Nadávka od muža

4. dec 2020

Ahojte, ani neviem ako zacat. S manzelom sme spolu 5 rokov. Za ten cas sme si presli vsetkym moznym, pretoze nemame deti. Hlavna chyba je na manzelovej strane, ale vekom uz ani moje vajicka nie su v top forme (ja mam 38, on 42). Mam za sebou 9 cyklov IVF, 19 vkladov a nic. Nikdy som mu nevycitala, nehovorila nic v tom zmysle, ze je to kvoli nemu. Ale on, ako sa sprava poslednu dobu, nemam slov. Za vsetko mozem ja, kvoli mne sa neuchyti embryo, od toho, ze pijem kavu, som v strese, smutna (ako by som nebola, ked je stale len a len zle a kazdy pokus je neuspesny) a proste vsetko hovori, ze je to len a len moja chyba. Uplne mu preskakuje. Obvinuje ma z uplne nezmyselnych veci a pri poslednej hadke to zavrsil slovami “pal do pice”. A pritom, vsetky vysetrenia, vsetky injekcie, zakroky absolvujem ja. Ja uz naozaj nevladzem a neviem, co mam robit. Velmi ma to ranilo a aj ked je to zvlastny typ cloveka, take nieco som nikdy necakala.

petulda333
4. dec 2020

Ja by som s takym clovekom nebola. S muzom sme spolu takmer 12r,taktiez boli tazke situacie ale nikdy mi skarede slovo nepovedal

janci05
4. dec 2020

No, jo. Už ťa má plné zuby. Takého podvraťáka by som kopla niekam. Aj my sme spolu ako manželia 16 rokov, ale takto škaredo sme si nikdy nepovedali.😒 Smutné.

karhu
4. dec 2020

mas 38, alebo si adoptujte, alebo si najdi plodneho chlapa, ked tomu tvojmu z neplodnosti uz aj "švitorí"

h2
4. dec 2020

Mne keby toto povedal muž, tak by som tam pálila a už by som sa odtiaľ k nemu nevrátila.

lubiss
4. dec 2020

keby mi hovori ze je to len a len moja chyba..pritom on je hlavna pricina to by si vypocul kamarat ze by bol malicky ako trpazlik ako si to vobec dovoluje..ty zo seba robis s prepacenim pokusneho zajaca 19 vkladov kks a on este vyskakuje a posiela ta do p..... by som mu povedala no tak idem do pi..ce a mozno uz konecne aj otehotniem bez teba....miesto toho aby ste sa podporovali este ti bude nervy robit sracka ked to nezvlada nech ide psychologovi v takych nervoch uz len urcite otehotnies

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
squirrels
4. dec 2020

Obávam sa, že úspešným tehotenstvom by sa nezmenil. Bábätko je obrovský stresor. Aj za jeho plač by si mohla ty, lebo si neschopná matka, čo ho nevie utíšiť, aj za jeho koliky by si mohla ty, lebo si si dala dve lyžice šošovicovej polievky... Teda, skutočne nezvyknem radiť rozvody, ale s takýmto manželom ťa, žiaľ, nemôžem povzbudzovať do dieťaťa. Ak to nebol ojedinelý výbuch a píšeš, že na jeho správanie v poslednej dobe "nemáš slov" a za všetko môžeš ty, nie sú tu momentálne veľmi pozitívne vyhliadky do budúcna.

osky
4. dec 2020

Mam za sebou 5 ivf,tiez nam to nevyslo.
Ked som sa chystala na 6.ivf,nieco ma osvietilo.a pochopila som,ze to nie je ok.
Niekedy treba prijat veci ako su a netlacit na pilu.
Mala som viac potratov,vselicim sme si s muzom presli.
Ale nikdy,naozaj nikdy mi nevycital,ze sommu nedala dieta.ze som neschopna vynosit ho...
To skor ja v zach ate zufalstva som zo seba vyplula,nech si spravi dieta s nejakou inou,lebo ja ho mat nemozem..
Vzdy ma vyhresil,co to trepem.
Bol to stres,ale nas skor zblizil.
Neviem si predstavit taketo krute reakcie.
Dost ze tvoje telo i dusa trpi,este ti on nadeli...
Nechaj to uz tak.
Nie kazdy ma deti.
Mozno ked sa obaja upokojite,motyka napok sama vystreli.
A ked nie,aspo si vydychnes...
Ved to telo musi byt z tych hormono uplne na prasky.
Nehovoriac o tom pocte vyprodukovanych embryi-chudence😥
Keby som mohla vratit cas,nikdy y som to uz nepodstupila...
A tych 20kg co som pritom nabrala uz nikdy nezhodim...sam doktor mi to povedal🙄

elizabet173
4. dec 2020

pálila by som pre rozvodové papiere. Nikdy by som s takým človekom nezostala a už vôbec by som sa nepokúšala s ním mať dieťa. A to by nemusel použiť ani túto hnusnú oplzlú nadávku. Stačili by mi tie výčitky, že ja za všetko môžem. V dobrom aj zlom, či?

