetko zabezpecil, od teba sa nic nepozadovalo, len sa zucastnit, isla by som. Zbytocne taketo truc podniky predlzuju tichu domacnost. Ano, aj ticha domacnost je niekedy prospesna, ale trucovat ako male deti? Vsak ste dvaja dospeli ludia. Jesitnost nikomu nepomoze.

zuzanka.zuzu
20. mar 2023

jeho by som neriešila, deti aj muža by som poslala opekať a sebe si urobila vlastný program 😎

h2
20. mar 2023

@viestta Tichá domácnosť nie je nikdy prospešná. Keby ju nemali, vedela by o opekačke a všetko by bolo v poriadku. Od muža je pekné, že všetko zabezpečil a zorganizoval. Ale mal o tom doma aspoň kváknuť. Takto sa to nerobí.

olgad4
20. mar 2023

Toto isté robil mne aj môj muž. Keď som sa zúčastnila akcie bez toho aby mi o tom povedal, celý čas bol na mna urazený, nevšímal si ma a pred rodinou si zo mňa robil posmešky. Už nie sme spolu. Takéto správanie do rodiny nepatrí!