Neviem odísť od matky

333emily333
6. jan 2015

ahojte prosím vás o vaše názory neviem si poradiť 😒 mám dcéru (bude mať 5mesiacov) partner (nie sme manželia) mi robí v čechách ...bývam u mami lebo nechcem ísť do čiech a platiť 2 nájmy by nemalo zmysel on tam ja tu ... stále na mňa tlačí aby sme šli s malou za ním do čr ale ja nechcem aby bola malá češka chodila tam do takej škôlky atď za ďalšie nechcem aby som bola ďaleko od mami za 1 keby bolo dačo treba s malou 2 nikoho tam nepoznám 3 bojím sa žeby mama bola bezomňa stratená sme na seba veľmi navjazané chcem odísť od nej ale nie ďaleko podstate by som sa odsťahovala niekam do 50km od nej ... ale aj tak by sa to neoplatilo jedinú možnosť mám ísť do čr aby som bola s partnerom a aby nám to aj finančne vychádzalo ... len mama mi robí peklo zo života keď tu mám chlapa :( ona ho z duše nenávidí všetko na ňom jej vadí vkuse buzeruje psychicky ma ničí :( už viac krát mi povedala že odsťahuj sa lebo ti zničím vzťah ale napriek tomu že si to uvedomuje to nadalej robí .. celú rodinu starkú jej sestry atď presvedčila o tom že je to kkt ... doslovne ako píšem inak keď je tu ako kkt chudák úbožiak mu nepovie on sa tu cíti neprijemne a ja 10x nepriemnejšie ... vkuse ho buzeruje a mňa vykrikuje kritizuje za debiliny napr zato že ide na wc alebo že pije pravidelne (vodu samozrejme) ... keď prišiel na sviatky tak bol doma 27dní a priniesol si trošku viac vecí tak mal ten ruksak taký čo nosia horolezci viete čo myslím ten veľký a proste ona ho kamerovala že vyzerá ako kkt a potom to ukazovala celej rodine že kto už len nosí taký vak iba kkt .... a proste stále sa stará do toho čo mam robiť s malou ... nekup ju o 18 ale o 20 daj jej jesť je hladná kks ja viem kedy je hladná som jej matka pre boha .... pravidelne jej narúša režím tým že hoc kedy zamrnčí hned jej dá jesť keď aj o 2 hod skôr samozrejme že všetko potom nezje a je toho neskutočne veľa .... leze mi hrozne na nervy ako sa správa x krát som jej dohovárala normálne som sa s ňou bavila ale nedá si povedať .... chcem od nej odísť lebo ma rozčuluje a chcem byť s priateľom som s ním šťastná keď je doma ale bojím sa že nebudem vedieť reagovať napr keby malá ochorela alebo sa jej vyhodí nejaká vyrážka alebo ju bude treba postrážiť keď niekam pôjdem atď je to moje 1 dieťa .... no a bola by to super priučka pre mamu žeby sa zbadala konečne že prišla o dcéru zato ako sa chová ... ale zas neviem či to bez nej zvládnem ja a či ona bezomňa fakt si neviem poradiť ani pomôcť neviem sa hnúť z trojuholníka čo by ste urobili vy ? nech je moja mama aká koľvek mám ju rada je moja ale fakt ma vytáča keď je doma partner a vkuse mi vtlka do hlavy veci že som už aj rozmyšlala či ho nenechám nech mam od nej pokoj ale kks chcem žiť už konečne svoj život :( pomôžte mi :( je mi to veľmi ľúto vkuse len revem a neviem čo bude lepšie

sue
6. jan 2015

Si normálna??? Kradneš vedome dcére otca??? Ona potrebuje len teba a tatka. Bez starej mamy v pohode prežije!!!! On je obdivuhodný,že to ešte s takýmto maminým ceckom zvláda :( tok nemu nič necítiš,že dovolíš z neho robiť takého vola???? Ty si matka pre svoju dcéru,nie pre svoju mamu :( bože už si mala mať dávno zbalené veci....a tie hlúpe argumenry,že nechceš aby dcéra bola češka - ktovie čo bude o tri roky,keď pôjde malá do škôlky :(

