Nebaví ma môj život

5. júl 2023

Ahojte, včera sme prišli so synom z nemocnice výrazný zápal pľúc (ani nekaslal len sme mu nemohli zraziť teplotu a na pohotovosti ho popocuvali a poslali na RTG a že zápal pľúc) včera sme prišli domov ale dnes je totálna katastrofa.je zlý jak cert.nechce piť ATB a musí ich piť a včera večer dnes ráno som ho po pol hodine presvedčila aby to vypil dnes mi už večer praskli nervy tak som mu všetky traktori schovala vrestal jak keď by som ho drala z kože a pravdaže som ostala najhoršia.ale poviem vám pravdu že dnes na mňa doľahla depká ..jednoducho má prestáva baviť tento život.nie že by som nebola rada že mám syna ale som už strašne unavená.vcera sme prišli domov večer som ho okupala a šla som ho aj uspať manžel sa zobral na dvor si sadnúť a kecat s rodičmi..ráno som vstala úplne k.o 5dni v nemocnici s malým dieťaťom on dnes doma tak som myslela že pôjde sa s ním hrať ráno aby som si mohla oddýchnuť ale on kde že..tak som šla ja..celé doobedie bol malý zlý nič mu nepovedal ja som sa mu snažila stále vysvetľovať a tak..potom už keď bolo toho moc tak vyletel.ze ho to už nebaví jak stále piští...a to pritom piští pre maličkosti.ale nebýval takýto.ja neviem čo sa deje...už nevládzem...nehovorím že mi manžel s malým nepomôže ale jednoducho vytočí má manžel a potom zvýšime hlas aj na synčeka čo ma neskutočne mrzí..ako ďalej..poviem vám pravdu nebaví ma tento život..keď by som mohla vrátiť čas ale synčeka si pravdaže nechať tak to urobím hneď.s manželom som od svojich 16 rokov čiže 17 rokov.nebolo to vždy dokonale ale teraz už naozaj cítim že nevládzem.dakujem.kazdej ktorá to prečítala až do konca ale nemám s kým pokecať 🥺

syslik81
5. júl 2023

a povedala si daco manzelovi? napriklad zlato som unavena preberas stafetu a ja si idem lahnut? muzi nepremyslaju ako zeny -im treba narovinu povedat .. rozpravat sa spolu je lepsie ako kricat na syna,kt za nic nemoze... oddychni si ukludni sa a ospravedln sa synovi .. lahni si kludne s nim poobede trocha .. domacnost pocka .. a na svete nieje zena,kt by nerupli nervy a nenakricala-hold sme len ludia ...

pribinak
5. júl 2023

Hm, celu únavu a nervozitu si odnieslo dieťa. Normálne a otvorené povedz mužovi že teraz musí zabrať on a ty si potrebuješ oddýchnuť

enya00
5. júl 2023

preco by ti s nim mal pomahat???on nie je rodic? prepac, ale ta veta s malym mi pomoze, ma zabila…pekne povedz muzovi, ze si ides oddychnut a hotovo

calmmeadow
5. júl 2023

presne tak,treba mu to narovinu povedať a nečakať,že mu to dopne samému

autor
5. júl 2023

@syslik81 mužovi som to povedala x krát.a pravdaže som sa ospravedlnila synčekovi a silno ho objala.a povedala že ho veľmi ľúbim a povedal že aj on mňa..nie že by som po ňom vždy kričala...len ja keď sa zoberiem z domu že idem napriklad na bicykel tak dôjdem z bicykla a on so svokrovcami a manžel na fone alebo natiahnutí na gauči.nehovorim že s ním nejde von že sa s ním neprehrá...pravdaže zasa nehovorím že sa nemôže syn zahrať s babkou a dedkom.

zmrzlinka2021
5. júl 2023

Treba myslieť na seba, lebo len ty si tá, ktorá má vplyv na tvoj život.

autor
5. júl 2023

@zmrzlinka2021 veď toto..ale ja nemyslím na seba bohužiaľ...x krát som začala cvičiť že som si chcela nájsť pre seba chvíľku ale ostal syn zlý tak som sa mu venovala a ukludnovala ho.raz mi bolo fest zle migréna manžel hovorí veď chod si ľahnúť a ja mu hovorím že nezabudni že o ôsmej sa ide sprchovať a do pol deviatej má byť v posteli.lebo keď sa presvihne bude zle zobudila som sa o 21 hodine a synček ešte hore akurát šiel s ním do vane..ja som myslela že má porazí.pravdaze bol zlý jak cert lebo už mal dávno spat.manzel.nervozny že stále piští.ja nervy vyhodila som ho z kúpeľne a s migrénou som ho kúpala a aj uspavala.na druhý deň som mu to povedala.ale on že ja viem..a to bolo všetko.

