Trampoty s jedlom u 15 mesačného syna

ludmilusik
2. aug 2016

Môj syn vôbec nezje nic čo obsahuje mlieko. Nechce ani jogurt, krém, puding, krupicu, kasu....s ostatným jedlom je to tak kedy-ako. Raz zje viac inokedy menej. Má 15 mesiacov a je to ťažké keď ho treba kŕmiť. Doteraz keď som chcela aby jedol tak to hotový disneyland bol na jedálenskéj stolicke. Od hračiek, peňaženiek, ruzencov, knižiek..po neviem čo. A tak som sa nazlostila a povedala som dosť. Neviem či je to dobré ale jednoducho sa musí najest bez zabavania. Doma sa na mňa múdre staré mamy pozerajú ako na krkavciu matku, ktorá nenatrepe jedlo do decká za každú cenu! Musím povedať že odkedy sa nehráme ale papáme, tak zje toho ovela menej! Som z toho hotová. Neviem ako ďalej. Na jednej strane má múdre staré mamy kritizujú a odsudzujú že to dieťa musí jesť viac, tak rob všetko preto aby to jedlo zjedol! Na druhej strane nechcem maleho stále a zakaždým donekonečna nútiť a tlačiť do neho. Myslím si že keď bude hladny tak zje toľko koľko potrebuje. No len ci to fakt tak je. Tiež mám obavy či robím dobre ked ho nenutim aj keď moc toho nezje, lebo fakt vacsinou to jedlo len ochutná a dosť. Aké máte skúsenosti vy? Nutite dieťa a zabavate ho pri kŕmení alebo nie.

pribinak
2. aug 2016

Mizno mu mlieko a mliečne výrobky nerobia dobre

jotty
2. aug 2016

No náš malý sa naje iba pri Spievankove, asi som urobila chybu, že raz keď nechcel jesť som mu to pustila.... A odvtedy si pri obede povie, že "vava" a nedám do neho ani lyžicu a musíme pustiť Spievankovo. Tiež som bola rovnako hotová, lebo nechcel nič jesť, ochutnal, vypľul. Teraz to už neriešim.

glorikarebeka
2. aug 2016

@ludmilusik vobec nikoho neries co povedia u deti je to proste tak,nenut lebo to je najhorsie co spravis,neboj keby bol hladny tak ti to da najavo,je aj teplo len nech pije tekutiny

ludmilusik
autor
2. aug 2016

No mlieko a mliečne výrobky prestal z dna na deň. Skôr by som povedala že mu prestalo mlieko chutiť lebo nevyzera zeby mu bolo po ňom zle alebo by ho bolelo niečo.

ludmilusik
autor
2. aug 2016

@glorikarebeka vďaka tiež si myslím že by sa mal naučiť nejakým stravovacím návykom a rozlišovať svoje potreby. asi by bolo iné keby vypluval a za celý deň nezjedol nic. No chvalabohu až taký extrém nemávame.

glorikarebeka
2. aug 2016

@ludmilusik neboj on sa rozpapa a mlieko mu skus ponuknut rano a vecer alebo v najhorsom skus dat granko a hlad je najvacsi nepriatel a co mu chuti?ja malu vobec nekrmim,dam na stol a mala zobka kedy sa jej zachce a obed tak,ze obedujem ja a ona tiez so mnou,ale teraz papa tiez pomenej,ale u nej je mlieko zaklad,skoda toho mlieka to by mal pit

brankova
3. aug 2016

@ludmilusik momentalne riesim to iste. Syn ma 1rok a nepribera (8kg).Nechce jest s mlieko mu nestaci. Najprv som ho nenutila a nezabavala, ale s chutou zje iba krupicu a to 20 lyziciek max. Len on ani moc tekutinam neda. Tak zabavam, len aby jedol,rastol a priberal. Ked zmudrie, zacne jest aj bez toho.

anjeli_k
3. aug 2016

Ahoj, tak moj syncek ma 21mesiacov a nebyt detskych pesniciek na youtube, tak mi nezje nic.pri kazdom jedle musi byt za pc a vtedy papa, inak predtym tiez nic nepapal.ono sa to podla mna zmeni, ked pojde do skolky, uvidi papat ine deti, bude aj on(aspon takto sa stale utesujem☺).A este k tym mliecnym vyrobkom chcem povedat, ze mu asi prestali chutit.moj syncek nemal jogurt, kremik a podobne vyrobky uz asi pol roka.jeho z toho napinali, alebo zjedol a pozvracal sa, tak som mu to prestala davat.netreba nutit, ved takto to nebude navzdy😉drzim palce

mitta1436
25. aug 2016

ludmilusik nejdu mu zuby? my sme mali to iste, akonahle sa nejaky zacal tlačiť mala prestala jesť ( vždy bola a aj je zlý jedák) . . S mliekom a mliečnymi výrobkami sekla zo dňa na deň. ( čo mlieko miluje).S jedlom som to rátala na lyžičky, Ja som bola z toho na prášky 😬 Jedli sme s hračkami, tv atd.Teraz už má zuby, s jedlom sa to zlepšilo, už je dokonca bez "motivácie" a sama dosť pomohol aj mladší súrodenec, proste súrodenecké rivalita a že tak neskáčem okolo nej. Akože si nevšímame či je, čím menej do nej tlačíme a presviedčame, tým je to lepšie.