bubka19
6. jan 2015

Divim sa ze ten tvoj je s tebou ..tebe by bolo treba faciek a prebrat sa..sorry ale je to tak

timea7
6. jan 2015

máš dieťa,ale ty sama sa správaš ako dieťa. Ani raz si v celom dlhom príspevku nespomenula , čo by bolo lepšie pre tvoju dcérku. Si mama, máš partnera, ale bojíš sa prevziať zodpovednosť do vlastných rúk. Svojím odchodom chceš trestať mamu, ale zároveň máš strach, či to bez nej zvládneš. Vôbec nie je podstatné, či bude tvoja dcérka chodiť do českej, alebo slovenskej škôlky. Oba jazyky sú veľmi príbuzné a ty na ňu môžeš predsa stále hovoriť slovensky. Pre tvoju dcérku a aj pre vás dvoch by bolo najlepšie odísť do Čiech. Nie mame natruc, ale preto, aby ste žili ako rodina. No možno máš strach, že má mama trošilinku pravdu, že ten tvoj partner nie je až taký úžasný. To ju však neoprávňuje takto sa správať a takto sa o ňom vyjadrovať. Prečo si jej to dovolila? Začni sa už konečne správať ako dospelá žena a matka. Prevezmi život do vlastných rúk. Veď aj mladé maminy žijú stovky km od rodiny a poradia si. Ďalším riešením by bolo, aby si partner našiel prácu na SK, aj keď možno menej platenú, ale žili by ste tu spolu ako rodina, samozrejme nie u tvojej mamy. Nie preto, aby ste mame a rodine ukázali, ale preto, že je to pre vašu dcérku najlepšie a dieťa to je zodpovednosť. Ty už nie si zodpovedná len sama za seba, ale aj za ňu.Bojíš sa? No báť sa je ľahšie ako zvládať všetko sama.

jana_eyre
6. jan 2015

@333emily333 mas muza ktory vas ma rad a chce sa o vas starat, mas dieta ktore ta potrebuje a ty viac myslis na svoju mamu, ktora ta kritizuje a uraza teba a tvojho partnera.. kde je ta vazba, ktora ta drzi pri matke?

si dospela a zodpovedna na svoju dceru, byt v dospelosti naviazana viac na vlastneho rodica ako na svoju "novu" rodinu nie je normalne.. treba za seba a dceru zobrat zodpovednost.. co je zle na tom, ked bude mala vyrastat v cr? nie je to daleko od slovenska, ludi spoznas, mala bude vyrastat pri otcovi, ktory je pre nu potrebny..

mat ju rada mozes aj ked budes byvat v cechach, mozes chodit k mame na "tyzdnovky" kazdy mesiac aj s malou, ale nenechaj si kecat do zivota - je tvoj a tvoja mama nema pravo ti ho riadit, uz davno predsa nepotrebujes menit plienky, alebo viest za ruku, nie?

jahodnicka
6. jan 2015

Mama je mama...to chapu. Ale tvoje mamka ti znici rodinu,promin

bubka19
6. jan 2015

@timea7 prilis pekne slova aby to pochopila...kiezby🙂

jana_eyre
6. jan 2015

@333emily333 inak citam v tvojom profile o referende, ze ti vadi ak by chceli mat homosexuali dieta.. v com je rozdiel, ked ty svoje dieta vychovavas so svojou matkou, ktora ti nezelane keca do vychovy?