marianarem
5. júl 2023

"som myslela že pôjde sa s ním hrať ráno aby som si mohla oddýchnuť ale on kde že"
Toto niekedy robia aj velmi dobri muzi. Aj s mojim sa uz parkrat stalo, ze sa v podobnej situacii zachoval z mojho pohladu necitlivo. Raz mi napr. bolo luto, ked som po operacii prisla domov a nechal ma chystat veceru, bolo by mi dobre padlo, keby sa sam ponukol, ze nachysta on. Ale on zvonka videl, ze zvladam, ze idem chystat veceru, tak ze mi je asi dobre a netreba nic riesit. Riesil by, keby som vyzerala zle a nevladne. Po par takych prihodach mi doslo, ze musim vzdy priamo povedat, co chcem, ked nieco chcem. On casom uz aj zistil na zaklade tych priamych ziadosti, co asi v ktorej situacii potrebujem a uz robi niektore veci aj sam od seba. Ale ako radia baby vyssie, treba vsetko po lopate hovorit a priamo poziadat. Ine je, ked ta muz posle do kelu s priamou prosbou o pomoc, v takom pripade ide o blbca.

autor
5. júl 2023

@marianarem tak to sa ešte nestalo.ale už som mu to viackrát povedala že mohol s ním ísť on.a on že nabudúce pôjde.ale väčšinou si malý pýta mňa.lebo už je zvyknutý že idem s ním ja.aj dnes manžel videl že som už k.o tak ho šiel uspať.len má hnevá že vždy mu musím všetko hovoriť.ved čo sú to chlapi slepý či hluchý 🤦

zmrzlinka2021
5. júl 2023

Snažíš sa mať veľa veci v živote pod kontrolou a to je cesta k vyhoreniu, depresii, uzkostiam. Mala som to rovnako. Treba odísť od tej kontroly, mať veci aj na háku, rozmaznávať sa. Ty si tá najdôležitejšia.

autor
5. júl 2023

@zmrzlinka2021 a ako sa to dá ..ja sa snažím malému venovať na plno...od 8:00-17:00 bývam v práci mám obchod a venujem sa ručnej tvorbe.alebo som v práci od 8:00-16:00.@aby som mohla ísť pre malého do škôlky.ide o to že malý je taký že ak ho presvihneme napríklad aj so spánkom je potom strašne zlý.uz som si viackrát hovorila že chyba môže byť aj vo mne ale ako to zmeniť.

zmrzlinka2021
5. júl 2023

Pozri, aktuálne sme v španielsku... O polnoci tu bežne sú rodiny s malými deťmi von. Mám pocit, že my na Slovensku sme veľmi uzkostlivi, zviazaní. Ak budeš ty v pohode, bude aj syn. Príliš riešis a chces každému vyhovieť, ale týmto iba vyhoris

autor
5. júl 2023

@zmrzlinka2021 my sme už skúšali hocijaký čas ísť spať ale on vážne jak to nedodrží je to katastrofa chytí taký amok že ho ani neosprchujem.cez víkend mu pravdaže dovolim byť trošku dlhšie.ale on cez deň ani nespí akurát v škôlke a aj to iba sem tam..a večer už keď ho chcem dať neskôr spinkať tak už je taký unavení že len mu poviem ideme sa okúpať a už je zle.ideme si zuby umyť je zle.ideme si ľahnúť totálny amok..

marianarem
5. júl 2023

No muzi su ini ako my, maju ine myslenie. Asi sa neda hadzat vsetkych do jedneho vreca, ale mne sam muz povedal, ze chlapovi musim povedat vsetko uplne po lopate a priamo, ziadne metafory, ziadne naznacovanie. A v spoluziti s nim sa mi to aj potvrdilo.
Nam zenam sa s tym niekedy tazko zmieruje, lebo sme (vacsinou) nastavene tak, ze vyslovene vycitujeme potreby druhych, nase myslienky sa vela tocia okolo blizkych ludi. Dobre by nam padlo od chlapov to iste, niekedy to totiz berieme tak, ze im na nas nezalezi. Ale moj muz ma jednoducho vacsinu casu v hlave take "chlapske" veci, v podstate ako dobyt svet, ako realizovat svoje projekty, dlhodobe plany s financiami a nehnutelnostami, globalne myslienky o fungovani sveta. Blizkych monitoruje asi tak, ze ci je nejaky nudzovy stav, alebo nie je. Ked vidi, ze je zle, tak okamzite zasahuje. Inak robi veci na poziadanie, ale da si ich vtedy ako prioritu.
Ale ono je v podstate dobre, ze je iny ako ja. Takto mame v teame dva rozne fungujuce mozgy, cize viac napadov, viac uhlov pohladu 🙂 To s tym neustalym pripominam a hovorenim vie byt unavne, ale netreba to brat ako krivdu.

kornelies
5. júl 2023

Vies kolko zien ma 2-3 deti a ziadneho manzela, popripade v zahranici a musia vsetko zvladnut same. Tymto tvojho muza neospravedlnujem, ale nie si na tom tak zle ako si myslis. Hlavu hore, bude to lepsie.

letfenixa
5. júl 2023

@autorka ja by som muža nechala, nech si to dorieši, vaňu aj uspatie, keď presvihol večierku, jeho problém.