andy_tami
5. dec 2020

Možno vy dvaja spolu jednoducho nemáte mať deti, každému občas rupnu nervy ale toto by sa veľmi dotklo aj mňa, dieťatko je veľmi citlivá téma, hlavne keď sa oň dlho snažíte a nedarí sa. Ja verím že dieťa si vyberá rodičov...ktovie ako by to bolo keby si mala za muža niekoho iného ,možno by si mala už aj 2 deti.

andreatytler
5. dec 2020

To je mi velmi luto, ze on vyklada svoju frustraciu na tvoje plecia. Velmi zle a samozrejme aj ta nadavka, velmi zle a najma 19 transferov a nic... ani jedno biochemicke tehotenstvo...
Dufam ze to nebolo v tom istom cente. Ak este mas silu skusat, urcite zmente centrum. A namiesto vlastnych vajicok a spermii chodte do darovanych embrii. Kedze chyba je u muza, darovane vajicka ani nekusajte. Chodte rovno do darovanych embrii.

ljzozv
5. dec 2020

Zalezi co tomu vsetkemu prechadzalo.
Predpokladam, ze stres je u vas na dennom poriadku. Cize aj on ma.toho dost a pravdepodobne si velmi dobre uvedomuje, ze chyba je na jeho strane a je z toho frustrovany.
Ale ani toto ho neospravedlnuje
Aj si ho potom konfrontovala, ze.ako si to predstavuje takto.ti nadavat?
Zariadila by som sa podla.jeho odpovede

mlska19
5. dec 2020

Situacia je stresova-pre Teba,lebo aj fyzicky podstupujes vsetky vysetrenia,zakroky,a aj pre neho,lebo to vlastne nemoze nijako ovplyvnit a este aj vie,ze je problem na jeho strane.To zenie ludi do roznych reakcii,ktore ich samych neskor mrzia.Tie nadavky-pohybovala som sa v chlapskych kolektivoch,chlapi sa nonstop navzajom posielaju do p...,a na druhy den su zas v pohode,to len my zeny sme fakt na toto utlocitne,ze hned rozvod a oni to nechapu,pre nich existuju omnoho horsie veci,nez taketo slova.Ako povedal jeden znamy,ked sa im s partnerkou tiez dlhsie nedarilo mat dieta:"Radsej nech mi povie,ze som k....,ako ze som neplodny!"Ja viem,ze podaktore budu ochkat z poburenia,ale proste netvarme sa,ze zijeme v romanoch od Daniely Steelovej,ludom uletia nervy a aj slova,nikto nie je svaty.

bluka2
5. dec 2020

Ospravedlnil sa? Mrzia ho aspoň tie slová?

poraditsa
5. dec 2020

Musite sa dat do uplnej vnutrnej pohody. Tieto negativne situacie ako keby sa ani nestalo. Moji znsmi, ona v 39 a on 48 maly prve babo a potom za dva roky druhe. Samozrejme, ze nepily a nefajcily ale vraj ich vnutornou pohodou sa im to podarilo, tak prajem nech vam to vyjde!

vilma7
5. dec 2020

Vybíja si na tebe svoju frustráciu z toho, že ťa nevie oplodniť. A ešte raz by povedal "Pál d p...", Tak by som pálila.
Ak sa s ním nedá normálne komunikovať, tak to nevedie nikam.
Skúste poradňu. Potrebujete obaja veľkú podporu.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marcellka32
5. dec 2020

@mlska19 prepáč ale je rozdiel ak si chlapi medzi sebou povedia pal do p... Ako keď to povie partner svojej partnerke, môj nazor, čiže ty by si bola v kľude kebyže ti tvoj chlap povie pal do p...?

nevludna
5. dec 2020

Dieta nie je vsetko, ste moc na to zamerani. Vykaslite sa na to, skuste sa s tym zmierit a najst si ine hodnoty v zivote. Kazite si kvoli tomu len vztah.
Proste 19ivf je psycho a je mi to luto (nam sa tiez nedari ale moj manzel je pre mna dolezitejsi ako nejake imaginarne dieta a nedovolila by som, aby nas vztah zasiel takymto smerom)
Skuste aj poradnu, tam sa budete vediet obidvaja vyrozpravat.

fiafia
5. dec 2020

Asi by mi blikala kontrolka. Správanie nula bodov. Podpora, pochopenie mu asi chýba. Mal by ti byť oporou a rozmýšľala by som či s takýmto mužom to dieťatko vlastne chcem.

gagik
5. dec 2020

Asi psychika po takychto skusenostiach pracuje u oboch...kto neskusi roky neplodnosti,vobec nevie o com to je a to co ste zazili vy, by ustalo len maloktore manzelstvo. Mozno vyskusaj psychologa,ktory by poradil ktorym smerom sa pohnut,nakolko mas problem,ktory je na sirsiu debatu.