samasa
6. jan 2015

@333emily333 hlavne pokoj... vieš pred rokmi som riešila podbnú vec... teda nie až s takým zauzlením ale podstata bola rovnaka... moja mama narozdiel od tej tvoje svojho zata zbožnuje 🙂 on ju tiež...vychádzajú spolu ukážkovo... tiež sme bývali u rodičov ...ale synček tak hrozne smútil za ocinom že som sa napokon rozhodla odstahovat sa za ním do čiech... tiež som sa bála...presne ako ty... že čo budem robit ked sa niečo stane..ale ved tu mám ocina mojích detí...s kým sa mám o nich radit skor ako s ním.... a za mna ti možem povedat...bolo to najlepšie rozhodnutie v mojom živote,,,, ked sa niečo deje navštívime lekára...pohotovost...nikto mi nikdy nepovedal - nepomožeme vám...to že som nikoho nepoznala sa napravilo cca do 1 mesiaca...mám tu vela kamarátiek sloveniek...ale aj češiek... výhodou je že nemáš rečovu barieru...ako v iných štátoch... tatino funguje ukážkovo a náš vztah zosilel a funguje perfektne...je to tažke - nehovorím že nie...ale ak si pevne rozhodnutá že svojo muža lubiš a chceš byt s ním...prekonáš všetko...zvykneš si... mne to trvalo asi rok...teda iba zima bola tažšia...ale cez leto sme boli v kuse v teréne...zoo, ihriská a iné akcie... to že malý rozprávajú česky mi vobec nevadí, navštevujú českú školu i školku... a myslím že ten systém je tu 100krát lepší ako na SK...tým sa samozrejme nechcem nikoho dotknut 🙂 finančne je to tu tie omnoho lepšie... po 8 rokoch čo tu som ..som spokojná a dúfam že sa na slovensko na trvalo už nebudem musiet vrátit,,,vraciame sa tam pravidelne na prázdniny a dovolenky trávime v tatrách... ale to mi stačí... 😀 vela síl a zdaru ...ak budeš potrebovat pomoc...pokojne sa ozvi,,🙂

katka1981
6. jan 2015

@333emily333, podla mna si nezrela a matkina vychova na tebe zanechala nepekne nasledky. Ja som od nasich odchadzala do podnajmu do ineho mesta, kt. som moc nepoznala, s priatelom, dovtedy sme u nasich byvali 2 roky spolu. Potrebovali sme sa osamostatnil a len co som skoncila VS a nasla si pracu, odisli sme do podnajmu. Aj ja som si za mamou poplakala. Byvam mimo domu uz 9,5 roka a maminke volam denne, ked mam cas a chut, zavolam jej aj 2x denne. Vzdy mi bude chybat. Ale ona ma mojho muza ako syna, vzdy povedala co si mysli, ale velakrat sa ho zastala a podobne. Nikdy mi zo zivota peklo nerobila. Keby sa ku mne hentak chovala moja mama, uteciem prec hoc aj do tramtarie a to, ze mi decko bude hovorit po cesky, to bude ozaj najmensi problem. Vlastne ja to ani za problem nevidim, cestina mi absolutne nevadi, to ti musi vadit tvoj partner, ked ti vadi, ze tym jazykom by hovorilo vase dieta. Obdivujem tvojho partnera, ze vas stale vola, ze sa este na vas nevykaslal, to si vas. Ma to ozaj tazke. Ja som tu tiez nikoho nepoznala a ajtak nemam na nikoho cas, na nete mam kopec znamych a popisem aj ked mala spi, zvykla som si a uz by som odtialto neodisla. Dospely clovek, ked ma partnera, jeho domov je tam, kde je jeho partner a nie rodic! Navyse ty si uz matka. Ako by si sa citila, keby tvoj otec byval so svojou mamou a kaslal by na teba, lebo chce byt pri svojej mame. Nepochopim co ta pri tvojej mame drzi, to , ze ti chyba aby ti niekto nevhodne kafral do zivota? Kamoska je na MD, psychoterapiu ma vdaka tomu zadarmo, pouvazuj nad tym, v dobrom to myslim, lebo je dost mozne, ze pokial sa nedas dokopy, ze zacnes na svojom dietati aplikovat presne to, co ti robi tvoja matka. Inymi slovami - znicis dietatu zivot. Vychovne metody mame v podvedomi od rodicov. Tazko sa ovladnes, lebo si naprogramovana. Co ta trapi ako si poradi bez teba tvoja mama, ved nie je nesvojpravna. A ked ona nerespektuje tvoj vyber partnera navyse ked uz mate dieta, tak potom je to jej problem. Ty si takto na strane svojej matky, co otec tvojho dietata? Ja nikdy nepochopim, ako mozu takto zit dvaja oddelene, navyse ked uz su rodicmi. A navyse vy tu moznost spolunazivania mate.