macekovam
5. júl 2023

zamna... si na tom dost zle ale robis si to aj sama... mala by si byt viac sebecka... ak ti je zle tak si mas lahnut a nie rozmyslat ci da muz spat dieta vtedy alebo vtedy.. ved nech muz vyskusa ako to bude ked nedodrzi to co mu ty poradis... tak by bol dlhsie so synom hore ..a? druhy krat by to urobil lepsie... podla mna to muzovi vyhovuje ze ta tym vytaca,,, vtedy to radsej urobis zanho ty ako by to malo byt zle a nie podla teba... a ked ma ist von s nim tak nech ide syn von s nim... povedz mu ze mu zatial uvaris napriklad puding alebo nieco... nie hned utekat ty lebo s tebou je zvyknuty,.... ocko nech si tiez zvykne.. a syn sa rad prida... ale nechaj ich.. nech je tak ako si urobi muz... nezabudni.. trosku viac sebecka treba byt....

autor
6. júl 2023

@kornelies ja to chápem mám tri sestri a mamina bola na nás sama..nemyslela som to tak že všetko je na mne pri jednom dieťati.len jednoducho doľahlo to všetko na mňa a neviem čo s tým.
@letfenixa to som aj chcela spraviť ale syn chytá taký amok až sa zadusa 🥺aj ja som ten jeho amok ukludnovala ešte dobrú pol hodinu.
@macekovam ja viem že aj ja robím chyby v tom že všetko chcem mať pod kontrolou a viem že by som to mala zmeniť.ale ako..ako sa dá byť trošku sebecka...

mladena
6. júl 2023

No a čo s tým chceš robiť? Teraz už asi nič. Ja by som bola na syna prísnejšia a nie že ho ukľudnovala a vyčítala si že som zvýšila na neho hlas. Ja som aj facku dostala a bývala v panelaku nie v dome s dvorom ale mama teda hovorí že nikdy som sa nemaznala jak dnešne deti a pri povinnostiach nemala ani čas sa s nami špecialne piplať.

macekovam
6. júl 2023

Tak ze necháš muža tráviť čas s dieťaťom tak ako on chce... Ze ho necháš dotiahnuť všetko do konca... Keď bude syn zlý lebo on presvihne čas tak on ho aj ušli.. Keď vezme dieťa von on tak nepôjdeš ty lebo dieťa chce ísť s tebou len....muzovi možno aj vyhovuje ze ty vyskočí hneď z postele... Urobíš veci zaňho... Skončíš ako dieťa povie.. A možno ani netušíš ze to robí účelovo.

autor
6. júl 2023

@mladena ja som na neho niekedy až moc prísna práveže.zvysim na neho hlas keď je treba a poviem pravdu aj na prdel dostane keď je už toho moc..a ukludnovala som ho tak že som bola pri ňom a vysvetlila že takto sa veľký chlapec nesprava .

@macekovam ja sa práveze snažím že keď syn povie chcem sa hrať s tebou a varím tak mu poviem že musím najskôr navariť a potom sa môžme ísť hrať.ale bohužiaľ bývame so svokrovcami a malý to hneď využije a hneď letí a už kričí dedo pod sa hrať a dedko pravdaže odbehne aj od taniera a ide..a keď som sa mu to snažila vysvetliť že to nemôže robiť veď on chápe že musí počkať tak sa svokor usmeje a povie no čo pán prosí to byť musí..oni nechápu že jemu robia týmto zle a aj mne..

mladena
6. júl 2023

ostava len dufať že maly vyrastie a bude to lepšie a budete kamarati. Nebude taky naveky.

majlo1234
6. júl 2023

Muzovi musis narovinu povedat, co od neho chces. A tvoje predstavy o tom, ako a kedy sa napriklad uklada dieta do postele, umlc, ked to robi muz. Uzi si oddych a nestaraj sa vobec, tak ako sa nestara muz, ked to robis ty 🙂

autor
6. júl 2023

@majlo1234 skúsim to..dakujem

stanulienkat
6. júl 2023

@marianarem pises: aj s mojim sa uz parkrat stalo, ze sa v podobnej situacii zachoval z mojho pohladu necitlivo. Raz mi napr. bolo luto, ked som po operacii prisla domov a nechal ma chystat veceru.....

Prepáč, možno budem surova, ale toto nie je iba tvoj pohľad. Naozaj je to necitlivý bulo a hulvát. To mu naozaj toto musíš priamo hovoriť??? Nevidí, že má ženu po operácii?? Ver mi, že keby bol po operácii on, ani sa nepohne z postele. Prečo majú mnohé ženy tendenciu stále ospravedlňovať necitlive chovanie chlapa?

Autorka, a z tvojho opatrného opisu, ako ti manžel pomáha s dieťaťom, by som dedukovala, že sa manzel tiež dvakrát nepretrhne. Prestať ho ofukovat a normálne ho zapojiť do starostlivosti.

kristinapetronela
7. júl 2023

Taký výbuch hnevu mám aj ja raz za pol roka keď už je toho veľa .ale inak všetko s kľudom .pokiaľ nejde o život nejde k nič ...

silvuskaxy
7. júl 2023

Jeden z dôvodov, preco je lepšie ostat sama s dieťaťom..