kiki68
5. dec 2020

Najdi si ineho, co Ti toto nikdy nepovie. Lebo tieto nadavky su zaciatok konca. Zazila som to a potom sa tie nadavky uz len stupnovali. Teraz mam na prvy sup zdrave dieta s niekym, kto na mna za 5 rokov nezvysil hlas

anita6666
5. dec 2020

Uz vám z tých umelin riadne hrablo obidvom...otras

mlska19
6. dec 2020

@marcellka32 Pre toho chlapa je to to iste.A v klude by som nebola,lebo som zena,a k tomu cholerik.Ale reci treba vnimat v kontexte,a tu to bol ocividny skrat z extremne stresovej situacie.A tvrdim,ze existuju aj horsie slova-cca peed 2 hodinami odisla kamaratka,ktorej buduci manzel vyvolaval a nadaval jej,ze je na navsteve u mna a mojho muza,kde some chystali program na ich buducorocnu svadbu,pricom on si siel slavit svoje narodeniny s kamaratkami(!),a ona na tu oslavu ani len nebola pozvana.Tak jej vyvolaval k nam a reval na nu,ako to,ze je este u nas a ze to je naposledy,co u nas bola a vyzere si to.Ver mi,ja chytit v tej chvili telefon,tak do p... by bolo to najjemnejsie,co by som mu povedala.Volal mu moj muz,ze co sa deje,ci je este na tej oslave (ano,bol) a vynadal aj mojmu muzovi,co ma byt ta jeho este o jedenastej u nas,tak ten mu polozil telefon.Panko si asi mysli,ze je 19.storocie a zena ho bude doma od vecera do rana cakat s pravidelne prihrievanou vecerou,kym on bude oslavovat s inymi damami.

nevludna
6. dec 2020

@mlska19 a to si ho chce este zobrat?

marcellka32
6. dec 2020

@mlska19 a to s nim plánuje svadbu? By som pracovala na zrušení svadby...nech zíde z krátkej cesty

lujza123
6. dec 2020

Je to hnusne, ale.... Každému sa občas stane ze pri hádke povie co nechce.

Myslím ze zeny sú psychicky oveľa odolnejšie. Vedia niektoré emočne vyhrotene situácie spracovať oveľa lepšie ako muzi. Dokážu sa vyplakať, vyrozprávať, dostať to zo seba, kým chlap sa skôr snaží byť hrdina, uzavrie sa, nevie si poradiť sám s vlastnou citlivosťou a potom keď sa to nahromadí vybuchne totálne nevhodným sposobom.

Tým ho nechcem obranovat, takto by sa nemal vyjadrovať nikto. Len je toho na vás, na obidvoch, už asi privela. Mali by ste sa okamžite na toto cele naozaj vykašľať a začať trochu akceptovať aj skutočnosť že môžete byť bezdetny. Túžba po deťoch vie dohnať ľudí k šialenstvu, nedovoľte to. Teraz skúste dat do poriadku seba, svoj vzťah, uzavrite túto kapitolu, možno aj s pomocou psychológa. Ešte mate život pred sebou, možno bude bez deti, možno s nimy, to je jedno, dôležitá je prítomnosť a fakt ze už ste si toho momentálne naložili na plecia príliš veľa a treba trochu pribrzdiť.

mlska19
6. dec 2020

@marcellka32
@nevludna
Ja sa jej cudujem uz dlhsie a po vcerajsku aj moj muz,ktory mal doteraz ruzove okuliare,lebo je to jeho kamarat z detstva.Jej matka ju od toho velmi odhovara,ale maju spolu uz jednu dceru a ona by mala rada este jedno dieta,a ma po 30-ke.Do toho sme sa dozvedeli,ze sa jej vyhraza,ze bez neho ona nic nema,lebo byt je pisany len na neho a ona ako opatrovatelka na Slovensku vela nezarobi.On doma ani prstom nepohne,ona stale vari,stara sa o dieta,domacnost,on vlastnu dceru nezavaruje,ked pride z prace,len tuka do mobilu.Pritom baba krasna,pracovita,hudobne velmi talentovana.Ale nema vela opory v rodine,a stale len caka,ze sa panko zmeni.Dnes mi moj muz hovori-ten chlap sa nikdy nezmeni,to bude utrpenie cely zivot.

marcellka32
6. dec 2020

@mlska19 veru nezmení sa ani podľa mňa, ale tak ona musí vedieť..skús jej dohovoriť

nevludna
6. dec 2020

@mlska19 na jednej strane mi jej je luto, lebo pravdepodobne ma nizke sebavedomie a tak si mysli, ze lepsieho nenajde alebo si nezasluzi ale na na druhej strane je podla mna neskutocne hlupa, ze len preto, ze chce dieta, tak to bude udrzovat za kazdu cenu. Kto chce kam, pomozme mu tam...nech si to teda uzije. Chudak deti