ada1313
6. jan 2015

prebud sa, kym na teba partner tlaci. vyzera to, ze uz dlho nebude 😖

mirka49
6. jan 2015

@333emily333 nedocitala som to do konca ALE TY UZ MAS SVOJU RODINU!!!!!NEMOZES BYT STALE MAME POD SUKNOU....TO SI NEMALA MAT POTOM MALU A CHLAPA!!!!sa zobud...lebo ten tvoj s ati do nekonecna prosikat nebude a vysere sa na vas

pribinak
6. jan 2015

Co myslis, dokedy ho bude bavit sa ti doprosovat? Mozno rok, dva, potom sa na teba vykasle a ty zostanes sama s dietatom ...... a s mamickou

Kde mas ty otca? V prispevku ho nespominas

cabby88
6. jan 2015

Svoju maminku neskutocne lubim,ale keby len raz povedala na mojho muza to co tvoja,asi sa s nou riadne pohadam...A zit s nou pod jednou strechou by som asi tiez nezvladla...Ja a moj muz zijeme spolu sami od mojich 20.rokov,financne aj akokolvek inak sme samostatni a nevies si predstavit ako je to super ked ti nikto nekeca do zivota a vedies si domacnost a rodinku po svojom...Je pravda ze nam obcas chyba opatrovatelka,ale nasa dcerka si uz zvykla ze chodi absolutne vsade so mnou a s muzom,dokonca aj rodit isla s nami 🙂 to vsetko sa da zvladnut...a neboj sa ze nebudes si vediet poradit,ja som mala prvu dcerku mlada a nikto mi neradil,zvladla som to sama,a keby daco,ved existuju mobily,poradis sa cez telefon...osamostatnenie sa od mamy bude najlepsie rozhodnutie pre tvoju rodinku...drzim palce aby si nabrala odvahu 🙂

333emily333
autor
6. jan 2015

@samasa si zlatá sm rada že sa našiel niekto v podobnej situácií a kde v čr ste?

samasa
6. jan 2015

@333emily333 Praha 🙂 k najbližšej rodine cca 400km 🙂

lubiduch
6. jan 2015

akoze raz by moji rodicia povedali na mojho muza ze je ako si napisala kkt, nebodaj taky psychicky teror co znasa tvoj partner tak si zbalim vsetkych 5ks oblecenia a idem do kelu...je mi jedno kam.
to ze urazaju tvojho partnera urazaju snad aj teba! ty si si ho vybrala, nema ti do toho co taketo veci vraviet...mam pocit akoby mama bola trochu zakomplexovana ze odides a snazi sa ti tvojho priatela znechutit....
takto to urcite vyzerat nema, dovody preco'neodist' asi sama vies ze su chabe, ja by som utekala hned...

333emily333
autor
6. jan 2015

@timea7 ale mojej dcére je v tomto veku jedno kde bude či čr alebo sk hlavne že bude so mnou ide o moj problém nie o jej pre ňu bude najlepšie aby bola so mnou a to aj bude samozrejme pokiaľ nedospeje moja mama ju miluje dala by jej všetko tam problém nevidím .... ak mi rozumieš?

333emily333
autor
6. jan 2015

@samasa no môj je v brne

timea7
6. jan 2015

@333emily333 nie nerozumiem, ak si myslíš, že päťmesačné dieťa nevníma atmosféru v rodine, si na veľkom omyle. Mama by jej dala všetko, chápem, ale v iný čas, ako chceš ty a maličká to napätie vníma,náhodou o tom niečo viem a bude to vnímať každým týždňom viac a viac. A čo ak tvojho partnera na budúci mesiac prestane baviť vracať sa niekde, kde je......, prosiť matku svojho dieťaťa, aby s ním žila a poobzerá sa inde? Myslela si na to?

bonaqa2013
6. jan 2015

Keď odídeš od mamy v tom momente budeš najlepšia dcéra na svete

333emily333
autor
6. jan 2015

@timea7 stále na to myslím a trhá mi to srdce :( cítim sa riadne zle :(

timea7
6. jan 2015

@333emily333 čoho sa preboha bojíš? Veď žeby žijú v zahraničí, tisíce km od rodiny a priateľov, s viacerými deťmi a vytvorili im tam rodinu, domov. Ale prebrali zodpovednosť za seba, aj vlastné dieťa.

katka1981
6. jan 2015

@333emily333, mne to pripada tak, ako by si mala dieta ty s matkou a vlastne muza ti ani netreba. Ale ono byvaju take pripady, kedy matka a dcera su tak naviazane, ze .... podobne ako chlap ked je naviazany na mamicku a vzdy ked sa pohada s partnerkou, je u mamicky. Neviem ci ti vobec nejake dohovarania od bab pomozu. Vyzera to s tebou este horsie ako zle. Tvoja mama je strasny manipulator a ty si v tom az po usi. Je mi luto tvojho partnera a svojej dcere robis to iste, co tebe mama. Otca nespominas, odisiel od vas? Nebola tvoja mama na krku svojej mame? Ja nechcem rypat, snazim sa dojst na pricinu, preco si taka.

mirka49
6. jan 2015

@333emily333 spamataj sa pokial nieje neskoro pretoze ti zarucujem ze do pol roka ak nie skor tu budes vyplakavat co vsetko by si dala za to,aby ste boli rodina...ja keby som mohla odstahujem sa tiez

jalucija
6. jan 2015

Si rovnako prepnuta ako tvoja matka. Frajer ta neha, lebo kto by to vydrzal.

samasa
6. jan 2015

@333emily333 to máš jedno..neboj maminy sa na ihrisku zvyknu združovat...v bytovke kde sme bývali som po dvoch mesiacoch našla 8 kamarátiek..z toho tri slovenky... neboj sa ...nie si sama čo sa odstahovala...vela mamičiek na md aj ked bývajů blízko rodičov su samé - lebo tu vačšinou starí rodičia ešte pracujú aj v dochodku...nemaj z toho strach..zbal kufre a práš za mužom...je to to jedine čo možeš pre svoju rodinu urobit...nehovorím že to nebude tažke..bude...bude ti smutno, aj si poplačeš...ale máš najvyšší čas..teraz na jar si najrýchlejšie nájdeš kamošky- najrýchlejšie sa adaptuješ - malej to bude asi zatial jedno kde je km tam bude jej maminka 🙂...lebo cez zimu su všetci vačšinou doma...alebo v hracích centrách...tak je tažšie nadviazat kontakty...

333emily333
autor
6. jan 2015

@katka1981 otec robí týždnovky a moja mama odišla v 20ke z domu vydala sa

timea7
6. jan 2015

@333emily333 ako sa správa tvoj partner k tebe? K dcérke? Ako trávi voľný čas? Vieš si predstaviť, že ste spolu vy dvaja? Sami? Chorôb dieťaťa a pod. sa nemusíš obávať, tak ako písala žena z Prahy, vždy máš po ruke lekára, nesťahovala by si sa predsa do Afriky pod palmu. Máme v rodine ženu, ktorej sa v zahraničí, tisíce km od rodiny narodili dvojčatá, v islamskom štáte, v manželstve s mužom, ktorý je hocikedy pracovne týždeň preč a sú tam vyše desať rokov šťastní. ich deti hovoria tromi jazykmi. A priateľov si našli aj tam, Čechov, Slovákov, Francúzov, veď tonie je o národnosti, ale o človeku. Vždy keď tu na MK čítam, ako žena nezvláda jedno dieťa, tak sa na tom bavím a spomeniem si na ňu. Jej deti neboli bezproblémové, bohužiaľ boli aj zdravotné problémy, ale všetko sa dá, keď človek chce.

samasa
6. jan 2015

@timea7 plne s tebou sůhlasím...čo sa týka tých chorob...aj som na to bola zvyknutá že mama poradila ked sa niečo dialo..a teraz zrazu musíš rozhodnut sam s manželom.... ale bolo to to naj čo som mohla aj pre seba samu urobit...viem sa postarat o svoje deti a to je najvyššie ocenenie...a ked už nieje do ktorej pohotovosti su non stop...

333emily333
autor
6. jan 2015

@timea7 lubi nás viem že ho to prestane baviť :( chce byť s nami len mne moja mama stále hovorí že bez nej si neporadím a už som tomu začala veriť :(